Първоначално изпратено от Innocent
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Полки, не ги изгаряй предварително ! Годината не е свършила...
Джокер: Обещаха над 7 % дивидент през 2019 г., но мисля че визираха дивидент за 2018-а + 6-месечен за 2019-а.....
Така че не е късно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Полки, не ги изгаряй предварително ! Годината не е свършила...
Джокер: Обещаха над 7 % дивидент през 2019 г., но мисля че визираха дивидент за 2018-а + 6-месечен за 2019-а.....
Така че не е късно....fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
изобщо не съм се съмнявал, че ще дадат дивидент ......... напротив ........ не един път писах, че първия дивидент ще се раздаде, а може и втори да има след което отново ще се увеличи капитала и нещата ще са до там...
Имаш ли на представа колко се случва по целия свят след като шефа който провежда ИПО-то излезе и каже:
Компанията планира да осигури 7-процентна дивидентна доходност през 2019 г.
а след това не се изпълни това???
знаеш ли колко дела се завеждат и срещу брокера, и срещу компанията от излъгани акционери и как това се отразява на емитента
Така че не е късно....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Доста хора се съмняваха, че ще има дивиденти изобщо. Обещанията бяха за 90% от печалбите на дъщерните към "майката", и 54% от печалбата като дивидент. Това мисля че е факт.
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение7-те процента които ти визираш, са прогноза на Мартин Димитров, директор Корпоративни финанси в „Първа финансова брокерска къща“. Сещаш се защо е прогнозирал толкова висока дивидентна доходност. Все пак техния интерес е бил да се запишат максимално на брой акции. Тяхната печалба зависи от това. И все пак си мисля че откъм компанията няма основания за подвеждане към момента.
а след това не се изпълни това???
знаеш ли колко дела се завеждат и срещу брокера, и срещу компанията от излъгани акционери и как това се отразява на емитентаfuск the bеаr - give me the bееr
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
аз пък мисля, че тази новина е неочаквана от теб ........ преди година ти беше сред големите привърженици и горещо препоръчваше да се записват акции .......... тогава обещанието бе за 7% доходност
"Градус"АД ще разпределя поне 54% от нетната си печалба като дивидент сред акционерите
сега се получава така, че се разпределя 5,56% див.доходност на акция
Общата сума за дивидент е 24 360 871 лв. Началото на изплащане е определено на 11 юли 2019 г. чрез „Централен депозитар“ АД и „Уникредит Булбанк“ АД. Предлаганата дивидентна доходност е 5,56% спрямо цената от 1,8 лв. на проведеното през 2018 г. първично публично предлагане.
за мен бе напълно очаквано, че обещанията при ИПО за дивидентната доходност от 7% няма да се изпълнят и затова не записах
изобщо няма да подлагам на сравнение факта, че има капиталова загуба от 3 ст. и факта, че инвестиралите парите си преди година можеха да си купят акции и година по-късно и пак да вземат тези 5,56% които ще се гласуват след месец
както и да е ....... различни хора - различни разбирания за живота и в частност за инвестициите...
„Обещаваме щедра дивидентна политика от минимум 5% на година от 2020 г.", заяви Ангел Ангелов, изпълнителен директор на „Градус“ АД. Той обясни, че експортът ще остане основен двигател на растежа за компанията, като инвестиции ще бъдат влагани и за високия сегмент на свинските продукти. Търговията със зърно ще продължи да има спомагателна роля за компанията."
7-те процента които ти визираш, са прогноза на Мартин Димитров, директор Корпоративни финанси в „Първа финансова брокерска къща“. Сещаш се защо е прогнозирал толкова висока дивидентна доходност. Все пак техния интерес е бил да се запишат максимално на брой акции. Тяхната печалба зависи от това. И все пак си мисля че откъм компанията няма основания за подвеждане към момента.
Да, бях оптимист относно акцията, и продължавам да съм. Не мисля че съм "препоръчвал"на някого да записва каквото и да било. Казвах какво мисля да направя аз, и си стоя зад думите и към момента. И все пак аз го правя със собствените си средства, риска си е за моя сметка. Всеки сам да си преценява. Да, факт е че дори и в момента е по-добре да се купи на цена по-ниска от ИПО-то, но аз нямам кристална топка в нас, че да знам на 100% какво ще се случи Това имах предвид, че за мен не е изненада, и съм доволен. Поздрави.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Е това е новина вече Макар и очаквана...
"Градус"АД ще разпределя поне 54% от нетната си печалба като дивидент сред акционерите
сега се получава така, че се разпределя 5,56% див.доходност на акция
Общата сума за дивидент е 24 360 871 лв. Началото на изплащане е определено на 11 юли 2019 г. чрез „Централен депозитар“ АД и „Уникредит Булбанк“ АД. Предлаганата дивидентна доходност е 5,56% спрямо цената от 1,8 лв. на проведеното през 2018 г. първично публично предлагане.
за мен бе напълно очаквано, че обещанията при ИПО за дивидентната доходност от 7% няма да се изпълнят и затова не записах
изобщо няма да подлагам на сравнение факта, че има капиталова загуба от 3 ст. и факта, че инвестиралите парите си преди година можеха да си купят акции и година по-късно и пак да вземат тези 5,56% които ще се гласуват след месец
както и да е ....... различни хора - различни разбирания за живота и в частност за инвестициите...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Коментар