IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да дойдат мечките

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А може просто да сменят една позиция с друга! Важното търговия да става............................

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
      То по повечето позиции не им останаха печалби за прибиране вече. Баси и логиката - непродал OTZK на 110 - 120, продава го на 93. Или ЕUBG ... непродали на 8 - 9, та сега на 6.60 ... странна работа.
      За мен - умните сега купуват.
      Сторм, щом нещо е било 120, то пак ще бъде 120, а след това 150. Нищо че е паднало от 120 на 90. То само глупаците биха продали под 120 Невъзможно е да стане под 90, как така ще падне на 60, нали вече падна веднъж с 30. Няма начин. Само глупаци биха продавали на 60!

И така картинката става все по-забавна. Когато някой е купил на 30 с очавкания да изкара 30%, а се е случило да може да изкара 300%, то той може и да не се лакоми, чакайки вечно, а просто да продаде при падащ пазар с 200% печалба. И така настава паниката. Като накрая винаги има хора купили на максимума и продали на минимума и заклеващи се повече никога да не купуват акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
        Под 1450 гледай и се радвай, как хората си прибират печалбите.
        То по повечето позиции не им останаха печалби за прибиране вече. Баси и логиката - непродал OTZK на 110 - 120, продава го на 93. Или ЕUBG ... непродали на 8 - 9, та сега на 6.60 ... странна работа.
        За мен - умните сега купуват.

Коментар

Така като гледам индексите май ще си имаме продължителна странична консолидация. Пожелавам здрави нерви на купилите на върха.

blgodaria mamkamu.

makar 4e pylnq ciala god. polednite 10% gi haknah na 1920 da go e......

Коментар

• Под 1450 гледай и се радвай, как хората си прибират печалбите.

Коментар

Така като гледам индексите май ще си имаме продължителна странична консолидация. Пожелавам здрави нерви на купилите на върха.
              Нали щяхме да падаме до 1400 ...

Сега пък продължителна странична консолидация ...

Франки,

За повечето беше очевидно, че ще има декемврийска търговия в рейндж ...

Януари е оптимистичен месец ...

8)

Коментар

• Consolidaciq do kraq na godinata.

Коментар

• Така като гледам индексите май ще си имаме продължителна странична консолидация. Пожелавам здрави нерви на купилите на върха.

Коментар

• От темата за CHUG

Първоначално изпратено от ivannov
                    Просто аматьорско мнение :Не ми харесва да сме в киреча,купих на макса ,продох и купих няколко пъти ,намалихзагубите ,но все още съм на загуба и то голяма .Няма и лъч надежда,ще чакам още три месеца ,пък ако не видя смисъл и на загуба ще се отървавъм...Не е препоръка.
                    От темата за ZLP

Първоначално изпратено от ivannov
                    Само малоумници могат да мислят за СПАРКИ тук.Тотално и в киреча и скоро не виждам оправяне.Тук някой каза ,че печалбата била десет пъти повече и е изтекла на пясъка....Аз споделям мнението и мисля да продавам и да се махам и повече и да си помисля да съм тук.Не е препоръка.
                    Пич, има ли акции, от които да не си в "киреча"

Коментар

• Afterd и аз мисля че ще имаме движение на Софикса от 1800 до 1600 и обратно.Така както се казва ще сме на приливи и отливи още дълго време.

Коментар

• Jay, индексите си паднаха в началото на тази година.. Не защитавам изказалите се в статията, но в крайна сметка имаше към 4 месеца спад От тази гледна точка в момента може да се окаже, че няма какво да го мислим спада /корекцията, вълната,.../.... в зависимост от хоризонта

По темата - по мои сметки ако и докато седмичната се задържи толкова високо и надолу, колкото и да се опитва да тръгне нагоре пазара, пак ще се връща... Имайки предвид с каква амплитуда са движенията този път, очаквам интересни флуктуации 300-400 пункта движение в едната и в другата посока може да се окажат нищо за пазара..

Но ще видим... Лека на всички!

Коментар

• Сравнете печелившостта на инвестиция в акции и на инвестиция в имот - така ще разберете кой е балонът.

Меченце - аз мразя боклуци. ;-)
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Чудесно беше да се припомни за година по-рано какво са писали журналисти и професионалисти - прогнозисти.
                            До колко са познали за последващите събития през изтичащата вече година, сами може да разберете.

Според мен е по-важно да се разбере, че едно и също казано нещо се повтаря периодично, от кои , в статията е видно.
                            Винаги е добре да се чете между редовете и да се обръща внимание на скритите метафори.

От всичко публикувано до момента от официални и по-малко официални лица прозира, че следващата година ще е по-ударна и от изтичащата . Това обаче не се харесва на някои или пък плаши други , вероятно защото не знаят как да приберат повече за себе си, от колкото да дадат на другите.

Четете и анализирайте. И дано пак някой се сети догодина към края на декември да припомни какво се е писало в официозите.

Макар темата да е с песимистичен пресантиман, аз си оставам оптимист за развитието на пазара през следващата година, нека събитията ме оборят в това ми виждане ако имат възможността.

Коментар

• Да си спомним, точно преди година какво се пишеше.

За съжаления цялата статия от Дневник не е пълна, защото имаше изказвания на "Експерти" от Пощенска Банда и още какви ли не още корифеи на финансите .

Първоначално изпратено от diletant

Пуснато на: 20:12:06 ч. | 10.12.2006 Заглавие:

Играчите очакват охлаждане на борсата

Прогнозите обаче са за временен спад на цените
                              от Тодор ТОДОРОВ

Възходящото движение на цените на акции и рекордите, които някои компании и борсовите индекси регистрираха, са към своя край и предстои спад на пазара.

Това прогнозираха анализатори и портфолио мениджъри дни преди последния звън на борсовата камбана за годината. На практика това означава, че инвеститорите вече се оглеждат за възможности да продадат акциите, които смятат за надценени, което ще доведе до корекция на фондовата борса. Опитът показва, че някои дружества могат да загубят и половината от пазарната си стойност, припомнят специалисти.

Причината за оптимизма през последните месеци, довел до рекордните равнища, са излизането на нови компании на пазара, увеличаването на активите на взаимните фондове и разпределянето на печалби под формата на безплатни акции, което няколко дружества направиха. Според повечето анализатори обаче независимо от очакванията за нови емитенти и продължаващия интерес към колективните инвестиционни схеми достигнатите нива (виж карето и графиката) вече са прекалено високи и спадът е неизбежен. Това е нормално и очаквано, тъй като в подобни случаи инвеститорите обират натрупаните печалби, като продават ценните си книжа и реализират капиталова печалба от по-високите им цени, смятат експерти.

В момента ситуацията много прилича на тази от края на февруари и началото на март миналата година, коментира Красимир Атанасов, портфолио мениджър в "Елана холдинг". Тогава индексите и много компании достигнаха исторически максимуми, след което започна тяхното понижение, продължило до началото на юли 2005 г. "Смятам, че корекция в рамките на 2007 г. ще има и колкото повече летят акциите в момента, толкова по-дълбока ще е тя. В Румъния на два пъти акциите падаха с по 40% (в началото на 2005 г. и 2006 г.), това може да се случи и в България", обясни и Владислав Панев от "Статус капитал".

Според Атанасов в момента и финансовите показатели при някои от компаниите не отговарят на настоящите цени. "В момента, ако тръгнеш да купуваш нещо, ще ти е доста трудно да намериш акции на изгодни цени", обясни и Христо Дженев от "Интеркапитал маркетс".

Анализаторите обаче са разделени в мненията си за следващата година, но смятат, че за да продължи доброто развитие на пазара, здравословната корекция е неизбежна. Според Красимир Атанасов като цяло доброто представяне на българската икономика и на местните компании ще се отрази положително върху пазара. "Смятам, че излизането на нови и качествени компании ще е с водещо значение за пазара и възходящия му тренд", добави той. Според Владислав Панев обаче много чужди спекулативни капитали ще излязат от страната и не е ясно дали те ще бъдат заместени от такива с по-дългосрочни цели.
                              Няколко исторически рекорда за последните седмици постигнаха както отделни акции, така и индексите. Най-старият борсов индекс SOFIX в сряда миналата седмица достигна рекордно ниво от 1177.54 пункта на затваряне, а ден по-късно това направи и BG40, достигайки 193.8 пункта. За последните шест месеца двата индекса са се повишили съответно с 29% и 25%, а от началото на годината е над 40%. Подобна е ситуацията и с най-новия индекс Дневник 15, който е добавил малко над 20% за половин година, а от началото на годината 32%.

Оптимизмът на пазара повиши индексите с между 30% до 43% от началото на годината, като някои компании поскъпнаха с между 100% и 5000%, а пазарната капитализация на борсата вече надминава 14 млрд. лв.
                              Софикс обаче, напук на тях взе, че стигна 1980
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Меченце - обясни го това на феновете на М+С, Софарма, Пампорово и Фазан.... да не изброявам повече...
                                На теория така би трябвало да е, както казваш ти, ама на практика Брустъровият пазар движи цените по коренно противоположен начин.
                                Императоре , ако на практика не е така , остава ти само да
                                влезнеш в Химко и Стомана ..................... действително СОФАРМА
                                и аз почнах да я поглеждам..........................Не е препоръка.....

Коментар

Working...
                                X