IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новите роби

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всички се прайте на джелезни, безсмъртни, "свободни" ... че европейски шампиони по лека атлетика ги третират като кучета в болниците в България и са ги обърнали на магазини, ако имаш хартийки и даваш луканки може ако ли не - мреш и не те ебават за слива.... Ше остареете и като ви се наложи да се лекувате в български болници ей тогава ше видите и робство и банани и хляб и чудеса на квадратура ше зааапете кожения салам от към обелката За квото ревете тука тва ше получите плодовете на дедо ви Сорос, че видите тагай една Демокрация ....

Ааа дам забрайх ше треа вземете кредит за болницата само дет тогава никой нема да ви го даде ако нямате деца нешо да помогнат или ако не са станали децата педали по новата мода, черта брат ми. Че я видите Деморазградацията от всите и страни дет се прайте на гяволи .....
    Last edited by michaelis12; 07.06.2016, 13:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Бе кой ти гледа банани, като нямаше ток (при 6 атомни реактора!!!), тоалетна хартия, месо, бензин, кафе или други стоки от първа необходимост.
      На мен това ми е ясно, аз купувах хляб само в три дена в седмицата, щото само тогава докарваха. Но на "бананите", най се дразнят

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
        Иване, кажи, че едни банани нямаше, и не казвай нищо повече
        Впрочем какво стана със сводките за ражданията в не знам коя си област - бяха интересни?
        Бе кой ти гледа банани, като нямаше ток (при 6 атомни реактора!!!), тоалетна хартия, месо, бензин, кафе или други стоки от първа необходимост.

Коментар

• Иване, кажи, че едни банани нямаше, и не казвай нищо повече
          Впрочем какво стана със сводките за ражданията в не знам коя си област - бяха интересни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
            Сега стандартът на живот в България като цяло е по-висок от стандарта на живот на хората в България през 1989г.

http://
            Е да, ама тогава им е ставала онази работа а сега не. Така, че за тях онези времена ще са винаги по-хубави.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Сега е демокрация и може да те псува от сутрин до вечер. Това е и най готиното е че ти нищо не може да му направиш. Сдържай си господарската неуравновесеност и са трай.
              На един роб няма какво да му правиш. Сам си го е направил той.
              The strongest stand last.

Коментар

• Сега стандартът на живот на хората в България като цяло е по-висок от стандарта на живот на хората в България през 1989г. Сега средната заплата и средната пенсия в България са в пъти по-високи от средната заплата и средната пенсия в България при "соца" по време на управлението на БКП.
                Да ви напомня, че по официални данни от статистическия годишник на България през 1980г. повече от половината пенсионери в България са получавали пенсия по-малка или равна на 60 лева, а през 1980г. някои хора в България получаваха само по около 40 лева пенсия. Хайде сега кажете как може човек да живее с 40 лева на месец.
                Сега номиналният брутен вътрешен продукт на България, смятан в щатски долари, е по-висок в сравнение с номиналния брутен вътрешен продукт на България през 1989г.
                Сега износът на стоки от България, смятан в щатски долари, е по-висок от износа на на стоки от България през 1989г.

Сега с една средна заплата в България може да се купи около 4 пъти повече захар, отколкото можеше да се купи с една средна заплата в България през 1989г.
                Сега с една средна заплата в България може да се купят около 3 пъти повече кокоши яйца, отколкото можеше да се купят с една средна заплата в България през 1989г.
                Сега с една средна заплата в България може да се купи около 3 пъти повече олио, отколкото можеше да се купи с една средна заплата в България през 1989г.
                Сега с една средна заплата в България може да се купи повече хляб, повече месо, повече краве масло, повече сирене, повече кашкавал, повече салам, повече луканка, повече картофи, повече ориз, повече бира, повече безалкохолни напитки, повече шоколад, повече шоколадови бонбони, повече портокали, повече банани, повече бензин, повече дрехи, повече обувки, повече телевизори, повече перални машини, повече хладилници. Освен това сега с една средна заплата в България може да се купят по-големи количества от много други стоки, освен изрично изброените. Няма да изброявам всичките, защото нямам време да изброявам изрично всички. През 1989г. в повечето магазини в България рядко можеше да се купят портокали, банани и някои други стоки, които сега свободно може да се купят по магазините. През 1989г. в повечето магазини в България имаше дефицит на доста стоки.
                През 1989г. дори и този нисък стандарт на живот в България вече не можеше да бъде поддържан без външни заеми, а през 1990г., когато все още в България управляваше управляваше правителство на БКП, България едностранно прекратява плащанията по външния дълг и някои медии писаха, че тогава България е фалирала. Да ви напомня, че според данни на БНБ на 31.03.1990г. валутният резерв на България е бил само 138 300 000 щатски долара, а външният дълг на България тогава е бил над 80 пъти по-голям от валутният резерв.

http://periscop.bg/the-other-story/i...анов.html
                Last edited by Ivan2015; 07.06.2016, 12:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                  Ако ще правя някого свой официален говорител, няма да го/те търся на пиацата.
                  Виж там сдържай си робската неуравновесеност и са трай, коментара ти на мнението ми е нежелан.
                  Сега е демокрация и може да те псува от сутрин до вечер. Това е и най готиното е че ти нищо не може да му направиш. Сдържай си господарската неуравновесеност и са трай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                    Робите пак се разреваха, че са роби на собствените си съзнания.
                    Мнеее, бившите роби си реват за робството!
                    Искат си го бе!
                    Искат си "турското робство", искат си "сесесесерското робство", абе изобщо.....каквото и да е, само да е робство в което не се налага да "си изкарваш сам прехраната с копане", както е написал михаелис по-долу.

Но за едно е прав.
                    Робът, на когото "СА ПОДАРИЛИ" свободата (както се случи с нас 89-та), а не я е извоювал сам, трудно престава да бъде роб в душата си.
                    По-скоро неговите внуци.....или правнуци.....евентуално.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Прав си, откак освободиха робите и се налага те сами да се грижат за себе си, доста от тях оскотяха.
                      Друго си беше, като си имаше господар, който да се погрижи за папото и топлото, като "в доброто старо време".
                      Типичен робски манталитет, ще трябва да мине време и поколения, за да се забрави робството.
                      Не е като да сме първите, още Моисей го е прозрял, после робите на Спартак и т.н. .....колелото се върти.
                      Робите пак се разреваха, че са роби на собствените си съзнания.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                        преди поне нямаше чак такива работи да му се невиди сега е нещо страшно .....
                        Прав си, откак освободиха робите и се налага те сами да се грижат за себе си, доста от тях оскотяха.
                        Друго си беше, като си имаше господар, който да се погрижи за папото и топлото, като "в доброто старо време".
                        Типичен робски манталитет, ще трябва да мине време и поколения, за да се забрави робството.
                        Не е като да сме първите, още Моисей го е прозрял, после робите на Спартак и т.н. .....колелото се върти.

Коментар

• Здрасти ЛВ,
                          Като се вдига Найса, става скучно в темата, нали.
                          Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          - Не можем да стимулираме производството и всичко останало с контролирано обезценвяне на валутата и се налага да бъдем преки конкуренти на Германия ако искаме да се развиваме ( подобно на Гърция и всички останали пешки около Германия ) което пък гарантира че никога "Няма да ги стигнем Американците" в случая Германицте пък разбирай...няма шанс нормалния човек да получава европейски заплати почти завинаги.
                          - Не можем да имаме собствена парична политика и с помощна на механизмите на централната банка да влияем на икономическата обстановка - сиреч сме под парично робство.
                          Мен това ми е проблемът, лв. Че от мераклиите да бутат борда, един не е казал: да го бутаме, че левът да стигне паритет с еврото, че при едни и същи пенсии в левове поне
                          покупвателната способност да е по-голяма, а оттам и потреблението и производството. Напротив, същите които реват срещу робството, ниските заплати, глобализацията, неолиберализЪма, изведнъж стане ли дума за борда вече искат да девалвират, че да сме по-конкурентноспособни. Демек да плащат на робите по-малки заплати,че да слугуват още по-добре на господаря "Производство". Че още по-малки ли трябва да са заплатите, че да има "производство"? За да има производство, трябва да има спестявания, т.е капитал - а те се събират само там дето има ред и законност /то и затова спестяванията преди борда изчезваха на всеки 5 години, и тука Максът се извисил: ми спестявайте в долари бе, ами ние това правихме, и пак не успя всичко да се опази/, и възможности за реинвестиции. Дали левът ще гони паритет с еврото или рублата, е с много малко значение за "производството", но с гиганстко за икономическото състояние на обикновения българин, дето иначе все го оплакваме. Ако някой беше истински загрижен, щеше поне част от регулациите да премахне.
                          Питаше за валути, ми много преди да имало национални валути, е имало само една - златото. И различни тирани просто са си слагали лика въху него, без да променят стойността му. Но дори и те се опитвали да шмекеруват и да мамят "робите" с малко по-малки грамажи и лоша смес. Аз нямам нищо против, България да си върже лева за златото, но не и разни Искровци и Методиевци, горди наследници на Тодор Вълчевци - впрочем БНБ историята е история на измамата и скандала, да му определят стойността. Драги, който аз мразя от сърце, е няколко пъти над нивото им.
                          Last edited by Pronto; 07.06.2016, 11:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                            Имаше ги и преди, но по новините не ги показваха.
                            Даже преди беше още по-мизерно, доста хора с ниска култура и интелектуален капацитет бяха се струпали в градовете.
                            Какъвто човека, такъв и домът му.
                            Сега са много по-малко, предимно пенсионери.

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                              Истината е, че 1000 лева (и под 1000) мес. доход за семейство е мизерия, прав си. В провинцията наистина е страшно.....санирам панелен в северозападен град и се налага да влизаме в жилищата. Нямаш си на идея как живеят някои хора! Жал ми е за тоя народ......колкото и да имат вина, не заслужават това!..

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Абе има и друга истина...те заплатите не са 10 марки ама са подобно на 10 марки в сравнение с европейските.

Пич...хайде заплатите как да е...ама ти правиш ли сметка как живеят пенсионерите?

Много се забравя това...на мен майка ми и баща ми ( инвалид ) ( да са живи и здрави ) ...взимат под 500 лв общо на месец. Даже може и по малко...трябва да ги питам пак че съм забравил. Айде аз им давам колкото могат да изхарчат...ама как се живее с тези пари ако няма кой да помага? Лично аз не мога да си представя. И имам пред вид че това на практика ще е така завинаги. Независимо дали ще се вдигнат с малко пенсиите те не могат да достигнат европейските които също се увеличават. И за това има огромна роля борда и европейските фондове.

...........................
                                Тук в София положението е коренно различно...в България е мизерия. Затова и бизнес няма.
                                Истината е, че 1000 лева (и под 1000) мес. доход за семейство е мизерия, прав си. В провинцията наистина е страшно.....санирам панелен в северозападен град и се налага да влизаме в жилищата. Нямаш си на идея как живеят някои хора! Жал ми е за тоя народ......колкото и да имат вина, не заслужават това!..
                                Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

Working...
                                X