IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови дружества в Софикс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А.Николов

Не мога да разбера за какво спорите. Който смята че техническия анализ не върши работа,
    нека да не го ползва. Който смята че той в основата на всичко и без ТА нищо не става, нека го ползава.
    Излишно е спора да придоива груб тон. Аз лично ползвам ТА дотолкова, че да видя какво мислият
    другите. Смятам че ТА е психологически рекурсивен. Т.Е когато стотици брокери са чели по едни и
    същи учебници, то те постъпват по един и същи начин при едини и същи данни, и сами предизивикват
    промяната. Както Барон Мюнзаузен се издърпа сам от блатато за косата си.

Коментар

• Сашо

Оставете Сашо, не е коректно така.
      Я направо си кажете утре кои акции ще се вдигат?

Коментар

• Сашо

Чудя се, как е възможно в България, всеки човек, който има малко самочувствие(с покрите според мен, що се отнася до Сашо и до каролци въобще), който знае и може малко повече от масата, успял е в една или друга степен, да бъде обругаван по всякакви възможни начини и в конкретния случай да бъде гонен от форума, вместо да гледаме да измъкнем(извинете за израза) много полезни неща от неговите знания и опит. Наистина е изумително.

Коментар

• А.Николов

ако грубостите и нападките не бъдат изтривани от администраторите, наистина не виждам защо да пиша.

що се касае до това дали се опитвам да сваля цените, то предполагам точно за противниците на техническия анализ е ясно, че това никой не може да го направи, още по-малко пък аз с метода на анализ, който освен всичко друго и "не работи". нали?
          сашо

П.С. дискусията продължава да е напълно неравностойна след като практически само аз пиша с името си (

Коментар

• фундаменталния анализ

Сашо,
            тези твои песимизми означават ли, че ще Карол продават? Или че се опитваш да свалиш цените, за да купите по-евтино. От маркетингова гледна точка никой от нас няма интерес цените да тръгнат надолу. Така че пътя е само нагоре, трябва ни масова истерия колеги, така че замълчи, о технически анализаторе.

Коментар

• фундаменталния анализ

OK pishi mi na meila togava fincom@abv.bg

Коментар

• фундаменталния анализ

Ne go razbirai kato reklama-az pitam ti otgovariash.Tova ne e reklama.

Коментар

• фундаменталния анализ

е, не, наистина държа тук да не се прави реклама. Знам, че други го правят, но аз наистина не го желая.
                  Сашо

Коментар

• фундаменталния анализ

Kaji nesto poveche za kursa togava-broi chasove,taksa?

Коментар

• фундаменталния анализ

можеш да посетиш някой мой курс :-))
                      дано администраторите на форума не решат, че си правя реклама, защото нямам никакво такова намерение, но понякога неволно може би се получава така.

поздрави,
                      Сашо

Коментар

• фундаменталния анализ

Sasho pishesh che si podgotvil takava kniga? Ami ako e taka moje bi ia imash na fail,gotov sam da si platia za da ia polucha.

Коментар

• фундаменталния анализ

съгласен съм напълно, че технически анализ не може да се прилага за българските акции. Причината е много проста: няма ликвидност и по тази причина в цените не може да се отрази точно масовата психология, която техническия анализ изучава.
                          Затова и аз правя анализ само на индекса Софикс, където все пак има по-голяма ликвидност, но никога не бих правил технически анализ на отделни акции в България (поне на този етап).
                          колкото до литературата, за съжаление нищо не мога да препоръчам. Аз бях подготвил книга, представяща моя метод на анализ, но междувременно на нашия пазар сякаш всеки реши, че може да пише книги по технически анализ... което ме отказа от това да пусна мойта книга, тъй като не искам тя да се загуби из общата какафония на останалите т.н. "книги по технически анализ", които кой ли вече не пише (затова вместо книгата започнаха да организирам семинари по технически анализ и Elliott Wave). Просто не ми е приятно техническия анализ да се принизява толкова ниско, а за съжаление, много от нещата които се публикуват са нивото, за което по-долу обяснявах на Стефан за фундаменталния анализ.
                          така, че книги на български не мога да препоръчам.
                          поздрави,
                          Сашо

Коментар

• фундаменталния анализ

Sasho,pozvoli mi da ne se saglasia s teb. Spored men nashiat pazar e oste dosta dalech ot miga v koito ste mojem da prilagame tehnicheski analiz. Inache za men ste bade udovolstvie ako me nasochish kam literatura na BG za tehnicheskia analiz.Blagodaria ti predvaritelno.

Коментар

• фундаменталния анализ

Стефане, не искам дискусията тук да става негативна. Нямам намерение да те обиждам. Просто това е проблемът на мнозинството, които ползват фундаментален анализ в България - проблемът е именно, че те си мислят, че правят фундаментален анализ, но това, на което се позовават е фундаментален анализ на много начално ниво. Аз не съм специалист по този анализ въпреки, че съм канен няколко пъти да водя семинари по финансов анализ на фирмите от USAID... затова и те приканих да попиташ хората, които са специалисти, за да разбереш, че при стойностния фундаментален анализ се оценяват други съотношения и показатели от тези, които ти и мнозинството аналзиатори в България ползват.
                              поздрави,
                              Сашо

Коментар

• А.Николов

Та значи ако моя начин да анализирам (по фундамент) е като Трабант твоя е нещо като БМВ последна серия а? Да ти кажа честно самочувствието ти е малко в излишък. Ако си толкова добър анализатор колкото постоянно ни натякваш че си ние сами ще го забележим и ще те признаем.
                                Не исках да се заяждам с теб, а просто да изразя мнението си по твоите анализи. Колкото до това дали аз успявам да анализирам, благодаря ти за мнението.

Успех!
                                Добрият, стар Батя

Коментар

Working...
                                X