имах в предвид спреда на официалните борсови котировки а не тези на маркетмейкъра….
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Expat Bulgaria SHORT Sofix
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Според правилата на борсата максималният спред е 5%. Но обикновено има много оферти и спредът е доста по-малък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеКакъв ще е базовият спред на пазара на маркет мейкъра? Да не се обезсмисли всичко, преди още да е започнало?
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Гледай спредът при дългия фонд и си прави изводи за късия. Според мен маркет-мейкърът ще поддържа спред около максимално допустимия, а останалото е въпрос на пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Нормално е Expat да платят дивидентът на този, от когото са взели акциите назаем, но дали ще е точно така...
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
Не се притеснявай - Експат няма да плати нищо - инвеститорите във фонда ще го платят, тъй като се взима от доходността на фонда. Експат пък ще си прибират по 2.3% expense ratio. И спредът не е ясно какъв ще е, така че ...........................
Моля да не използвате глаголи като "прибират по 2.3% Total Expense Ratio (TER)". TER включва всички видове разходи, които не се знае предварително колко % са. Има разходи към Борсата, ЦД, КФН и др. Експат "прибира" 1% годишна такса за управление.
Поздрави, НВ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Много въпроси, на които Н. Василев най - добре да отговори.
Дивидентите ще ги дължи Шорт фондът на инвеститора, от когото е взел назаем акции. Кои други въпроси са неясни?
Поздрави, НВ
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеА теоритично ако абсолютно никой не иска да си даде акциите на заем кво правим тогава?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеИ спредът не е ясно какъв ще е, така че ...........................
Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
А чисто юридически, как се взимат акции "на заем"? Договор ли се пише, в Централен Депозитар кой се води собственик, етц. Много въпроси имам... Защото дивидентът отива у този който се води собственик на екс-див датата в централен депозитар и т.н.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от strol Разгледай мнение
Представи си, како Пено, куцо пиле да умре,после пак да се съвземе и да почне да кълве.Кон излязъл на полето, глътнал въздух и умрял -възкачил се на небето, и какво ли там видял?Хахахаха…..
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеЩе е яко точно на 15-ти ли там кой беше Януари когато тръгне шорта, софикс да се изстреля и да стане шоу.
Представи си, како Пено, живо пиле да умре,после пак да се съвземе и да почне да кълве.Кон излязъл на полето, глътнал въздух и умрял -възкачил се на небето, и какво ли там видял?Хахахаха…..
- 1 like
Коментар
Коментар