IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БОРСАТА КАТО ХАЗАРТ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Смърфиета, съгласен съм с теб. Само исках да намекна, че не трябва книгите му да се примат буквално или да се прилагат методите му едно към едно, защо първо не е ясно дали ще функционират в други условия и второ, не е сигурно, че изобщо функционират. Ценното в тях е различната гледна точка и това, че могат да те наведат на свежи идеи. За средният американец обаче те са много по-въздействащи, защото става въпрос за финансова свобода в едно общество, където повечето хора са на заплата и са икономически обвързани. Аз лично не мога да науча нищо ново от Кийосаки и го чета само за отмора или за загрявка като един вид психотренинг.

Коментар

• Brain, и аз съм чувала, че в Щатите нещо не го взимат насериозно чичо Боб!

Но аз нещата ги виждам по друг начин:
      Според мен на никой не му пука дали богатия татко наистина е съществувал или е измислен герой. Важно е познанието, което ни предава Кийосаки чрез него. Разбира се, не може да искаш някой да забогатее от някакви проповеди. Но ... може да се промени мисленето. Всичко останало е следствие...

Искам само да наблегна на факта, че Кийосаки си е изградил един много печеливш бизнес, свързан с образа на богатия татко, от който получава пасивни доходи нали това беше най-важната задачка!!!). Той печели от:
      • продажба на книги (не знам колко е издал, със сигурност са повече от 10, защото аз имам толкова вкъщи)
        продажба на игрите Потоци пари (3 на брой)
        продажба на образователни аудио и видеодискове
        образователни семинари
        консултантска дейност
        всичките му продукти са преведени на десетки езици

Коментар

• .

mda

Коментар

• Като заговорихте за Кийосаки се сетих какво ми разказа един приятел, който няколко пъти е бил на шоутата му. Човекът си е организирал нещо като финансов култ под формата на секта и на презентациите му се гледа като на религиозни събирания. Примерно вика той "Актив е....." и публиката екзалтирана отговаря "Това което слага пари в джоба ми!!". И следва бурна радост. Истината е обаче, че никой не е забогатял от неговите проповеди. Освен това единственото имущество на многобройните му корпорации са два малки жилищни блока и няколко скъпи коли, който обаче е купил след като е издал първата книга А Богатият татко не съществува, бил си го измилил

Коментар

• Bobi75, тук ли си още малко котенце? А аз си мислех, че си с големия котарак до комина и оправяш поредното женско коте

Bobi75, не е важно дали си избрал акции, недвижимости, МЛМ или каквото там друго се сетиш. Важно е да си добър и да ти харесва.

Между другото имам двама приятели, които се занимават с МЛМ от 7-8 години. Днес те почти не работят и доходите им (на двамата заедно) възлизат на около 5 000 лв. месечно и то без да правят кой знае какво. Те имат много свободно време, контактуват с много и различни хора, от време на време спретват някоя сделка с недвижими имоти като по учебник, построиха си и дават под наем жилище в Стария Созопол (на римския път), въобще идват им доходи от много места...

Но най-важното е, че са готини хора. :-)

Коментар

• Боби - не трябва сляпо да слушаш Боб. Той дава съветите си за определени условия - а ако тук те са различни? И аз имах идея да прехвърля инвестиции в недвижимости, но се отказах - просто имотите в БГ имат много по-малък потенциал за растеж, отколкото БФБ - дори е възможно след влизането ни в ЕС да има застой и дори спад в цените им. Разбира се - има изключения - имоти в част от курортите (без тия, които са вече пренаселени), в малките градчета, които имат преспективи пред себе си и т.н. Но като цяло акциите все още са по-добра идея - с този бърз растеж на икономиката ни...
              А за играта знам, че е готина - ако някой я открие - да свирка... :-)
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• .

Смърфиета, аз започнах да се измъквам тогава, когато наблегнах на акциите, а не според Кийосаковите препоръки - препоръчва наблягането на недвижимите имоти и МЛМ в играта.

Коментар

• Борсовата търговия не хазарт но е измама и то узаконена измама.

Коментар

• А аз за два часа успях да се измъкна от омагьосаната въртележка (или както се казваше малкия кръг). Но бях запозната теоретично с принципите на играта. Обичам да знам повече от другите :-)

Беше много забавно :-)

Коментар

• .

РАСОТО инвестирането няма нищо общо с хазарта и емоциите. Ако ти харесват такива неща, играй на тото по-добре ))

ПОТОЦИ ПАРИ не е елементарна игра - на мен ми трябваха повече от 10 паса и няколко дена, докато изляза на нужната сума

Коментар

• Потоци пари е една много добра образователна игра. Знам, че вече я има и на български език и струва 180 лв., но не съм я виждала. Изглежда игричките за порасналите момиченца и момченца са малко по-скъпички. :-)

Петър Найденов искаше да направи клубове, в които срещу заплащане всеки може да се включи в игра Потоци пари, но не знам дали вече има работещи такива клубове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                          ... а ако някой има "Потоци пари" на Боб Кийосаки - да свирка !!! :-)
                          това някаква игричка/симулация трябва да е нали? аз нещо им нямам вяра на такива бестселинг автори дето правят всички богати. но от този нямам никакво впечатление. как са книгите(книгата) му знае ли някой?

Коментар

• Ти си третия човек от който чувам за този автор почти случайно и това да ми направи впечатление. Не може да е съвпадение Май е време да й хвърля едно око...ако някой я намери разбира се
                            Keep walking ...

Коментар

• ... а ако някой има "Потоци пари" на Боб Кийосаки - да свирка !!! :-)

Коментар

• Да, табличката си е хазартченце... но Монополито е мно-о мъдра финансово игра.
                                Да.

Коментар

Working...
                                X