Първоначално изпратено от tatoo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Градус АД (GR6)
Collapse
X
-
На проведено на 10.06.2019 г. ОСА на Градус АД-Стара Загора (GR6) е взето решение за разпределяне на дивидент за 2018 г., както следва:
- Брутен дивидент на една акция: 0.10 лв.;
- Начална дата за изплащане на дивидента: 11.07.2019 г.
- Начин на изплащане на дивидента: чрез Централен депозитар АД и УниКредит Булбанк АД
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Градус: Приходи от продажби на стоки (зърно и др. компоненти) Q1 2019 10 031 000лв. vs 872 000лв. Q1 2018
Ръст от 9,1 мил. лв или 1050 % за Q1 2019г
25% от общите приходи идват от търговия със зърно 10 мил. / 40 мил. vs 3.28% 872 000лв / 26 604 000лв през Q1 2018
Но не знам дали наистина може да се съпоставят.... според мен при "Градус" е по-скоро странична дейност. Даже си мислех, че ще е еднократна за 2017-а (базовата преди IPO-то), колкото да напомпат изкуствено приходите и да излъскат една камара коефициенти.
Каква печалба са формирали тези 10 млн.лв. ? (ако е дадено някъде разбивка, колко се формира от пилета, яйца и тая търговия със зърно) ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Какво имаш предвид ?
Еле па атерата - партито свърши
Коментар
-
Какво имаш предвид ?
Ръст от 9,1 мил. лв или 1050 % за Q1 2019г
25% от общите приходи идват от търговия със зърно 10 мил. / 40 мил. vs 3.28% 872 000лв / 26 604 000лв през Q1 2018
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеГрадус АД vs Агрия Груп Холдинг АД-Варна
Коментар
-
Полки, не ги изгаряй предварително ! Годината не е свършила...
Джокер: Обещаха над 7 % дивидент през 2019 г., но мисля че визираха дивидент за 2018-а + 6-месечен за 2019-а.....
Така че не е късно....
Коментар
-
Полки, не ги изгаряй предварително ! Годината не е свършила...
Джокер: Обещаха над 7 % дивидент през 2019 г., но мисля че визираха дивидент за 2018-а + 6-месечен за 2019-а.....
Така че не е късно....fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
изобщо не съм се съмнявал, че ще дадат дивидент ......... напротив ........ не един път писах, че първия дивидент ще се раздаде, а може и втори да има след което отново ще се увеличи капитала и нещата ще са до там...
Имаш ли на представа колко се случва по целия свят след като шефа който провежда ИПО-то излезе и каже:
Компанията планира да осигури 7-процентна дивидентна доходност през 2019 г.
а след това не се изпълни това???
знаеш ли колко дела се завеждат и срещу брокера, и срещу компанията от излъгани акционери и как това се отразява на емитента
Така че не е късно....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Доста хора се съмняваха, че ще има дивиденти изобщо. Обещанията бяха за 90% от печалбите на дъщерните към "майката", и 54% от печалбата като дивидент. Това мисля че е факт.
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение7-те процента които ти визираш, са прогноза на Мартин Димитров, директор Корпоративни финанси в „Първа финансова брокерска къща“. Сещаш се защо е прогнозирал толкова висока дивидентна доходност. Все пак техния интерес е бил да се запишат максимално на брой акции. Тяхната печалба зависи от това. И все пак си мисля че откъм компанията няма основания за подвеждане към момента.
Компанията планира да осигури 7-процентна дивидентна доходност през 2019 г.
а след това не се изпълни това???
знаеш ли колко дела се завеждат и срещу брокера, и срещу компанията от излъгани акционери и как това се отразява на емитентаfuск the bеаr - give me the bееr
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар