IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ребалансиране на SOFIX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

И аз очаквам най-накрая ЕТФ-а да почне малко по умно да отиграва ребалансиранията и да отчетат ликвидните обективности на БФБ.

Имат достатъчни срокове за балансиране на портфейла си.

Те нямат сметка Софикса да издиша допълнително всеки 6 месеца като напускащите емисии се свалят на минимум точно преди излизане ,а новите да влизат на завишени цени и потенциала им за ръст да е силно ограничен впоследствие.

Според мен Софикс е загубил доста в следствие на тези действия последните години.,като разбира се това далеч не е най-важната причина за спада му.

П.П. Това не е препоръка за търговия и аз нямам от излизащите дружества ,а и като цяло съм се ограничил до доста ограничен брой дружества от Софикс в портфейла си.
    Експат си се справят добре. Първата година имаха по големи отклонения но отдавна покупките и продажбите са на реални пазарни цени имайки в предвид че става дума за голям обем акции на слабо ликвидна борса.

Спадът на Софикс е основно заради негативна промяна на сантиментът след спадът на запад и по слабата ликвидност. Фундаментално повечето дружества в Софикс са с по силни резултати и в моментът в който се промени сантиментът ниската ликвидност ще е в голяма полза на имащите акции.

Очаквам промените в Софикс да раздвижат позитивно пазарът и силен завършек на годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Монбат и Албена има на къде да растат, докато МСХ наистина трябва да отдъхне малко...
      Не очаквам големи ръстове в цените на първите две при ребалансирането, защото ПФ имат достатъчно и сигурно ще помогнат на Експат..., но определено очаквам ръстове от обновения индекс!
      И аз очаквам най-накрая ЕТФ-а да почне малко по умно да отиграва ребалансиранията и да отчетат ликвидните обективности на БФБ.

Имат достатъчни срокове за балансиране на портфейла си.

Те нямат сметка Софикса да издиша допълнително всеки 6 месеца като напускащите емисии се свалят на минимум точно преди излизане ,а новите да влизат на завишени цени и потенциала им за ръст да е силно ограничен впоследствие.

Според мен Софикс е загубил доста в следствие на тези действия последните години.,като разбира се това далеч не е най-важната причина за спада му.

П.П. Това не е препоръка за търговия и аз нямам от излизащите дружества ,а и като цяло съм се ограничил до доста ограничен брой дружества от Софикс в портфейла си.

Коментар

Браво !
        Всичко е съвсем точно в класацията при Софикс.
        Най-накрая велевския - вън от чадъра, хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Нищо ново под слънцето ...
          Има един 10 К монбатя на 6,6-6,8 който може да се дръпнат нагоре и като няма кой да ги купи до деня Х ще ги продадат..На 7 акции колкото искаш.
          От преди Бенки колкото си искаш....на 42 -43
          Планината я чакат на 5 и като минат акциите ще почне едно страдание до 4,5....
          М+С там ще има телефонна любов....като миналия път...
          Единственото интересно ако има ребалансиране на останалите акции....от Софикс
          Поздрави!
          Монбат си отива към 7цата, но надали ще мине котата. АЛБ е загадка за мен, може и да намерят пакет на 43-44, ама ако не намерят?!?!?!
          Имам доволно и от 2те артии......

Коментар

Браво !
            Нищо ново под слънцето ...
            Има един 10 К монбатя на 6,6-6,8 който може да се дръпнат нагоре и като няма кой да ги купи до деня Х ще ги продадат..На 7 акции колкото искаш.
            От преди Бенки колкото си искаш....на 42 -43
            Планината я чакат на 5 и като минат акциите ще почне едно страдание до 4,5....
            М+С там ще има телефонна любов....като миналия път...
            Единственото интересно ако има ребалансиране на останалите акции....от Софикс
            Поздрави!

Коментар

• Монбат и Албена има на къде да растат, докато МСХ наистина трябва да отдъхне малко...
              Не очаквам големи ръстове в цените на първите две при ребалансирането, защото ПФ имат достатъчно и сигурно ще помогнат на Експат..., но определено очаквам ръстове от обновения индекс!
              Last edited by tony1975; 10.09.2019, 18:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                На база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX:

5MН М+С хидравлик АД-Казанлък
                5SR Стара планина Холд АД-София

и се добавят следните емисии акции:

5MB Монбат АД-София
                6AB Албена АД-к.к. Албена

Браво !

Коментар

На база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX:

5MB Монбат АД-София
                  благодаря

Коментар

• На база на информацията по-горе се изключват следните емисии от базата на SOFIX:

5MB Монбат АД-София
                    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
                      Само аз ли не съм въодушевен от това ребалансиране...?
                      Ами не е да не ме интересува ама не толкова много , колкото друг път...
                      Никой не обича Никиту да играе с телефона и спекулантите да обира картофите ....
                      И сега докъде стигна ...
                      Бенката и Големия Батя вътре и Малката Планина и Ебана вънка ....или не май Ебана се спаси
                      Не е препоръка...просто си пиша без да смятам....

Коментар

• Само аз ли не съм въодушевен от това ребалансиране...?
                        Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Тишина...

Коментар

• Съобщиха ли вече кои са влизащите и кои изпадняците?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Точно не моралното, ако бъде заявено и разгледано от надзорниците!
                              За К. Колчев е за втори път и все в интерес на подвластната му Елана агрокр.
                              Аз пък си мисля, че е в интерес на Колчев да го вкарва и да го изкарва, т.е. да продава и после да купува на фонда на всеки 6 месеца

Коментар

Имаш предвид ХИКА-та, която измести МЦХ по брой сделки в последния момент, и което вероятно му коства оставането в индекса в полза на Елана ли? Едва ли. Недоказуемо, такава ли е била идеята наистина или някой просто е решил да си пазарува. А и всъщност има ли нещо нередно в това някой да си купи акции от някое дружество?! Според мен, не. Дали е морално, ако наистина е правено с такава цел, е друг въпрос.

Точно не моралното, ако бъде заявено и разгледано от надзорниците!
                                За К. Колчев е за втори път и все в интерес на подвластната му Елана агрокр.

Коментар

X