Когато пред цяла България ИА каза за отношенията си с ББ "ИМАМЕ ЧИСТО МЪЖКИ ОТНОШЕНИЯ, НИЩО СЕКСУАЛНО" останах втрещен.. Вече нямам тук и 1 акция.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеИскам да подкрепя опитните анализатори Boncho и Nikola - при задълбочен анализ на документацията и прес релийзите, повече от очевидно е, че всичко е наред, компанията е справедливо оценена, не може да се говори за политически чадър или други подобни, мениджмънтът е висококачествен и надежден, пазарът е необятен, майсторски се транзактира дори с екзотични продукти като норки и фурми. Какъв, прочее, е дивидентът, който опитните анализатори очакват да се разпредели след една толкова успешна за компанията година?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТова се получи яко. Ценител съм на добрия хумор и ти го признавам!
Разбира се не е вярно, но пък кога за теб това е било приоритет
Но е яка смешка, ще я взаимствам да знаешThe weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеОтделно, прави впечатление мълчанието на пенсионните фондове..
The weak are meat and the strong do eat.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нямам акции тук, но се зачетох покрай шума от поселдния месец (а и спада на цената).
Моето впечатление е че на фирмата повече навредиха изказванията и поведението на Ангелов отколкото неясните приказки на Илчовски. Някак си не се връзва човек с подобен полет на мисълта да е в управлението на компания, която дори след скандала е оценена на почти 350М.
Иначе, че атаката беше политически мотивирана - така е. Но за да те атакуват по политичекси причини трябва да си политически обвързан. Пък и от фирмата не казаха нищо убедително по въпроса със срива на продажбите. Отделно, прави впечатление мълчанието на пенсионните фондове.
В този ред на мисли, има доста сериозна причина да вярвам че на цената ще повлияят много повече изборите през юли, отколкото финансовите резултати (а и вече чухме че продажбите нямат отношение към цената :-) ).
- 3 Харесвания
Коментар
-
Я-я-я каква добре организирана кампания
Одобрението на коментара на Батя (+1 и от мен там) е недвусмислен лакмус за това дали нахлулите днес хигиенисти ще успеят да изчистят терена от лайното, което удари вентилатора.
Какво да коментираме бе, колеги? Нека първо г-н Иван П. окончателно да реши какво си спомня и какво не, както и да им дадем малко време на самата компания да намери убедителни опровержения на изнесените твърдения.
Не ме интерсува мен P/E на БФБ, когато имам и най-малките съмнения (да не кажа доказетелства), че с трансфер прайсинг и друг финансов инженеринг ме ограбват.
Инвестирайте със здраве, високи амбиции, но и съвест.
- 2 Харесвания
Коментар
-
"За оценката на Градус - еми тя от самото начало бе мнооого надута. Провери и пиърите и да ги сравним с други на БФБ. Да не говорим и за обещанията - щяха да дават дивидент от 7%, след това обещаха минимум 5%. Еми 5% от 1,80 - 2,30 са около 10 ст. Къде са? И сега идва въпросът - след като при всички тези протекции и дарове от Боко, Градус не можа да си спази обещанията, какво ще стане ако вземе, че Той /да се свети името Му/ не се върне на бял кон...?"
Браво 15%. Право в десятката. На всички, освен на пишещите в тази тема, им е ясвно, че като се обърне палачинката, бизнесите под крилото на Бойко ще се свият. Вече няма да има кой да се обажда на митницата да пуснат яйцата без документи. И тогава не 10 а и 1 стотинка дивидент няма да има.
Това за 10те стотинки, някак си удобно, не се коментира от феновете на компанията.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
Защо да не става? Доколкото разбрах от последните интервюта над 80% от приходите им се реализират към огромни международни компании. Какво общо има държавата с подобен бизнес?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
....
И за каква доходност и какъв портфейл, бе. Ти си фалирал повече пъти от Аржентина.
Разбира се не е вярно, но пък кога за теб това е било приоритет
Но е яка смешка, ще я взаимствам да знаеш
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Одобряваме справедливостта и това е битка на доброто и злото!
....
П.П. И аз съм гласувал някога за ГЕРБ. Но мъжко дупе би трябвало да се лъже веднъж
Коментар
-
Тук се оформи добра дискусия, покрай откровенията на Батя (за мен батя , ддддд, БСтрейдър - тези които винаги знаят, която компания се продава и коя купува, за едно и също). Знаело се, че Пенсиите били натискани да купуват шит. По същият начин както се е знаело ,че Пенсиите продават Агрия , ИХЛБЛ, ФИБ и кои други при които отново многомилионната загуба се превръща в стотици хиляди печалба за изброените, които винаги знаят какво продават и купуват Пенсиите и винаги са се наредили когато трябва.
Това е причината, подади която БФБ няма от повече от 10 г. А иначе всички настръхват на тема измамни политици, мажовци, но никой не казва на тема измамни Пенсии или Посредници.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от XP1 Разгледай мнениеБратята Ангелови не са Пеевски, бизнеса не им е подарен - сами са си го изградили, така че няма да фалират. Но при техните мащаби без политическа подкрепа не става.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Ох Николчо, и тук ли те настъпих по мазола!? Извинявай, не се сетих че се набиваш само в дървета на БФБ
Не знам колко е малоумно мнението ми, но хората на които държа го ценят, а обективния показател - доходност на портфейла е трицифрен. Мен това ме устройва и твоето пищене не ми пречи
п.п. както казах първия път, в полемики няма да визам.. интереса ми към акцията е нулев!
И за каква доходност и какъв портфейл, бе. Ти си фалирал повече пъти от Аржентина.
The weak are meat and the strong do eat.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнениеИ вие одобрявате това, което се случи с поредна публична компания? На закрито заседание излъчвано наживо от Галева във фейса да се хвърлят обвинения без доказателства? Това ли е новото, което търсят всички врагове на Герб? С тези действия ли ще оправим умрелия ни и без това пазар? Какво е по-различното на удара срещу Градус, от този срещу Монбат, Софарма, ЧЕЗ, Гагарин, Атера и тн, с изключение на това, че се прави този път от умни и красиви, Галеви и Хаджигеновци?
За оценката на Градус - еми тя от самото начало бе мнооого надута. Провери и пиърите и да ги сравним с други на БФБ. Да не говорим и за обещанията - щяха да дават дивидент от 7%, след това обещаха минимум 5%. Еми 5% от 1,80 - 2,30 са около 10 ст. Къде са? И сега идва въпросът - след като при всички тези протекции и дарове от Боко, Градус не можа да си спази обещанията, какво ще стане ако вземе, че Той /да се свети името Му/ не се върне на бял кон...?
П.П. И аз съм гласувал някога за ГЕРБ. Но мъжко дупе би трябвало да се лъже веднъжLast edited by 15%; 27.05.2021, 13:17.Пътека се прави камък по камък!
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Ти защитаваше ли всяка една от изброените компании които не бяха удобни на властта, или виеш сега в частност за градусите щото са спонсори на гроб?
За никоя от другите компании не се е говорело че са искали да точат пенсиони фондове чрез съмнителни IPO а на градусите беше мащабно, реклами по телевизия, радио, интернет.
Ако имаш доказателства,че някоя от другите компании е искала да този пенсиите, излез и го кажи. Но само болните герберски мозъци , не наяли се, не накра ли се могат да грабят от всичко което видят. Време е да бъдат изчегъртани!!!
Коментар
Коментар