ПичОве... Тука Мажо за тия пари си продаде бизнеса, без дори да губи контрола и мажоритарния си дял. Той взе максимума от раздутия си капитал и му е през Дедовия за Пенсиите и какво очакват те от инвестираните пари в хартиите му. Докато парите за пенсии се инвестират по неведоми критерии и заради съответните отчисления под масата за мерИНДЖеите на фондовете, чакайте от умрЕл писмо...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не можеш да имаш спекулантски дух при дружество, което се листва с доооста висок оценка - при която мажо е ОК да продава...забележи не им купиха акциите с които бяха склонни да се разделят на тази цена.
спекулантски дух може да има в дружества от съвсем друг тип и на съвсем друга оценка.
тук пенциите взеха многото акции и ще видим. ако се чакат едни други кой да надуе към края на отчетния период (важно е да имат доходност) може да има игра в центъра до 30-то число или там когато си правят оценките на портфейлите и после пак игра в центъра.
Коментар
-
Мен най-много ме е яд затова, че споменавахте как доста хора за пръв път са ходили при ИП-та да си правят сметки заради Градус. Сега като видят -5% за нула време и лошо ще им стане. Ще им се изпарят на мига всякакви мераци за други инвестиции.....Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеМного дългосрочни инвеститори - малко трейдъри в този форум! И все по-малко смисъл от него... Може би му трябва и ново име във връзка с новия профил?... Не знам, но ми липсва спекулантският дух!...
спекулантски дух може да има в дружества от съвсем друг тип и на съвсем друга оценка.
тук пенциите взеха многото акции и ще видим. ако се чакат едни други кой да надуе към края на отчетния период (важно е да имат доходност) може да има игра в центъра до 30-то число или там когато си правят оценките на портфейлите и после пак игра в центъра.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
В момента повечето акции падат (или поне от тези дето има аз - дивидентни), така че това може да е причината.Last edited by Bivol; 09.08.2018, 16:53.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеСтрахувам се, че ще продават тези, които са очаквали бърза печалба още в началото на вторичната търговия, когато се разбере, че последната се отлага за неопределено време...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеСтрахувам се, че ще продават тези, които са очаквали бърза печалба още в началото на вторичната търговия, когато се разбере, че последната се отлага за неопределено време...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Е тук вече мисля, че се греши. Няма как Градус или който и да било друг да раздава дивидент на база консолидирани дружества. В смисъл може дружествата да изплатят дивидент към Градус и вече те да гласуват, но това е друга бира.
Но нека по-запознатите си кажат и те мнението.
Така ги виждам аз нещата, може и да греша. Не е препоръка за покупка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tatoo Разгледай мнение
И аз зададох същия въпрос преди няколко седмици и получих следния отговор от S600AMG:
"Не само цялата 2018, а и консолидираната за 2017. Обещали са два дивидента 2019." А дали е така ще видим.
Но нека по-запознатите си кажат и те мнението.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеАз имам един въпрос, с който не съм се сблъсквал досега - ако догодина Градус решат да дадат дивидент за 2018 г., то акционерите от БФБ ще разполагат със 100% такъв или от датата на листването им? В смисъл ако печалбата им за цялата 2018 г. е 100 единици, то всички те ли ще са за разпределение или само тези, откакто е листнато на БФБ?
"Не само цялата 2018, а и консолидираната за 2017. Обещали са два дивидента 2019." А дали е така ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
Привет, няма враждебност, просто пиша от тела и съм по-кратък. Надявам се да помагам все пак опитах на лични, но както винаги не работят. Успех!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Мдааа, това с класовете акции ме убеди, благодаря!
Имах съмнения, защото когато се издават привилегии се брои от датата на листването им, но те са с друг код.
П.П. Въпреки това ми прави впечатление някаква излишна според мен враждебност в отговорите
Коментар
-
Първоначално изпратено от D.J. Bogger Разгледай мнение
При привилегированите акции, които можем да ги класифицираме като отделен клас акции, пак няма значение кога са издадени. От значение е какво пише в проспекта при издаването им и какво са решили акционерите на общите събрания през годините.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Мдааа, това с класовете акции ме убеди, благодаря!
Имах съмнения, защото когато се издават привилегии се брои от датата на листването им, но те са с друг код.
П.П. Въпреки това ми прави впечатление някаква излишна според мен враждебност в отговорите
Коментар
Коментар