Какво ни чака средносрочно, ако завършим днешния ден около сегашните нива SOFIX
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да дойдат мечките
Collapse
X
-
Bobi75
-
Миналата година около Коледа беше много зле. Тази година още по-зле. Българите харчат като за последно (сигурно и последното спестено левче). Като ще е гарга да е рошава:
... Търговските центрове, хипермаркетите за бяла и черна техника, бутиците за облекла и дори онлайн магазините отчитат двуцифрен ръст на продажбите от началото на декември досега в сравнение с потреблението в "нормалните" месеци като октомври и ноември. Коледната треска за пазаруване се очаква да се засили още повече и да достигне пика си в последните дни преди празниците, надвишавайки оборотите от миналата година, съобщават търговците.
Тенденцията в България е точно обратната на тази в световен мащаб, където големите търговци обявиха спад в продажбите заради ипотечната криза (виж карето). По данни на маркетингови агенции в последните дни преди Коледа може да се очаква, че оборотите за подаръци ще достигнат 800 млн. лв., като в тази сума е включена и храната по празниците.
Купуват се все по-големи и скъпи подаръци, сочат данните от търговските обекти. Тази година сред най-предпочитаните "жестове" са бяла и черна техника, като специализираните вериги съобщават за средно 10 на сто ръст на декемврийските продажби спрямо същия период на миналата година. По думите на мениджъра на веригата "Технополис" Божидар Колев най-търсени са LCD телевизорите, преносимите компютри, фотоапаратите и камерите.
Абе много е зле. И тази година ще се изпотрепем из моловете :-) :-)изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
-
Ще ви разкажа една приказка за лека нощ:
В гората решили да си направят борса . Всяко животно листнало по една компания, в зависимост от това с какво се занимава. Мравката направила компания за зърнени храни, Заьо Баьо за моркови, Лисицата за кожи, Кумчо Вълчо за колбаси, Баба Меца за мед и т.н. Само Гаргата не листнала компания, тъй като не произвеждала нищо. Търгували животните и печелели.
Един ден Гаргата решила да се включи в търговията. Купила една от сладките и слаболиквидни акции на баба Меца и бързо я продала на малка загуба. Животните се учудили защо продава на загуба толкова бързо.
Ами, ебавам се с борсата - отговорила Гаргата.
Можем ли и ние да се ебаваме попитали животните?
Ебавайте се, отговори Гаргата!
И започнали животните да продават, отначало по малко, после повече и накрая сринали борсата. Взели да губят и да плачат.
Ей, Гарго, какво ще правим сега.? Толкова паднаха акциите, отиде ни печалбата, че сме и на загуба.
Ами, като имате акции на борсата, защо се ебавате - отговорила Гаргата? И им изкупила акциите и започнали да работят за нея
животните в гората.
Не е препоръка.
Коментар
-
Negramoten
Какво ли ще е следващото дъно? И дали след него ще се обърне тренда. Като гледам какви рискове за икономиката ни ще има тази година, то започвам да се чудя дали да влизам отново.
Ако сега отлепим и минем 2000, а аз не съм в играта, то няма да влизам. Ще изчакам малко да видя какво ще се случи до лятото. Най-много да имам пропуснати ползи...
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от meche_cveti93Постъпил си умно!
На борсата героизъм не е нужен.
А след утре...........................
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Jay GouldNegramoten,
Една евентуална Е вълна още не съм я смятал, но за да сме по-точни трява да имаме завършена D.
Засега стискайте палци D да не свършва и да подмине нивата от графиката ..
По-добре да сбъркам една прогноза, отколкото целия индекс да каталяса
На борсата героизъм не е нужен.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от Jay GouldNegramoten,
Една евентуална Е вълна още не съм я смятал, но за да сме по-точни трява да имаме завършена D.
По-добре да сбъркам една прогноза, отколкото целия индекс да каталяса
Коментар
-
Първоначално изпратено от чичо ЛичоПървоначално изпратено от Bobi75Abe Jay, не сме ли в момента в Е въ?!
Таз C вълна много сложна и не на място изглежда такава?!
Ако греша, то значи имаме 5 вълнов модел надолу, което не е много добре за индекса и вещае още спадове и то големи, ако пък не греша то вълни D и E тепърва предстоят (ако въобще ги има!)
Negramoten ,
По-добре да сбъркам една прогноза, отколкото целия индекс да каталясаhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Ако се опитам да заменя техническия анализ на Jay Gould /на който мога само да завиждам благородно и да се възхищавам/ с думи, ще се получи следното. Предстоят хубави отчети и генерирането на очаквания за такива, което ще подкрепи цените нагоре. Достигайки старите или нива около тях, някои от "опарените" инвеститори ще бързат да излезнат, защото емоциите са им дошли в повече и ще оформят нивото на съпротива. Това за частните. От друга страна фондовете нямат сметка да губят доверие, все пак БГ борсата е едва в зародиша си и тепърва има да се случва тук, така че се съмнявам да има огромни падове. Това предполага по- плавния тренд нагоре, който предричаха брокерите. И така нататък до следващата мания за акции или ИПО и следващата корекция.
Не знам дали съм прав, но много ми се иска
Весели празници!
Коментар
Коментар