IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да дойдат мечките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Datite: 30.11, 12.12, 14.12, 18.12, 27.12, ... 09.01.2008, 20.02.2008, 03.03.2008, 01.04.2008, 21.04.2008, 27.01.2009, 10.06.2009г. ... 07.10.2011г. ... 24.07.2015г. ...
    Само за ония дати се сещам( като се почне от 02.11. и нататък.....пък как и Елана ги хвана тогава)....Smile))))
    За тия дати ли става въпрос ? Лошото ,че на 27.12. има събрание на КТЕХ и как ще се отрази това на СОФИКС..................
    Само с уважение за графическия анализ.........................

Коментар

• както сме се заобиали тази вечер, добре че връзката ни е виртуална хе хе хе хе

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
        Защо ли си мисля , че важно за бъдещето на компаниите са отчетите ,
        данъците , заплатите ,заемите, производителността и конкурентността в сектора , а не опитите на даден спекулант с повече средства , да пробие горно или долно ценово равнище ...................
        Меченце - обясни го това на феновете на М+С, Софарма, Пампорово и Фазан.... да не изброявам повече...
        На теория така би трябвало да е, както казваш ти, ама на практика Брустъровият пазар движи цените по коренно противоположен начин.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• meche_cveti, и аз с мойте карти така долу-горе ги виждам нещата))...ама ще има пробив и тук-таме тази седмица, и заради равновесието тук-таме спад....останалото - от хубавите индекси....около центъра))

Към Jay Gould, само респект)
          Само за ония дати се сещам( като се почне от 02.11. и нататък.....пък как и Елана ги хвана тогава)....))))

Коментар

• Пазарът се консолидира
            Активността се завърна, чака се пробив
            от Стефан АНТОНОВ [51 прочитания]
            днес, 14:55 E-mail

Добрата новина за инвеститорите е консолидирането на пазарните настроения около настоящите цени, като все повече са случаите на проявен интерес към придобиване на нови пакети от акции. Последният ден на миналата седмица също беше показателен за събудения инвеститорски интерес, което беше отразено в няколко пазарни показателя.

На първо място това бяха повишенията, отчетени от борсовите индекси, най-силното от които беше с 1.57% при SOFIX. Той приключи седмицата на ниво 1760.28 пункта, докато ръст от 1.23% до 531.90 пункта отбеляза широкият BG40. В общия тон в петък се включиха още BGREIT и BGTR30, докато единственият индекс, калкулирал негативи този път, е "Дневник 20". В петък стойността му спадна до 278.32 пункта, което на дневна база беше понижение с 0.19%.

Вторият показател, говорещ за върнатия интерес, са и големите обеми на търговия с ценни книжа при ред позиции, някои от които са при водещи компании по пазарна капитализация. След като в началото на седмицата активността беше ниска и дори при "Химимпорт" формираните обороти бяха под обичайните, в петък на пазара се сключиха сделки с общо 59 545 книжа от холдинговото дружество.

Раздвижване имаше и при "Доверие обединен холдинг", чиито книжа почти не измениха стойността си и поскъпнаха само с 0.21% до цена 14.20 лв. През две от първите пет декемврийски сесии обаче минаха значителни обеми от холдинговото дружество, съответно по 218 хил. и 209 хил. акции. Първият ден с голям обем на търговия беше сряда, когато беше обявено и решението за увеличаване на настоящия капитал чрез издаване на нови 876 хил. акции.

Все пак имаше и позиции, които отново донесоха негативна доходност за инвеститорите. Такива бяха "Монбат", чиято пазарна капитализация спадна с 1.40 % и акциите на дружеството се търгуваха средно по 30.23 лв. Спад имаше и при "Оловно-цинков комплекс", чиито книжа поевтиняха с 1.39%, докато другият представител на металургичната промишленост "Алкомет" - Шумен, отчете понижение с 1.38% и сделки с акции на шуменското дружество се сключваха при средна цена 17.08 лв.

Неподвластни на спекулациите този път се оказаха инвеститорите в акции на "Кремиковци", които не се поддадоха на последните слухове, този път за продажба на целия завод . Без допълнителни доказателства никой не калкулира информацията и в петък те поскъпнаха само с 0.15%, като 1062 лота бяха изтъргувани при средна цена 20.02 лв.
            Тази седмица ще консолидираме , другата ще пробиваме......

Коментар

• С големо сардце желая Наздраве, Jay /тая неделя вече съм си ливнал по изключение, та не требва да се чудиш, защо съм толкоз обичлив, ама обичам ги тея морски хора и тва си е виж тва е голем пропуск, че не съм идвал скоро у Варна, страх ме е че ако дойда, нема да си тръгна у село че остане пустош разбираш ли, затва се въздържам ама се въздържам на макс. /

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                Мерси много за отговора Jay. Попа разправа: "голем е мъж, който не бега с проблема и търси истината да види с очите..." надявам се и Софикс да е доволен.
                Моля!
                Сега ще си ливна един малък Джим Бим преди неделните филми Наздраве!
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Мерси много за отговора Jay. Попа разправа: "голем е мъж, който не бега с проблема и търси истината да види с очите..." надявам се и Софикс да е доволен.

Коментар

еми точно тва имаме напредвид - да заровиме шибаните брадви и да гледаме киното /Jay, не те упреквам.../
                    Jay, обаче виж - забравихме да отговориме на SOFIX - питаше човека, как се появи тая линия=подкрепа, абе мисла си, че сфащам нещо, тая графика е примерно на седмичен бар и т.н. .... ама Jay, SOFIX е готин играч / и той като тебе е голем фен на тех. анализа , нищо че говори като мене малко та ако може Jay напиши му какво мислиш по неговия вапрос /извиневай ако те тормоза в повече !/
                    знаеш Jay - кога и фундаменталистите издадат багажа, просто казваме:
                    "Да дойдат графиките.."
                    Тя от линията на самия канал! Горната, станала вече долна линия.
                    http://www.imagefreehost.com/files/0...307253728.jpeg
                    Щом сте над нея добре е
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• еми точно тва имаме напредвид - да заровиме шибаните брадви и да гледаме киното /Jay, не те упреквам.../
                      Jay, обаче виж - забравихме да отговориме на SOFIX - питаше човека, как се появи тая линия=подкрепа, абе мисла си, че сфащам нещо, тая графика е примерно на седмичен бар и т.н. .... ама Jay, SOFIX е готин играч / и той като тебе е голем фен на тех. анализа , нищо че говори като мене малко та ако може Jay напиши му какво мислиш по неговия вапрос /извиневай ако те тормоза в повече !/
                      знаеш Jay - кога и фундаменталистите издадат багажа, просто казваме:
                      "Да дойдат графиките.."

Коментар

• Приятна вечер на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                          Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                          споко, споко мисла си -нема нужда от предколедно чаткане на мечовете след има нема 10 дена че видиме какви ги е нарисувал г-н пазара и какви ще са последните 3 дена абе как си вика попа "тва кое е невъзможно за човеците, вазможно е за ..." /страх ме беше да напиша за кого е вазможно, че да не ме гепи убавата мадама в кфн / та викам си на мене си, "по-убаво да пипам истимарската" ...
                          От моя страна няма мечове. Споменавах отново, че не обичам да обосновавам анализите си.
                          Аз съм пас

Коментар

споко, споко мисла си -нема нужда от предколедно чаткане на мечовете след има нема 10 дена че видиме какви ги е нарисувал г-н пазара и какви ще са последните 3 дена абе как си вика попа "тва кое е невъзможно за човеците, вазможно е за ..." /страх ме беше да напиша за кого е вазможно, че да не ме гепи убавата мадама в кфн / та викам си на мене си, "по-убаво да пипам истимарската" ...
                            От моя страна няма мечове. Споменавах отново, че не обичам да обосновавам анализите си.

Коментар

• споко, споко мисла си -нема нужда от предколедно чаткане на мечовете след има нема 10 дена че видиме какви ги е нарисувал г-н пазара и какви ще са последните 3 дена абе как си вика попа "тва кое е невъзможно за човеците, вазможно е за ..." /страх ме беше да напиша за кого е вазможно, че да не ме гепи убавата мадама в кфн / та викам си на мене си, "по-убаво да пипам истимарската" ...
                              П.С. а нещо спецялно да кажа по повода да се прекръсти темата на "да дойдат графиките" - ами много е ясно се вижда най-после, че има момент кога фундамента издава багажа пред графиката. То затва се разправа налево надесно крилатия израз "Не ми фали акция, ами фали ми пазар" а кво значи това - ами има моменти кога фундаменталистите че гледат като трактори иначе казано - не бива да се пренебрегва тех. анализа... големиа играч требва да може сичко, иначе неможеме да го наречеме баш - играч

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                                feelgood Нямам навик да споря или да влизам в диалог по работа, освен ако не виждам полза за себе си или не ми е забавно.

Лично за себе си бих се притеснил ако повече анализатори са на моето мнение
                                OK, аз също предпочитам на преговоря "Психологическа характеристика на вълните" от колкото да ти обяснявам неща които сам можеш да прочетеш ако искаш. Пожелавам ти успешна седмица или по-скоро, успешно чакане на добри нива за покупка.

Коментар

Working...
                                X