Затова г-н Василев каза ,че целта им е първоначално да генерира кеш.За нашият пазар към момента с едни 4-6 милиона ще правят каквото си искат с пазара
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Expat Bulgaria SHORT Sofix
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениенапример аз съм дал 10хил акции на фонда на "Холдинг варна" или да кажем най-неликвидната позиция. Тя изведнъж се качи рязко и се изупят всички на пазара. Аз искам да ми ти върне за да си ги продам "на високо", но фондът ги няма и на пазара няма .. ??
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениенапример аз съм дал 10хил акции на фонда на "Холдинг варна" или да кажем най-неликвидната позиция. Тя изведнъж се качи рязко и се изупят всички на пазара. Аз искам да ми ти върне за да си ги продам "на високо", но фондът ги няма и на пазара няма .. ??
Пък и не се съмнявам ,че фонда няма си е вързал гащите ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Добре, колко пъти ти се е случвало, да искаш да си купиш акция от Софикс и да няма предлагане?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеедната половина до възхваляват. Аз например не го плюя а питам ... нали може? Ако ти можеш да ми отговориш отговори, а да не говорим само празни приказки
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеТипично по български, фонда още не е стартирал, половината от хората го оплюват, а другата половина казват "че е мъртвороден"... Трябва да се научим, че когато нещо не ни харесва, трябва да се опитаме да го направим по-добре, а не да плюем казвайки че за нищо не става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАми човека ако си иска акциите, а на пазара няма толкова(оферти продава), за да може фондът да ги ги купи, какво става?
Ще ги купят не се тревожи
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеОтговорих на колегата, за да няма притеснения, че видиш ли някой с повече пари може да срине пазара. Това не може да стане, защото преди това трябва друг с не по-малко акции трябва да е на срещуположната позиция.
Въпроса е, фонда какво ще прави - ще ги изсипе на маркет, или ще има и други опции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4o4ko Разгледай мнение
Да приемем, че моята вяра и реалността се разминат и вместо да паднат с 1/2 се повишат с толкова, как биха изглеждали тогава нещата?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Е как какъв? Даваш му акции на 1 лев и той ти ги връща на 1 лев. Ако си сигурен, че цената ще стане 50 ст. защо да ти ги връща на 1 лев? Продаваш си ги на 1 лев, след това си ги купуваш на 50 ст /след като очакваш такъв развой/ и въобще не се занимаваш с фонда! Така би имал 2 пъти повече акции и би загубил само някакви скромни % за времето, в което са били във фонда - на практика пренебрежимо малко парички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Е как какъв? Даваш му акции на 1 лев и той ти ги връща на 1 лев. Ако си сигурен, че цената ще стане 50 ст. защо да ти ги връща на 1 лев? Продаваш си ги на 1 лев, след това си ги купуваш на 50 ст /след като очакваш такъв развой/ и въобще не се занимаваш с фонда! Така би имал 2 пъти повече акции и би загубил само някакви скромни % за времето, в което са били във фонда - на практика пренебрежимо малко парички.
Ако някой си купи 100,000 дяла от фондът по 1 лв да кажем, фондът продава акции за 100,000 лв (взети на заем) на пазарът с идеята да си ги купи обратно на по ниска цена. Ако Софикс пада, дяловете на ШОРТ-а поскъпват, а ако Софикс расте дяловете на на ШОРТ-а поевтиняват. Експат си прибират комисионна за поддържане на ШОРТ-а и не ги интересува дали Софикс пада или расте, тях ги интересува повече инвеститори да си купуват дялове във фондът.
- 1 like
Коментар
Коментар