Акционерите намаляват. След сетълмънт към днешна дата виждам 1173 акционера. За справка, вчера няма промяна (пак са 1173), а преди два дни акционерите са били 1174. Не ми се рови по-назад, но май бяха с няколко човека повече.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
И ти как си обясняваш, че са взели от най-скъпия капитал? Защо не избраха по-евтин. При тази рентабилност дето я икараха на хартия нямаше да е
проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Казват че акционерният капитал е най-скъпия капитал.... ако това е така, не знам да калка са фрии тези мъни?!
проблем.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениепродължавам да мисля, че тук собствениците взеха едни фрии мъни, но дано да бъркам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от D.J. Bogger Разгледай мнение
Колко от вас помнят какво се случи след IPO-то на Дир.БГ?
Ето един потенциален сценарий, който финтира миноритарите по малко по-качествен начин, отколкото това стна при Дир.БГ.
През първите 2 или 3 години се гласуват нормални дивиденти, както са били обещани, било то през 6 или през 12 месеца, докато общо изплатената сума стигне горе-долу сумата, която е влязла в дружеството от IPO-то. Съответно, през тези 2-3 години, цената на акцията спокойно може да се движи около и над тази от IPO-то, имайки предвид дивидентната доходност.
След това изплащането на дивиденти не спира, но драстично намалява. Защо? Защото мажоритарните акционери са "усвоили" по съвсем законен път парите от IPO-то и вече няма нужда да делят каквото и да е с когото и да е. Отделно, че никъде няма задължения да плащат дивиденти. Има само обещания, а те не струват нищо. Обещанието може да се заобиколи като ООД дружествата под Градус започнат да изплащат много по-малки дивиденти към Градус, след което Градус пак може да раздава 90% от печалбата си, но тази печалба ще е много малка. Никой нищо не може да им каже. Те си плащат 90% от някаква малка печалба и казват, че всичко е по план, както са обещали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Това само времето ще покаже
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
И всички компании по този сценарий ли ще карат?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Колко от вас помнят какво се случи след IPO-то на Дир.БГ?
Ето един потенциален сценарий, който финтира миноритарите по малко по-качествен начин, отколкото това стна при Дир.БГ.
През първите 2 или 3 години се гласуват нормални дивиденти, както са били обещани, било то през 6 или през 12 месеца, докато общо изплатената сума стигне горе-долу сумата, която е влязла в дружеството от IPO-то. Съответно, през тези 2-3 години, цената на акцията спокойно може да се движи около и над тази от IPO-то, имайки предвид дивидентната доходност.
След това изплащането на дивиденти не спира, но драстично намалява. Защо? Защото мажоритарните акционери са "усвоили" по съвсем законен път парите от IPO-то и вече няма нужда да делят каквото и да е с когото и да е. Отделно, че никъде няма задължения да плащат дивиденти. Има само обещания, а те не струват нищо. Обещанието може да се заобиколи като ООД дружествата под Градус започнат да изплащат много по-малки дивиденти към Градус, след което Градус пак може да раздава 90% от печалбата си, но тази печалба ще е много малка. Никой нищо не може да им каже. Те си плащат 90% от някаква малка печалба и казват, че всичко е по план, както са обещали.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Ами това казвам и аз. Тя компанията няма и месец борсова история, а ти излизаш и казваш че "в първите 2-3 години било вероятно да има НЯКАКВИ дивиденти, после обаче не се знаело". Точно затова ми стана интересно, как точно го прецени това? Защото е факт че цената на акцията ще се движи, според това дали биват спазвани предварителните обещения. Каквото и да си пишем в този форум ще е без значение, ако мажоритарите спазят или не спазят обещанията...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
+ атераМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Колега, нека първо видим някакви дивиденти въобще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Според мен Бреф и Хим може да дадат около 4% спрямо сегашните си ценитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Аз не случайно пиша за компании в Софикс защото при другите ако вкараш малко по голяма сума ще е по трудно да продадеш и излезеш бързо ако се наложи.
Нормална ликвидност при малко по-сосна инвестиция: само извън БФБ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Кое ликвидно дружество в Софикс се очаква да даде 4% за 2018-та ?
Компаниите от Софикс които дават дивидент са макс до 3% освен Адванс но при този спад на продажбите на земя и Адванс ще са под 3% та ако дадат 4% са си за пример
Коментар
Коментар