Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Expat Bulgaria SHORT Sofix
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Абе вие тези ги взехте за най-големите аматьориПътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеявно повече трябва да ви се обяснява- Например имам договор за 1 година и точно след1 година някой изкупи почти всичкото предлагане. Аз съм голям заемодател на фонда и в същия ден си искам 10х, от тази неликвидна позиция. К'во става? Освен това какви ще са сроковете на договорите, 1 година е много време..
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Нямам претенции за точност, но най-вероятно като ти вземат въпросните акции, ще ги трансформират през някакъв дневен коефициент на база цени към дялове от фонда /както сега рециклират в дългия фонд/. Тоест ти ако дадеш 1000 холдинг варна, не очаквай да ти върнат 1000 холдинг варна. И ако си поискаш парите, равностойни на 1000 холдинг варна, те могат да продадат примерно 10000 софарми и да ти осребрят желанието
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
абе нали ще взимат назаем акции! И трябва да ти върнат тези акции! Това се опитвам да кажа ...Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Този фонд не ти предлага да скъсяваш холдинг варна или която и да било друга компания. Предлага ти да скъсяваш Софикс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениенапример аз съм дал 10хил акции на фонда на "Холдинг варна" или да кажем най-неликвидната позиция. Тя изведнъж се качи рязко и се изупят всички на пазара. Аз искам да ми ти върне за да си ги продам "на високо", но фондът ги няма и на пазара няма .. ??Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Защо винаги са толкова "хлъзгави" отговорите ви. За мен човек, който губи наричам "донор". Съответно друг ще спечели.. но кой ще е това? Примерно, ако пазара се вдигне с 30% за 1 година - загубата = 30% + лихвата% + други разходи% + вашата печалба/маржин% . Ако може да кажете за неизвестните проценти в уравнението?
Не съм целял хлъзгави отговори.
Таксата ни за управление е 1% годишно.
Експат печели по-високи такси, ако фондът е по-голям, което значи:
- повече инвестиции в него
- падащ пазар, при което стойността на фонда расте
Не забравяйте обаче, че имаме и Лонг ЕТФ. Т.е. ние предлагаме и двата продукта.
Конкретно думата донори не я разбрах, но не е толкова важно.
Поздрави, НВ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Разбирам Ви напълно и в такъв случай предлагам примера който давате одеве да бъде корегиран така:
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
"Уважаеми PJC,
Прав сте, ще имаме много кеш. Даже повече от очакваното.
Пример:
1) Ако получим 1 млн. лв. инвестиции, ще задържим този милион в кеш.
2) Ще вземем назаем акции за полувин милион, ще ги продадем и ще получим пак полувин милион в кеш.
3) Така че шорт фондът ще държи 1.5 млн. кеш и нищо друго.
4) А като задължение ще има равностойността на акциите. Към началния момент те са били полувин млн. лв.
Поздрави, НВ"
Така ми се струва по правилно и разбираемо
Поздрави!
Верните цифри са тези, които съм написал първоначално. В моя пример:
- нетна стойност на активите е 1 млн.
- активите са 2 млн.
- задълженията са 1 млн.
Ако пазарът скочи нагоре с 50%, ще ребалансираме по следния начин:
ОТ:
- нетни активи = 500 х.
- активи =2 млн.
- задължения = 1.5 млн.
НА:
- нетни активи = 500 х.
- активи = 1 млн.
- задължения = 500 х.
Ако някой не разбира това, изчакайте да стартира Фондът и ще ви обясним.
Поздрави, Николай
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеявно повече трябва да ви се обяснява- Например имам договор за 1 година и точно след1 година някой изкупи почти всичкото предлагане. Аз съм голям заемодател на фонда и в същия ден си искам 10х, от тази неликвидна позиция. К'во става? Освен това какви ще са сроковете на договорите, 1 година е много време..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениенапример аз съм дал 10хил акции на фонда на "Холдинг варна" или да кажем най-неликвидната позиция. Тя изведнъж се качи рязко и се изупят всички на пазара. Аз искам да ми ти върне за да си ги продам "на високо", но фондът ги няма и на пазара няма .. ??
Не предвиждаме ситуация, в която на пазара няма да има никакви акции на никакви цени. Фондът ни няма да е с размер милиард, че да има проблем с количества акции. Ще намерим при всички случаи.
Поздрави, НВ
- 1 like
Коментар
-
Не сме започнали още да вземаме акции назаем. Имаме много запитвания. Условията няма във форуми да ги преговаряме.
Приоритет ще имат акционери, които са наши клиенти и си държат акциите на доверително управление в нашето УД. Ако се интересувате, обадете ни се.
Поздрави, Николай
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
явно повече трябва да ви се обяснява- Например имам договор за 1 година и точно след1 година някой изкупи почти всичкото предлагане. Аз съм голям заемодател на фонда и в същия ден си искам 10х, от тази неликвидна позиция. К'во става? Освен това какви ще са сроковете на договорите, 1 година е много време..
Коментар
Коментар