Първоначално изпратено от johny-bravo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеАко трябва да се пошегувам, не е ли време и за пенсионно осигурително дружество Огнян Донев (Софарма)
ПС: като мен впрочем
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
ти пишеш - за теб да
но кои са другите, за които ти отговаряш и пишеш????
Дето се налага Да те четем
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Виждаш какво стана от както казаха 4.27 лв, общо взето от големите фондове пасуваха и остана Софарма да си изкупува акциите което за мен не е нормално поне не в такива огромни размери ако няма да се използват акциите в близко бъдеще. В момента все още стои огромно количество акции в Ромфарма и няма мърдане нагоре. Сега ще се чака есента или по нататък. А резултатите и те не са блестящи.
Не виждам защо трябва да се плюе по Градус преди да сме видяли поне 1, 2 години как се отнасят с малките акционери и как развиват дружеството.
Да не говорим че стотици хора си отвориха сметки да купуват акции и се направи силна реклама на една в момента заспала борса. Ще има и повече оборот около новата емисия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Виждаш какво стана от както казаха 4.27 лв, общо взето от големите фондове пасуваха и остана Софарма да си изкупува акциите което за мен не е нормално поне не в такива огромни размери ако няма да се използват акциите в близко бъдеще. В момента все още стои огромно количество акции в Ромфарма и няма мърдане нагоре. Сега ще се чака есента или по нататък. А резултатите и те не са блестящи.
Не виждам защо трябва да се плюе по Градус преди да сме видяли поне 1, 2 години как се отнасят с малките акционери и как развиват дружеството.
Да не говорим че стотици хора си отвориха сметки да купуват акции и се направи силна реклама на една в момента заспала борса. Ще има и повече оборот около новата емисия.
Няма какво да добавя и се радвам за успеха на Градус...дано оправдаят ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеФортис - местейки се в друг ПФ, ако покупката на Градус е повод, дали и новия няма да е купил?
Сохо - така е но при сделката има две страни. Ако продавача не иска да пуска под 4,27...каква вина имат купувачите?
Наистина едни 40-50млн лв можеха да бъдат вложени някъде в придобиване и стъпване на нов пазар, но...вече решиха да се намесят кат купувач, а защо се отказаха сега - малко неясни станаха нещата.
Не е и повода само във високата цена - ако резултатите бяха по-добри(например заради Сърбия, както се и надявам рано или късно да стане) то високата цена може да не е пречка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
И нас кво ни интересува Туй
но кои са другите, за които ти отговаряш и пишеш????
- 2 Харесвания
Коментар
-
бях писал, че ако моя фонд купи тук ще го сменя
дойде време...
- 1 like
Коментар
-
дойде време...
Коментар
-
Фортис - местейки се в друг ПФ, ако покупката на Градус е повод, дали и новия няма да е купил?
Сохо - така е но при сделката има две страни. Ако продавача не иска да пуска под 4,27...каква вина имат купувачите?
Наистина едни 40-50млн лв можеха да бъдат вложени някъде в придобиване и стъпване на нов пазар, но...вече решиха да се намесят кат купувач, а защо се отказаха сега - малко неясни станаха нещата.
Не е и повода само във високата цена - ако резултатите бяха по-добри(например заради Сърбия, както се и надявам рано или късно да стане) то високата цена може да не е пречка.
Коментар
-
дойде време...
Фортис, няма как само във Фармата да се инвестира а това че фондовете не изкупиха дяловете на Ромфарма е според мен заради цената. Ако цената беше малко по надолу досега щеше да се изкупят акциите и без да се товари Софарма със собствени акции за 40-50 милиона лева.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
... Пет пенсионносигурителни дружества са купили от емисията акции, като това са основно големите и с чуждестранни собственици, показа проучване на "Капитал". Сред придобилите дял в "Градус" е и ПОД "ДСК - Родина", чийто изпълнителен директор Николай Марев обясни пред "Капитал" мотивите за инвестицията: "Това е един добре подреден бизнес, развивал се органично през годините и с добри пазарни позиции, в сектор, който осигурява прехраната на населението."
https://www.capital.bg/biznes/kompan...a_temperatura/
дойде време...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Програмата им за следващите три години е в направления, които по думите им са високомаржови и в които компанията има лидерски позиции. Освен в бизнеса с разплодни яйца, който е основно експортен, компанията ще вложи усилия в натоварване на капацитета на фабриката си за колбаси чрез покупката на марки и рецепти ... По сметки на мениджмънта през последното десетилетие са реинвестирани 120 млн. лв. от печалбата, като последно в редицата е новоизграденото предприятие за производство на продукти от свинско месо, което отвори 2015 г. и има голям неизползван капацитет ... Инвестицията в транспорт и хладилни бази ще спомогне на компанията да купува от Испания месо, когато цените са ниски, и да оптимизира по този начин разходите си ...
https://www.capital.bg/biznes/kompan...a_temperatura/
Мисля че гласуваното доверие в компанията от пенсионни фондове и при силни резултати през първото полугодие има предпоставка за атака на първите две места по капитализация но всичко с времето. Икономиката се развива добре а потребителят избира все повече качеството и марката та би трябвало тая им година да започне много силно. Винаги има рискове но ако някой знае безрисков бизнес да каже
Коментар
Коментар