IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прилючи ли корекцията ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Прилючи ли корекцията ???

Top Gun, kogato lihvite se ka4vat nikoi ne kupuva obligacii, osven te ako ne sa s plavashte lihva

Коментар

i az mislq ce tova s lihvite e glupavo

Коментар

До Top Gun:
        Пич спокойно можеш да се застрляш.
        Няма да липсваш на никой в този форум.

Коментар

A kato vartish $50 mln i kato vizhdash, che lihvite shte se kachvat, gledash da si promenish portfolioto. A ot tova stradat i akciite v Iztochna Evropa, vkl. Bulgaria. Zashtoto ne zabravjaj i riska.
          V momenta zapadnite fondove dyrzhat m/u 3 i 6% v CJALA iztochna Evropa!
          Inache i na men mi se iska rally-to da prodylzhi s takiva tempove, no ne vjarvam!

Коментар

tova s lihvite sa palni glupusti

Коментар

Sladuri,

i da ne vi se vjarva, korekciqta zavisi ot vdiganeto na lihvite v USA.
              Prosto tezi, koito imat bylgarski akcii v portfolito si, se obrushtat kum shatski obligacii. Nishto, che tuk e 50 pyti po-dohodno.
              I nali se seshtate s kolko pari razpolagat (i iskat da vlozhat) bylgarski investitori i kolko vyrtqt chuzhdestrannite.
              Taka che gledajte lihvite momcheta.

Коментар

Добре е написано , но хората-cobos-и не са в състояние да влияят в такава степен на пазара.Просто те нямат достатъчно средства за това . Момчето, написало статията, с този малко закачлив тон си е изкарало хонорара . Спомнете си - навремето казваха, че хората , които си мият зъбите и не затварят чешмата източили яз.Искър... Независимо от това- аз смятам , че низходящото движение не е приключило.

Коментар

ЗА ГОРАТА, ДЪРВЕТАТА И ПАДАНЕТО ОТ ВИСОКО (БРОЙ 59 - ПОНЕДЕЛНИК, 28 МАРТ 2005 г.)

ТОНИ МАРКОВ
                  По принцип инвестирането е индивидуален спорт, но през последните месеци на борсата се оформи група от "инвеститори" единомишленици. Стратегията им не ми е ясна, но тактиката им е много интересна - сякаш ромска махала атакува близката гора с брадви и триони. Само дето нашата група е въоръжена предимно с COBOS-и.
                  Когато сините чипове и компенсаторките поскъпнаха с по над 100% и спряха възхода си, те се насочиха към по-малко популярни и ликвидни позиции на борсата /но все пак книжа с добър фундамент/. Когато този втори ешелон акции поскъпна пределно, нашите хора се юрнаха към холдингите, а когато и те започнаха да задържат цените си на определени нива, дойде ред и на наричаните доскоро /от тях самите/ "дървета". Всеки хвалеше своите дървета и се надяваше, че и другите ще се накатерят, та заедно да ги одрусат по-лесно. Гората се изпълни с весела глъчка, тръгна впечатлението, че дърветата растат безкрайно и все нагоре. Народът спря зад дърветата да вижда гората и земята. А когато човек се катери, добре е да си дава сметка за височината, защото от високо лошо се пада. Това предупреди тези дни вицепремиерът Николай Василев на среща с представители на инвестиционната общност. Преди месец, когато Sofix достигна исторически най-високата си точка от 932.44 пункта, клубът на журналистите акционери предупреди, че съотношението цена/печалба в официалния ни борсов индекс е два пъти по-високо от това в представителния индекс на щатските акции Standard& Poor's 500. Сега, месец по-късно, то е намаляло от 41 на 34.63 по цени от петък.
                  Посоката е към леко вразумяване, но дано да стане плавно, без чупене на клони. Иначе няма лошо в това опитни спекуланти да скачат по дърветата и да се измъкват на печалба, стига да нямаше други играчи, които сега навлизат в гората, подочули, че е голям купон на борсата. Те лесно се хващат на номера купи-пиши-продай. Тъй като става въпрос за наистина доста тесен кръг инвеститори, които следят зорко публикации и форуми - номерът минава. Броят на участниците в пазара, които имат за м.г. по над 5 сделки, е малко над 3 хиляди, показват данните от анализ на пазара, поръчан от БФБ. Броят на тези, които се опитват да спекулират редовно, е не повече от хиляда според мен. Само в един от посредниците броят на COBOS-ите е над 300. Много от тези играчи едва дочакват понеделника, дори през почивните дни мислят, смятат и опитват взаимно да си влияят. Част от тях пишат, убеждават останалите в перспективността на своите "позиции". Нерядко успяват.
                  Хората, които виждат мястото си на пазара на акции дългосрочно, явно не намират по-нататъшното му помпане за нормално и здравословно. Едно прегряване и последващо сгромолясване няма да е от полза на никого освен на шепа играчи, които ще си оберат крушите /изнесат печалбите/, където им видят очите - само да е по-далече от фондовата борса.
                  Ако се замислим, не е невъзможно да ни сполети подобна участ. Случвало се е къде ли не сгромолясване и след това години на рецесия - от САЩ през Азия, Русия, та дори съседна Гърция.
                  След това ще си спомняме с тъжна усмивка освен за срутването на пирамидите и за нашествието на COBOS-ите.

Коментар

Хора, не е зле да прочетете статията на Тони Марков във вчерашния брой на в.Пари( стр.9). Много истина има в думите на човека.

Коментар

Priklju4i purvo s povi6enieto na po stabilnite posicii, no 6te se povi6at vsi4ki akcii

Коментар

Само така, Дарт.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Що? Аз си купих БГ40 на 40 лева и сега съм доста напред :-)

Коментар

Да така си е - както и мен ме интересува само индекса Dow Dart.

Коментар

Доларов, мене Софикс не ме интересува, както съм казвал безброй пъти.
                              Интересува ме Императорикс.
                              И с всеки трябва да е така, щото никой не си купува Софикс или БГ 40, най-много на бас да се хване.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

не е представителен но показва истината и състоянието на тържището

Коментар

Working...
                                X