Първоначално изпратено от LuckyYou
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Expat Bulgaria SHORT Sofix
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
А чисто юридически, как се взимат акции "на заем"? Договор ли се пише, в Централен Депозитар кой се води собственик, етц. Много въпроси имам... Защото дивидентът отива у този който се води собственик на екс-див датата в централен депозитар и т.н.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Нормално е Expat да платят дивидентът на този, от когото са взели акциите назаем, но дали ще е точно така...
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Нормално е Expat да платят дивидентът на този, от когото са взели акциите назаем, но дали ще е точно така...The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеТъп въпрос: Докато шорт фондът е взел акции на заем и те снесат дивидент какво се случва?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
не се ли сещаш как се определя спреда на борса?
5% - това е спреда който ще подържа маркетмейкъра
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
Не - това е максималният спред, който маркет мейкъра може да използва в екстремни ситуации например. Мен ме интересува спреда с който ще работи по принцип! През 99.99999% от времето.
5% - това е спреда който ще подържа маркетмейкъра
а какъв ще е спреда в 99,99999% от времето това ще се реши от пазара ......... от търсенето и предлагането ....... от самите участници
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
Не - това е максималният спред, който маркет мейкъра може да използва в екстремни ситуации например. Мен ме интересува спреда с който ще работи по принцип! През 99.99999% от времето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеThe best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеКакъв ще е базовият спред на пазара на маркет мейкъра? Да не се обезсмисли всичко, преди още да е започнало?Първоначално изпратено от BSE
05.12.2019 15:08:51 (местно време)
На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ АД по Протокол № 80/05.12.2019 г. е взето следното решение:
Във връзка с подадено заявление по чл. 30, ал. 1 от Част II Правила за членство, Съветът на директорите на БФБ АД, на основание чл. 31, ал. 1 от същите, регистрира като маркет-мейкър ИП БенчМарк Финанс АД за емисията дялове на НДФ Expat Bulgaria Short SOFIX, борсов код BGXS, ISIN код BG9000002196, както следва:
- Дата на допускане: от датата на допускане до търговия на емисията дялове на НДФ Expat Bulgaria Short SOFIX, борсов код BGXS;
- Пазарен сегмент, на който е допусната емисията: Сегмент за борсово търгувани продукти;
- Максимален размер на отклонението в процент между цените на котировката „купува” и на котировката „продава” (спред): 5%;
- Минимална стойност на котировката в парично изражение към момента на въвеждането й: 2 500 лв.;
- Маркет-мейкърът трябва да поддържа котировки поне през половината от дните на търговия за всеки календарен месец;
- Маркет-мейкърът трябва да поддържа котировки през 90 (деветдесет) на сто от времето от началото на откриващия аукцион до края на закриващия аукцион и по време на прекъсванията за нестабилност).Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEВъв връзка с постъпило заявление по чл. 25, ал. 1 от Част III Правила за допускане до търговия от УД Експат Асет Мениджмънт ЕАД, на основание чл. 32, ал. 3 от същите, с нареждане на Директора по търговия, се въвежда за търговия на „Сегмент за борсово търгувани продукти” следната емисия дялове на Национален договорен фонд от отворен тип:
- Национален договорен фонд: НДФ Expat Bulgaria Short SOFIX;
- Наименование на латиница: Expat Bulgaria Short SOFIX;
- Инвестиционна цел: да следва обратното движение на индекса SOFIX, калкулиран от Българска фондова борса;
- ЕИК: 177402240;
- LEI код на фонда: ще бъде оповестен допълнително;
- ISIN код на емисията: BG9000002196;
- Борсов код на емисията: BGXS;
- CFI код на емисията: CIOIES;
- Вид на дяловете: безналични, поименни, свободно прехвърляеми;
- Размер на емисията: променлив;
- Номинална стойност на един дял: 1.00 /един/ лев;
- Валута на издаване: лева;
- Валута на търговия: лева;
- Дата на въвеждане за търговия: 15.01.2020 г. (сряда);
- Сегментен MIC: ZBUL;
- Пазарна партида (лот): един дял;
- Индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 1.00 /един/ лв.;
- Поръчките за покупка и продажба се въвеждат съобразно ликвиден диапазон „LB6” от приложението на Делегиран регламент (ЕС) 2017/588 на комисията от 14 юли 2016 г.;
- Оповестяване на индикативната нетна стойност на активите (iNav): 7 пъти дневно на едночасови интервали от 10:10 ч. до 16:10 ч. на http://www.bse-sofia.bg;
- Маркет-мейкър: ИП БенчМарк Финанс АД;
- Максимален размер на отклонението в процент между цените на котировката „купува” и на котировката „продава” (спред): 5 %;
- Минимална стойност на котировката в парично изражение към момента на въвеждането й е 2 500 лв.;
- Депозитар: Юробанк България АД;
- Управляващо дружество: Експат Асет Мениджмънт ЕАД;
- Седалище: гр. София, ул. Георги С. Раковски 96А;
- ЕИК на управляващото дружество: 175431340;
- Адрес за кореспонденция: гр. София, ул. Георги С. Раковски 96А;
- Тел.: (+359 2) 980 18 81;
- Факс: (+359 2) 980 74 72;
- E-mail: office@expat.bg;
- Web адрес: www.expat.bg;
- Представляващи: Николай Василев, Никола Янков, Никола Веселинов, Мария Бойчинова и Даниел Дончев – заедно от всеки двама;
- Лице за контакт: Жасмина Иванова.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар