IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Градус АД (GR6)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това с продажбата на акции от мажоритаря няма как да не остави съмнение за прибиране на парите на едни добри хора решили да стават инвеститори. Дано оправдаят доверието на участвалите в ипо-то - дългосрочно! При положение, че дружеството е така хубаво печелившо и има такъв мегдан за ръст можеха да емитират само нови акции и мажо да си лапка дивидет редом с останалите инвеститори, а събраният кеш да се впрегне в полза на дружеството (нов инвестиции , намаляване на дългове към банки и тн)... ама не...излиза , че ипо-то е 50% за едни пари по желана от мажо оценка.

ще поживеем ще видим - не съм оптимист и затова пасувам, но ще е жалко ако и това ИПО разочарова участниците на БФБ
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Опитът с олиото го бях забравил. Благодарности на Осло.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

за кво мие, имам ама не го гледам. Даже подарих един на съсед да си гледат мачове на него, после ако искат да го хвърлят, но да не ме занимават повече с него
        +1 и аз нямам от 2006 насам

Коментар

• Все пак ще обясня, защото няма да вложа и 1 лев тук. Част от аргументите.

Първо - бизнесът им няма никаква защита. В Билла няма свинско от сульо и пульо, само от един комбинат в Ловеч, работещ само за тях. Вече има олио клевър, мляко била, кашкавал била, дори моцарела била и клевър. Скоро и с пилешкото ще махнат в всички и градус и лудогорско. Дори и да ги оставят, ще ги принудят да работят при марж 0,00001%.

В лидъл ходя често, месото си е тяхно и свинско и пилешко. В Кауфланд не ходя често, но не виждам пилешкото да е с бранд....

Второ - искат да развиват разплодни яйца, но пишат, че там цените падат. Цитирам ги "През 2015г. цената на разплодните яйца намалявадрастично, което продължава и през 2016г. и началото на2017г., но през втората половина на 2017г. пазарът севъзстановява. Подобна е тенденцията и при 1‐дневнитепилета, но там флуктуациите в цената са по‐умерени."

трето - явно са правили схеми с тяхното си Бисер Олива, защото делът на търговията със зърно (слънчоглед) в приходите на Градус достигат 42% през 2017 г., спрямо едва 27% през 2016 г. Тоест ръста им идва от претакане на приходи от друг техен бизнес, а ако са претакали и печалба, извеждайки Бисер Олива на Загуба? За съжаление не са сметнали за нужно да публикуват отчета на Бисер Олива в Търговския регистър, за да видя дали са изкарали Оливата на загуба, за да лъснат Градус на печалба. Вероятно малцина помните, че 2008-ма искаха да листват Бисер Олива, но пазара потъна и не можаха. Имаха одорен проспект, вижте тук
          https://www.investor.bg/bylgariia/5/...liva-ad-61258/
          Изглежда все на върховете искат да продават нещо (господата градуси), няма лошо, но не на мен. Вие сте нови на пазара и не помните

четвърто - когато се продават съществуващи акции, стоя далеч

пето - историите на собствениците (продавачи) с Пикадили и текущата история с МОЛ-а във Варна

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Гледайте да не си строшите главата. Пенсионните фондове, ЕБВР и Световната банка могат да трошат пари, защото са си техни. Но за мен този риск е недопустим. Първо правило на Бъфет, не губете пари, второ правило - погледнете първо правило.

Това IPO е способно да срути и малкото доверие в пазара, както стана след това на Сирма ...., не дай боже и Алтерко да се издъни, както е тръгнало след последния отчет

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Ако спечелите, честито!
          Last edited by oslo; 16.06.2018, 15:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Говоря за презаписване приятел...намирисва ми на ПИБ едно време...такава доходност очаквам да се получи....и такъв сценарии
            +1
            Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=33aC-cdaFXE

Коментар

• Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение

То за да видиш рекламата трябва да имаш....телевизор!!! ( това в кръга на шегата, надявам се да не се обидиш). И аз споделям мнението на други съфорумци, че рекламата е доста добра. Има шанс да доведе нови инвеститори на БФБ( това ще го разберем лесно- по новите никове и глупави въпроси
                за кво мие, имам ама не го гледам. Даже подарих един на съсед да си гледат мачове на него, после ако искат да го хвърлят, но да не ме занимават повече с него
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

още не я знам тази реклама прочута, интересна ми е вариацията дали банките към които имат дълг не са осигурили част от записването, и исках да погледна кои са изобщо банките, но уви - банка 1, банка 2 банка 3 ..- това имаше в проспекта като инф. и се отказах да чета след половината, не че не може да се намери ама уж ще ставаме публично дружество а "парижките потайности", не ми направи някак си добро впечатление липсата в някаква малка степен на пълна прозрчаност..
                  То за да видиш рекламата трябва да имаш....телевизор!!! ( това в кръга на шегата, надявам се да не се обидиш). И аз споделям мнението на други съфорумци, че рекламата е доста добра. Има шанс да доведе нови инвеститори на БФБ( това ще го разберем лесно- по новите никове и глупави въпроси

Коментар

• Първоначално изпратено от Glavorez Разгледай мнение

ама ти сериозно ли ?? - за 1година са направили +20% капиталова и 5% дивидент и ....един мармот......
                    Аз пък през 2008 и 2009 година за 9 месеца 70 процента доходност , без репо.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Днес я гледах за първи път тая реклама и трябва да призная че са свършили много добра работа!
                      Пилетата на Градус си ги купуваме и дори вчера взехме едно прясно

Пожелавам успех на ИПО-то!
                      още не я знам тази реклама прочута, интересна ми е вариацията дали банките към които имат дълг не са осигурили част от записването, и исках да погледна кои са изобщо банките, но уви - банка 1, банка 2 банка 3 ..- това имаше в проспекта като инф. и се отказах да чета след половината, не че не може да се намери ама уж ще ставаме публично дружество а "парижките потайности", не ми направи някак си добро впечатление липсата в някаква малка степен на пълна прозрчаност..
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Че и по Тв ли има реклама
                        Днес я гледах за първи път тая реклама и трябва да призная че са свършили много добра работа!
                        Пилетата на Градус си ги купуваме и дори вчера взехме едно прясно

Пожелавам успех на ИПО-то!

Коментар

• Избистрихте ли стратегиите, нагласихте ли поръчките?
                          Успех на всички участници на ИПО-то и на самото ИПО! И дано повлияе положително на пазара като цяло!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

ще се презапише или не - няма значение, далече сме от онази еуфория за която съм слушал.
                            Но точно тези малките догодина, като разкажат на колеги, познати и роднини как за 1година са направили +20% капиталова и 5% дивидент и...така става лавината!
                            Точно така Тонка, важно е това което казваш да се случи, защото обратния вариант означава нов застой на борсата или както се изразяваш лавина ама в обратна посока и отлив от разочаровани инвеститори !

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

ще се презапише или не - няма значение, далече сме от онази еуфория за която съм слушал.
                              Но точно тези малките догодина, като разкажат на колеги, познати и роднини как за 1година са направили +20% капиталова и 5% дивидент и...така става лавината!
                              ама ти сериозно ли ?? - за 1година са направили +20% капиталова и 5% дивидент и ....един мармот......

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Едва ли инвеститори с по 1000-2000 лв. видели рекламата по телевизията, ще успеят да презапишат емисията. Каквото и да си говорим, всичко зависи от пенсионните фондове.

Коментар

Working...
                                X