ТАКА СА ЖУРНАЛЯТА
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как решавате коя акция да купите?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗаедно с Дейвид Дод през 1934 г. той написва книгата "Security Analysis" ("Анализ на сигурността")“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВсички Софиксов, няка как само едни да се следят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНещата с избора не са лесни.Внимателно следя мажоритарите и тяхната корекност.Дали са склонни да разделян с миноритарите успеха си- дивиденти.За мен те са решаващия фактор в БГ.Икономическите показатели са на второ място- те у нас се манипулират драстично- ХДПАТ, Меком, МОСТ, ОЦК...Следя много макроикономиката и финансовите показатели, защото те са следени и от чуждите инвеститори, които всички чакаме. Избирам браншове, които не са повлияни от кризисни ситуации в момента.Избягвам като Прецаканката да се самомотивирам с цитати или да крия неуспехите си зад тях.Няма значение за кой се смята всеки- пазара , както и живота поставя всеки на мястото, което заслужава.
При грешка, продавам бързо и забравям- това се учи с годините и е много, много важно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradanza Разгледай мнениеВлизам в темата за "ОптимизЪма на БФБ" и гледам какви са нагласите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеКогато избираш мажоритар, ти му поверяваш спестовна касичка. Ако тези хора са интелигентни и трудолюбиви, ще направят много пари за теб, но ако не са честни, ще намерят безброй изкусни начини да направят всички твои пари техни. Затова, ако се наложи да избираш хора, които не са честни, увери се, че не са трудолюбиви и са тъпи като галоши, та единственото, което успеят да ти откраднат, да са галошите ти.
по Бъфет
Коментар
-
Когато избираш мажоритар, ти му поверяваш спестовна касичка. Ако тези хора са интелигентни и трудолюбиви, ще направят много пари за теб, но ако не са честни, ще намерят безброй изкусни начини да направят всички твои пари техни. Затова, ако се наложи да избираш хора, които не са честни, увери се, че не са трудолюбиви и са тъпи като галоши, та единственото, което успеят да ти откраднат, да са галошите ти.
по БъфетАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеМного се верва на отчетите в този форум. Те затова искат да ни ги разредят, че да ни отърват от наивността и илюзиите.
Като се размирише така или иначе цената показва, че има нещо гнило.
Коментар
-
Нещата с избора не са лесни.Внимателно следя мажоритарите и тяхната корекност.Дали са склонни да разделян с миноритарите успеха си- дивиденти.За мен те са решаващия фактор в БГ.Икономическите показатели са на второ място- те у нас се манипулират драстично- ХДПАТ, Меком, МОСТ, ОЦК...Следя много макроикономиката и финансовите показатели, защото те са следени и от чуждите инвеститори, които всички чакаме. Избирам браншове, които не са повлияни от кризисни ситуации в момента.Избягвам като Прецаканката да се самомотивирам с цитати или да крия неуспехите си зад тях.Няма значение за кой се смята всеки- пазара , както и живота поставя всеки на мястото, което заслужава.
При грешка, продавам бързо и забравям- това се учи с годините и е много, много важно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЧичо!??? Е верно че и той се заигра с тодоров арома и тук там, но едва ли ще сподели! Предполагам чичо на Тони имаш предвид !)))
Леля мисля че не "играе", тя ни помага социално и подкрепя духовно))))
Равновесие е ясен - той чака да се избушим (още)...
Кирето също ни е почти изяснен - държи всички папири и щом някой подскочи (без дивидент) го кашира, но задържа по нещо, а дивидентните стиска като булдог, в резултат е натрупал тонове хартия))))
(според мен) бсе и дддд са от сходно ниво (адванс) оценители, мисля че ддд е по-големия ракето търсач...
Приобщавам любопитството си към твоето спрямо Батя - на практика ми се струва че е най-смело-волатилен))))
Коментар
Коментар