IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да дойдат мечките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• feelgood Нямам навик да споря или да влизам в диалог по работа, освен ако не виждам полза за себе си (или не ми е забавно, с чесане на мозък).

Лично за себе си бих се притеснил ако повече анализатори са на моето мнение
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• feelgood написа :
      Здрасти, гледай с какви работи се занимавам Smile отчетите ,
      данъците , заплатите ,заемите, производителността и конкурентността в сектора са много важни, просто ТА ни осигурява спокойствието или притесненията в даден етап от движението на цената Smile Видя ли какво стана при BSTR, мани мани...тия ни изправиха косъма...
      Сигурно си прав за ТА , а относно БСТР няма страшно , познах за спада в петък/не че беше трудно/ сценарият е ясен , от утре сме нагоре ... сигурно до следващия петък и така докато някой изпусне влака..................Много спекуланти /15% печалба всяка седмица/ не е малко . Подкрепата е в ниското/за това си прав , че е много ниско/ за да се прехвърли пакетче , когато трябва по нагоре.......................... когато няма желаещи за продажба/не че има /.Успех и на теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
        Защо ли си мисля , че важно за бъдещето на компаниите са отчетите ,
        данъците , заплатите ,заемите, производителността и конкурентността в сектора , а не опитите на даден спекулант с повече средства , да пробие горно или долно ценово равнище ...................
        Здрасти, гледай с какви работи се занимавам отчетите ,
        данъците , заплатите ,заемите, производителността и конкурентността в сектора са много важни, просто ТА ни осигурява спокойствието или притесненията в даден етап от движението на цената Видя ли какво стана при BSTR, мани мани...тия ни изправиха косъма...

Коментар

• "В графиката си изхождам главно от това, че пазарът се е спуснал твърде много и стигнал Фибоначи при което импулса на Юг е твърде силен."

Обясних ти защо смятам, че няма импулс, а просто дълбока корекция. Прочети за структура на вълните. Ако дадена вълна не отговаря на условията за импулсна гледай на нея като корективна без значение до къде е стигнала. За това са и на Фибо нивата. С просто око се вижда, че сме между 61.8 и 76.4 което не е фатално все още защото движението на долу не отговаря на условията за импулсна вълна.

Коментар

• Защо ли си мисля , че важно за бъдещето на компаниите са отчетите ,
            данъците , заплатите ,заемите, производителността и конкурентността в сектора , а не опитите на даден спекулант с повече средства , да пробие горно или долно ценово равнище ...................

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
              Първоначално изпратено от feelgood
              Първоначално изпратено от Слънчев вятър
              и аз си спомних за тая 'лудост', да видиме и Jay какво мисли, обикновено вечер поглежда сигурно като му доскучее от ежедневието ... ама тва Варна е хубав град, да видиме дали ще му е скучно тая вечер
              Ще се радвам да чуя мнението му. Въпреки различните ни виждания, той е единственният с който мога да разговарям на един език. Точно за това исках да си сверим часовниците, но повечето решихте, че го нападам, а той си замълча. Или е по-умен или е видял пропуските си. Jay, sorry че бях рязък

P.S. Истината се ражда в спора
              feelgood,

В графиката си изхождам главно от това, че пазарът се е спуснал твърде много и стигнал Фибоначи при което импулса на Юг е твърде силен.
              Затова и нарисувах една 5-ца на Юг, но както виждаш, тя има въпросителна ( ? на предната ми графика) http://www.imagefreehost.com/files/2...232111272.jpeg .
              Защо броя вълните така ли? Защото според мен, за да имам валидни вълни е нужно всяка от тях да изпълни определено свое движение и да достигне една определена цел. Ако ги няма, то за мен тогава това е под-вълна, а не истинска такава.
              Ниво 1742 е първото и (най-вероятно ниво ) до което една D (4-та вълна) би стигнала, ако ще имаме още една вълна на Юг, а дали ще имаме или не подобна то само времето ще покаже, защото макар и рядко тези вълни коригират повече до някое от другите корективни нива.
              Да се надяваме все пак, че D и E вълна няма да има, а пазарът ще продължи нагоре и корекцията е приключила до тук само в 3-вълнов модел!
              Сегашното ниво (връх) е 2-рото Ф. на което пазарът има опасности да обърне.
              Ето и сегашния вариант на графиката:

http://images22.snimka.bg/004658429.jpg

ПС: Застъпвам малко по-различно броене на вълните от общоизвестното на повечето вълновици макар да не се смятам за перфектен вълновик!
              Затова с графиките на А. Николов и други понякога имам разлика!

....

Слънчев вятър правилно отбеляза. Превърнахме темата от "Да дойдат мечките" в "Да дойдат графиките"

............
              Предлагам ти да минеме на лични за да не пълниме форума, да си свериме часовницете и ако искаш може да отвориме нова тема " Jay Gould се чуства добре" базирана на ТА. ТА анализ се базира на поведението на цената при дадени важни нива. По-добре е да изчакаш да видиш цената как ще отреагира на дадено ключово ниво от колкото да прогнозираш движението на цената до това ниво. Или иначе казано по ниско рисково е да търгуваш при излизане от фигура от колкото да се мъчиш да хванеш движенията в нея. Има остовни принципи които трябва да се спазват и именно на това се дължи надеждността на ТА. За да изкажеш мнение трябва да си подкован с железни аргументи. Пазарът е доста тънък в момента и ако броенето на вълни не е достатъчно надеждно е по-добре да не се ангажираш с мнение докато не получиш потвърждение от графиката.

P.S. Законите са еднакви за всички вълни без значение дали са "истински" или "подвълни". Слагам ги в кавички защото вълните са едни само, че са от различен порядък.

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                и аз си спомних за тая 'лудост', да видиме и Jay какво мисли, обикновено вечер поглежда сигурно като му доскучее от ежедневието ... ама тва Варна е хубав град, да видиме дали ще му е скучно тая вечер
                Ще се радвам да чуя мнението му. Въпреки различните ни виждания, той е единственният с който мога да разговарям на един език. Точно за това исках да си сверим часовниците, но повечето решихте, че го нападам, а той си замълча. Или е по-умен или е видял пропуските си. Jay, sorry че бях рязък

feelgood,

В графиката си изхождам главно от това, че пазарът се е спуснал твърде много и стигнал Фибоначи при което импулса на Юг е твърде силен.
                Затова и нарисувах една 5-ца на Юг, но както виждаш, тя има въпросителна ( ? на предната ми графика) http://www.imagefreehost.com/files/2...232111272.jpeg .
                Защо броя вълните така ли? Защото според мен, за да имам валидни вълни е нужно всяка от тях да изпълни определено свое движение и да достигне една определена цел. Ако ги няма, то за мен тогава това е под-вълна, а не истинска такава.
                Ниво 1742 е първото и (най-вероятно ниво ) до което една D (4-та вълна) би стигнала, ако ще имаме още една вълна на Юг, а дали ще имаме или не подобна то само времето ще покаже, защото макар и рядко тези вълни коригират повече до някое от другите корективни нива.
                Да се надяваме все пак, че D и E вълна няма да има, а пазарът ще продължи нагоре и корекцията е приключила до тук само в 3-вълнов модел!
                Сегашното ниво (връх) е 2-рото Ф. на което пазарът има опасности да обърне.
                Ето и сегашния вариант на графиката:

http://images22.snimka.bg/004658429.jpg

ПС: Застъпвам малко по-различно броене на вълните от общоизвестното на повечето вълновици макар да не се смятам за перфектен вълновик!
                Затова с графиките на А. Николов и други понякога имам разлика!

....

Слънчев вятър правилно отбеляза. Превърнахме темата от "Да дойдат мечките" в "Да дойдат графиките"

............
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от FRED
                  Здравейте ,пичове.Аз също не съм искал да обидя някой,нито да съм адвокат на друг.Не пиша в форума ,но при възможност чета.Така си сверявам часовника и го корегирам.Слънчевият е прав ,че никой който разбира достатъчно не се обосновава ,а само се репчем един на друг.Лошо нeмаq но напоследък всички бяхме изнервенни/ дори и тези които бяха кеширали ?/ Сега като чета и ми е кеф как си говорите -както преди... ,и тези които знаят по-молко, или нищо и не са чували за техически анализ и т.н. /бъдете сигурни че има такива/
                  ще се замислят па може да вземат и да прочетат молко .Щтото идва времето когато ще дойдат големите ХИЕНИ от вън и тогава няма да е както досега.Лчно мнение без да ангажирам никой с него.А бе аз нещо се отплеснах, аде ,че ме викат да ям. УСПЕХ на всички.
                  Да не забравиш да си измиеш ръчичките преди това

Коментар

• Здравейте ,пичове.Аз също не съм искал да обидя някой,нито да съм адвокат на друг.Не пиша в форума ,но при възможност чета.Така си сверявам часовника и го корегирам.Слънчевият е прав ,че никой който разбира достатъчно не се обосновава ,а само се репчем един на друг.Лошо нeмаq но напоследък всички бяхме изнервенни/ дори и тези които бяха кеширали ?/ Сега като чета и ми е кеф как си говорите -както преди... ,и тези които знаят по-молко, или нищо и не са чували за техически анализ и т.н. /бъдете сигурни че има такива/
                    ще се замислят па може да вземат и да прочетат молко .Щтото идва времето когато ще дойдат големите ХИЕНИ от вън и тогава няма да е както досега.Лчно мнение без да ангажирам никой с него.А бе аз нещо се отплеснах, аде ,че ме викат да ям. УСПЕХ на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър

Коментар

• и аз си спомних за тая 'лудост', да видиме и Jay какво мисли, обикновено вечер поглежда сигурно като му доскучее от ежедневието ... ама тва Варна е хубав град, да видиме дали ще му е скучно тая вечер

Коментар

не че има противоречия особени, но в коя вълна е индекса според теб, преди да направи A-B-C корекция
                          Според мен беше трета, АВС корекцията е четвърта и сега влизаме в пета която е доста сложна за отиграване. Варянтите са известни като лудостта на петата вълна.

Коментар

• не че има противоречия особени, но в коя вълна е индекса според теб, преди да направи A-B-C корекция

Коментар

интерпретаци може и да има различни, но Jay e дал една в чертежа може би по-вероятната според него ...
                              Класическите варянти за SOFIX на долу от ниво 1981.8 са 3.

1. Импулсна петица (1),(2),(3),(4),(5) при който (1) е задължително петица-такава до момента няма
                              2. Корекция ABC при която А и С са петици,а В е тройка (5-3-5) т.н. zig-zag, при който А е петица-такава до момента няма
                              3. Корекция ABC при която А и В са тройки, а С е петица (3-3-5) т.н. flat при който А е тройка-такава до момента има и се вижда ясно. Има и В вълна, която е тройка, има и С вълна която е петица и стига до 1632.33.

Графиката до тук отговаря на варянт 3 и това ни дава основание да приемем, че корекцията е приключила и може да очакваме ново възходящо движение. Аз продължавам да се придържам до този варянт докато той отпадне(единствен варянт за което е ново дъно)
                              P.S. Преди бях написал, че корекцията е зиг-заг за което се извинявам. Това е поредното доказателство, че когато човек бърза и е ядосан прави грешки.Ако някой намира противоречия в твърденията ми ще се радвам да ги чуя.

Коментар

• интерпретаци може и да има различни, но Jay e дал една в чертежа може би по-вероятната според него ...

Коментар

Working...
                                X