IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови дружества в Софикс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А.Николов

да, отклонихме се от темата, но това че повечето участници са анонимни бе една от причините да не пиша тук практически две години....
    явно е много трудно да кажеш с открито име какво мислиш....

за софикс... индекса остава стабилен последните две седмици, но засега това е част от процеса на "формиране на връх" който аз чакам. Само над 478 ще призная, че не съм прав (за важността на това ниво, виж последния анализ на http://karoll.orbitel.bg/bg/services...es/sofix/short)

поздрави,
    Сашо

Коментар

• А.Николов

За съжаление винаги ще се намерят такива като УУУ. А и понякога се казват ценни мисли, но тонът се изостря и изпростява.
      Не се засягай от писанията тук. Уважавам смелостта ти да не пишеш анонимно, както и изобщо професионализма ти.
      (Това, че не вярвам в ТА е отделен въпрос, то е малко въпрос на първоначален избор. По аналогия, знам че хора учат и астрология, но аз не виждам смисъл да започвам да я уча. Затова и не съм учил сериозно ТА)

Коментар

• А.Николов

ми кажи тогава какво да го правим този УУУ! след като никой от администраторите дори и не се решава да му изтрие съобщението....

Коментар

• А.Николов

Има и сериозни участници. Не бива да се отказваме от дискусиите тук.
          Важно е да се обменят аргументирани коментари. Истината се ражда в спора.

Коментар

• между другото

Сашо, техническият анализ е интересно занимание, но според мен и с него и без него все тая - този анализ винаги може да прогнозира нещо, и винаги може да оправдае несбъднатите си прогнози. Малко като екстрасенсите е.
            Спадът в Русия тези дни се дължи на ареста на Ходорковски, който повдигна голямата тема за влиянието на Кремъл върху свободата на бизнеса, и конкретно върху нефтения такъв.

Коментар

• между другото

който е чел прогнозите на сайта ни за руския пазар (индекса MICEX 10) знае, че спада от последните дни напълно бе прогнозиран с метода Elliott Wave (модификация на Neely), който ползваме, т.е. за разлика от останалите, за които е трябвало индекса да падне с 10% след ареста на президента на Юкос, за да разберат, че пазара е надолу, следващите вълновия принцип са имали възможност да излязат много преди този спад.
              http://karoll.orbitel.bg/bg/services...es/micex/short
              поздрави,
              Сашо

Коментар

• коментар

по отношение на въпросите от петък мога да кажа следното: винаги когато тренда се обръща се чува приказката "този път нещата са различни". така че, няма изненада и в случая. По-интересното е друго: след като 12 месеца поред публикувах супер позитивни прогнози за Софикс, никой нищо не каза, при първата негативна прогноза обаче, всички се нахвърлиха да обясняват колко неработещ е метода на анализ, който ползвам.
                Ситуацията удивително напомня дискусията в www.investorbg.com от есента и зимата на 2000г. когато в спор за американската икономика бях обявен за идиот и глупак след като прогнозирам, че Nasdaq ще пада под 2000 пункта и смятам, че рецесията ще продължи много години. Преобладаващите мнения тогава бяха, че е въпрос на месеци Nasdaq да стане 8000.... резултатите от този спор тогава са известни. Мисълта ми е, че когато мнозинството обяви прогнозите ми за глупави, моята увереност в тях се вдига значително. Стискам палци този път все пак да не позная щото много мои приятели са изключително дълги на български акции....
                поздрави,
                Сашо
                P.S. към Спекулант: малко съм учуден от позицията, която заемаш спрямо моите анализи.... не за друго, а защото ти нямаш алтернатива към момента... само за да се информираш, попитай някой специалист по фундаментален анализ (без да съм сигурен, но се надявам, че такива са инвестиционните консултанти) за да разбереш, че това, което ти правиш като анализ е толкова близо до фундаменталния анализ, колкото Трабант до Мерцедес (и едното и другото са автомобили и май с това се изчерпват разликите).

Коментар

• до Pinokio

В коя Русия не е имало приватизация ?
                  Иначе наистина мащаба ще дойде малко различен....
                  обаче инвестиционната култура на инвеститорите(формирана в държавите с изграден фондов пазар) я няма нито там, нито тук
                  за тая работа просто си трябва време..
                  нормативната база и там и тук все още лекува детските си болести...
                  все още относително малкото истински професионалисти...
                  Все неща които според мен вкарват двата пазара в някаква обща фаза на развитие през която те неминуемо просто трябва да минат....
                  Успехи ...
                  Колчо

Коментар

• техническия анализ на Софикс

Тъй като практически за пръв път пиша във форума от близо две години насам, искам само да кажа, че имам един принцип през уикенда и в понеделник да не участвам във форуми (това ограничение си го налагам за да не се влияя при писането на моите седмични анализи). Така, че на отправените въпроси ще отговоря, но във вторник.
                    в допълнение днес съм уморен от семинара по Elliott Wave ( методът на Neely наитстина е много тежък), който водя :-(
                    поздрави и приятен уикенд!
                    Сашо

Коментар

приватизация срещу компенсаторни инструменти има в почти цяла източна европа

Коментар

Браво Спекулант))
                        Г-н Николов колкото и да го уважавам пропуска няколко неща (компенсаторки и приватизация с тях например), които в Русия и другаде не са съществували.

Коментар

Господин Николов вашите анализи и прогнози за индекса са много интересни, но въобще не мисля че са верни и че можем да им се доверим. Аз лично въобще не им вярвам.
                          Вече втори месец ни говорите че Софикс е достигнал дългосрочен връх и скоро ще направи сериозна корекция. Ако продължите да го повтаряте още 5-6 месеца все един ден ще познаете.
                          Добрият, стар Батя

Коментар

• едно сравнение

Мата Х, ми що да не е PET в индекса бе, приятелю? Дай аргумент като хората, та да коментираме. Ограничен обем акции? По груби сметки май са между 5 и 10 млн. Малко ли ти са? А колко са много? А колко от другите комапании в индекса имат поне половината?
                            "Манипулация в цената му от собственика"? Газирам се, като някой говори наизуст, че го и ползва като аргумент. Манипулация, мила ми агентке е, като някой по някакъв начин създава лъжлива представа за цена, обем, атрактивност и прочее характерстики на емисията.
                            Вярно е, че периодично Евробанк купува за клиент сериозни количества акции на повишаващи се цени. И кво? Къде е манипулацията, като плащаш с пари, приятелю? Какво му е манипулативното, като всеки път изваждаш кеш и плащаш тая по-висока цена?
                            Не изпадай в лаицизма на един плевенски дис - "Вън Петрол от Софикс" (цитат от друга тема пак тук) или в Марианизми от рода "нереална оферта "купува" за 200 х. акции на еди-какваси цена" в коментари пак в този сайт, където да се чудиш какво е нереалното?

Коментар

• едно сравнение

Ами като сме тръгнали да обсъждаме кои дружества имат място в SOFIX да споменем и Нефтохим и Софарма ... там положението с движението на цените и свободните обеми е горе-долу същото, макар и не толкова явно. Пък да видим накрая какво ще остане в индекса

Коментар

• едно сравнение

Дали е уместно сравнението?
                                Погледнете : http://www.vtoreport.com/nikkei%20vs%20s&p.htm - последната грфика. SP /92-03г/ и Nikkei /80-90г/се движат по един същи начин. Това е така не защото двата пазара си приличат, а защото хората които търгуват на тези пазари мислят и действат по един и същи начин. Погледнете манията по лалетата през 17в., манията по нумизматиката през 20в, DJIA /29-32/vs.NASDAQ /94 - 2003/ още много други примери ....
                                SOFIX ще последва примерът на MICEX10, въпросът по-скоро е кога ? Дали първо ще минем 500 или 600 пункта или съвсем скоро. Тук вече е си проличава професионализмът !
                                Поздрави и успех

Коментар

Working...
                                X