Смърфиетке, как се казва сега Якият? И защо си е сменил заглавието - щото пак го направих на смях, този път на тема "Монетата со трите дупки" ли?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БОРСАТА КАТО ХАЗАРТ
Collapse
X
-
ЩАСЛИВА И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!
Явно темата тръгна и към “Да бъдеш или да не бъдеш...” Защото страст или безстрастие това са двете единствено възможни крайности на човешкото поведение. Само че за какво безстрастие може да ми говори спекуланта!...Боже опази. Нали заради звънчето на извършената сделка киснеш пред екрана, нали предчувстваш дали стане ли или не, нали подскачаш от стола, мърмориш благослови по адрес на някой нахал и се тюхкаш, когато ти измъкнат сделката под носа. Това е всъщност пълнокръвен и страстен живот, само че на виртуална основа, т.е. във физическа самота, с ключ на вратата. И наистина е необикновен живот, нещо като полуотшелничество с изживяване на радости, алчност, самовеличаене и самодоволство и още какво ли не, с други думи – страсти, страсти и лудости, но сам пред себе си, без задръжките в служебната среда. На всичко това професионализирането, натрупаният опит и образованието не пречат, те и не допринасят особено, защото са съпътстващи умения, майсторство. Нека и най-способният финансист да признае пред себе си колко глупости е правил и продължава да прави на борсата, а те на хладната мисъл и на безстрастието ли се дължат?
Да ви е честита новата 2006 година и да сме си пак толкова умни и пак толкова калпави, колкото сме били. Здраве да имаме!
Коментар
-
Bobi75
.
Смърфиета, ама и ти с компютъра си танцувала май)) Аз поне имам извинение, но Милко Стоев всички ни би. Той е писал в 5 часа на 1 Януари.
Въодушевил се е от алкохола и е решил да ни понапсува още малко ....
Коментар
-
milkostoew, много странно изразяваш чуствата си бре, човече!!!
Ако трябва да бъде честна пред себе си, аз много научих от теб. Обогатих си речниковия запас с доста лафове и ругатни. Не че ми трябват, но нека да има...
Казваш, че печелиш. Ами защо не платиш сметката от следващата сбирка на форумците? Помисли си само колко са нещастни всички тук - аутсайдери, тъпи, прости, безмозъчни селски кариеристи, миризливи родопски селяци, глупаци, губят пари на борсата и т.н. Що не вземеш да ги зарадваш и с по един подарък за новата година? :lol: :lol: :lol:
Между другото, предишния milkostoew се казваше JAK RESTITUT, но той беше жалко твое подобие. Сега пише с друг ник. Може да ти допадне, знам ли...
И ... още нещо. Следващия път като пишеш "Нивото на участвуващите в този форум е плачевно", добави и ", без мен", щото някой може да си помисли, че и твоето ниво е плачевно и да остане с грешно впечатление човечеца. ;-)
Харе, със здраве и ... умната!!!
Весела нова година :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BrainPACOTO, добра тема и добре дискусия, а и ти се справяш умело с ролята на модератор. Нека да продължим разговора обаче догодина, когато може да сме по-трезви и по-умни. Весело посрещане на всички!
Нивото на участвуващите в този форум е плачевно затова и разбирам защо печеля ....просто защото е пълно наоколо с аутсайдъри!!!
Да ви е честита и да сте живи и здрави!Обичам ви.
Коментар
-
Всичките сте много готини, но като че ли не схващате докрай смисъла на темата. Явно трябва да си достатъчно мъдър(съответно дърт), за да можеш да погледнеш с усмивка на изминатия път и съпровождащите го страсти. Животът е преди всичко страст и след това разум. Просто така сме устроени. На всички желая да изживеят една страстна и щастлива 2006 година!
Коментар
-
Bobi75
.
Packa, може би бъркаш в някой неща, но си прав - най-добрите инвеститори трябва да са малко тъпи и да го съзнават, а също и анонимни
Коментар
-
Приятно посрещане на Новата година на всички!
Явно тази тема намира естествената си насока и покрай нея проличава големият интелектуален потенциал на някои хора във форума. Но предвиденият и професионално пресметнат риск едва ли може да бъде основното в психологията на борсовата игра. Това е игра все пак - понякога дори без оглед на крайния резултат. Проличава вече и като какви биха желали да се виждат участниците в подобна тема. В повечето случай те вярват, че са находчиви и аналитично сръчни бизнесмени. Хора, които се владеят, трупат знания и опит, и затова печелят. Е добре, така да е. Човек сам пред себе си изгражда някакъв свой образ и после само годините успяват да му докажат на кого се е оприличил. Затова възрастта понякога се нарича и умъдряване. Няма да умъдряваме преждевременно, разбира се, в никакъв случай!... Но не би било зле да споделим някое и друго вълнение от играта си, защото и най-пресметливото занимание не минава без преживявания.
Коментар
-
Бе банда кво знаение имат слуховете за Боб? Важното е, че това, на което учи в книгите си е правилно и смислено и вярно.
Напримерно аз сам (без да се пърча) следвах неговите основни принципи (ПРЕДИ да съм чувал дори за него - неслучайно момичето, което ме просвети в книгата за Богатият татко твърдеше че все едно аз съм я написал) и доволен съм. Прав е най-вече, че кинтите са начин на мислене - да.
ХАЙДЕ, ПРИЯТНО ВИ ИЗКАРВАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА - ДА. :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар