If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Фортис на първия и последният ти въпроси няма да отговоря, защото предполагам, че си ги задал по инерция, в суматохата около Градус.
Огледай се е ще намериш отговора. В близки и далечни дестинации.
На втория и третия въпроси - 1.80 е много амбициозна оценка. Представа нямам как фънд мениджърите са защитили пред инвестиционните комитети и риск отделите, порива си да купуват толкова солидни бъдещи очаквания в яйца за разплод и птици. Много ми е интересно, какво ще се случи с онези 10-15 млн. за придобивания например? Точно на този въпрос Ангелов и Бабев увиснаха на сесията - въпроси-отговори. Не ми се иска да продължавам, защото ще излезе че хейтвам, а аз наистина искам да бъде успешно ИПОто. Заради самият пазар. След двете проблемни емисии , знаеш ги кои са, от последната година, само това ни остава - провал и на Градус.
За оценките също не мисля че има смисъл от дискусия. Ти как виждаш СФАРМ на 4.20?
А как се инвестират милярди в презастрояване на София или в американски акции в SP 500 при PE 33 (cycle/inflation adjusted) ? В един момент ще има промяна но до тогава парата се върти
И утре ще има за останалите акции! Предполагам няма да се вземат всички акции но дори и сегашният обем е огромен успех за БФБ.
Как трябва да стане това ?
В смисъл, в условията беше изрично подчертано, че ако се запише цялата емисия в деня на аукциона (предполагам идеята е, че при пълно записване, на практика трябва да има презаписване и респективно неудовлетворено търсене на аукциона), на втория ден може да се пуснат допълнително 6 млн. акции.
В частта с "може", да предположим че нещата са ОК и Ангелови искат да пуснат още акции, но след като не е изпълнено "ако"-то ?
Не знам дали може да се променят условията в движение и дали е редно ?
След като избраха тази за мен лоша форма с аукцион в 1 ден (за мен нормалното беше да си определят емисионна цена и да има период на записване, за да може инвеститорите да решават в движение, вместо този стрес с аукциона за 4 часа), е редно да си спазват правилата, които сами за заложили !
Аз днес (реално както и всички останали) като решавах колко акции и на каква цена да заявявам, вземах инвестиционното си решение на база, че Втори аукцион може да няма.... не е редно да променят правилата в движение !
Поздравления за заралийте, исках да се включа още като видях сделките в Инфосток, но форума бе забил!
Много приятели казаха че ще запишат по 5-10К...аз самия след Енемона си обещах да видя дали обещанията стават реалност и тогава да ставам акционер дори и с цената на пропусната печалба!
Поздравления за ПФБК и Карол.
Сега предстои по-трудното да изпълнят обещаното по реклами и презентации!
+1
Как да расте пазара в този момент? Кои компании са подценени, за да чакаме да се оценят "правилно"?
Според мен единици и то с малко, но според мен. А целия пазар защо трябва да нараства?
Фортис на първия и последният ти въпроси няма да отговоря, защото предполагам, че си ги задал по инерция, в суматохата около Градус.
Огледай се е ще намериш отговора. В близки и далечни дестинации.
На втория и третия въпроси - 1.80 е много амбициозна оценка. Представа нямам как фънд мениджърите са защитили пред инвестиционните комитети и риск отделите, порива си да купуват толкова солидни бъдещи очаквания в яйца за разплод и птици. Много ми е интересно, какво ще се случи с онези 10-15 млн. за придобивания например? Точно на този въпрос Ангелов и Бабев увиснаха на сесията - въпроси-отговори. Не ми се иска да продължавам, защото ще излезе че хейтвам, а аз наистина искам да бъде успешно ИПОто. Заради самият пазар. След двете проблемни емисии , знаеш ги кои са, от последната година, само това ни остава - провал и на Градус.
За оценките също не мисля че има смисъл от дискусия. Ти как виждаш СФАРМ на 4.20?
Коментарите ще ги правим след време. Дано се намери потенциал за растеж над тези 1.80. При текущите условия на борсата и оценките на конкурентните ликвидни позиции на БФБ, ще им бъде трудно на Градус. Не забравяйте, че много хора сега се оглеждат за алтернативи на Градус с много по-ниски оценки. Желая успех на Градус. Ангелов , макар и да не отговори на много от деликатните въпроси на презентацията, дава вид на компетентен , балансиран и възпитан мениджър. Надаваме се , въпреки хейт коментарите, че истината е по средата, и компанията има потенциал за растеж и реализируеми намерения. съмнявам се, че нещо ще се промени след края на това ИПО. проблемите на започват и не свършват с Градус и Софарма /нарочените виновници за застоя/
+1
Как да расте пазара в този момент? Кои компании са подценени, за да чакаме да се оценят "правилно"?
Според мен единици и то с малко, но според мен. А целия пазар защо трябва да нараства?
Никой ли не иска да коментира резултата? Все пак преди половина час приключиха нещата.
Коментарите ще ги правим след време. Дано се намери потенциал за растеж над тези 1.80. При текущите условия на борсата и оценките на конкурентните ликвидни позиции на БФБ, ще им бъде трудно на Градус. Не забравяйте, че много хора сега се оглеждат за алтернативи на Градус с много по-ниски оценки. Желая успех на Градус. Ангелов , макар и да не отговори на много от деликатните въпроси на презентацията, дава вид на компетентен , балансиран и възпитан мениджър. Надаваме се , въпреки хейт коментарите, че истината е по средата, и компанията има потенциал за растеж и реализируеми намерения. съмнявам се, че нещо ще се промени след края на това ИПО. проблемите на започват и не свършват с Градус и Софарма /нарочените виновници за застоя/
Коментар