IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как финансирате инвестициите си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• здравейте колеги за сефте виждам тоя въпрос с кредита не, че не съм си задавал същия въпрос особено след като сега лихвите са рекордно ниски, но мое лично мнение е, че пазарите са натопорчени в този момент и то до луната. Особено пък кредит за БФБ това за мене е абсурд. За мене БФБ е измишльотина sorry ама борсата е интелигентен комар с някви правила уж, но като си познавам държавата, мне мерси!
    Аз бих изчакал някакъв reset на тея пазари поне да паднат на половината сега са много на горе. После вече който иска кредит, с квото иска да си финансира инвестициите. Аз моите инвестиции съм си ги финансирал от личните доходи. Защото както вече споменаха някои в по-долните коментари има вариянт > Взимаш кредит инвестираш, инвестицията пропада > кво прайм тогава в тоя момент?
    Имаше статии, че лъвовете си преместили доста капитали от USAта в Европа и Азия, но Европа не значи България и БФБ за тях .... а значи Германия Xetra. Така, че ако се инвестира в нещо то там и в Азията но след reseta иначе ньет. Това е моето мнение по въпроса

Коментар

• Коментар

• Вижте колко различни са били съветите през 2007, за инвестиция на БФБ с кредит! Това му харесвам на форума - всичко помни!!!

B.Graham ти какво мислиш днес?
        Last edited by tony1975; 07.03.2015, 09:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Много хубава тема Тонка!
          Истината според моят житейски опит - ВСЕКИ истински богат човек, с който съм се срещал или за който съм чел е станал такъв, благодарение на кредити! Просто така работи светът, в който живеем в момента! Какво правя аз ли - еми нямам нито стотинка кредит ! Хората, които не удобряваме кредита просто сме малки и жалки и търсим всякакви оправдания за неуспехите си! Съжалявам за откровеността и мисли от типа "Иван взима 5 000 лв. заплата" също са доста унизителни. "Иван" с тези 5000 лв. не може да направи нищо в живота си, просто ще ходи на 1 почивка повече и ще готви с по-скъпи продукти.... примерно. И ще бъде голЕм в очите на слепите
          Въобще не съм съгласен с горе-написаното!
          Last edited by SOFIX; 07.03.2015, 08:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            +1
            Така е. Аз имам кредит от 2004г до сега и го ползвах именно за инвестиции. Но сега вече не ми е необходим - поне при настоящите пазарни условия. Не съм го погасил, защото лихвата му в момента е 3,85%, но вече е в списъка със задачите.
            е при тази лихва много ясно!!!!
            Ти си малко като СФИ бе Фортис! Да не ти е чичо Оги поръчител?

Коментар

Много хубава тема Тонка!
              Истината според моят житейски опит - ВСЕКИ истински богат човек, с който съм се срещал или за който съм чел е станал такъв, благодарение на кредити! Просто така работи светът, в който живеем в момента! Какво правя аз ли - еми нямам нито стотинка кредит ! Хората, които не удобряваме кредита просто сме малки и жалки и търсим всякакви оправдания за неуспехите си! Съжалявам за откровеността и мисли от типа "Иван взима 5 000 лв. заплата" също са доста унизителни. "Иван" с тези 5000 лв. не може да направи нищо в живота си, просто ще ходи на 1 почивка повече и ще готви с по-скъпи продукти.... примерно. И ще бъде голЕм в очите на слепите
              +1 най-накрая малко подкрепа! при толкова отрицтелни мнения вече си мислех да тръгвам да тегля (нали гледам да съм все наопаки)
              Говорим за малък лост, а не за 1000% финансиране с кредити и ако не стане=фалит.
              Ето имам си акции за 60-70К(например). Виждам че има хубава корекция и вярвам че в БГ след 5години ще е по-добре, защо да не дръпна едни 20-30К и да купя още? Няма ликвидност, ОК ще купим взаимен фонд и това е вариант. Да не говорим, че само дивидентите от тези 60-70К най-вероятно ще стигат за погасяване на месечни вноски по бъдещия кредит!
              Или Импето вярва в оцеляването на АТЕРА и светлото и бъдеще! Защо да не дръпне кредитче и не купи сега, като след 2-3месеца ще бъде гласуван 12-15% дивидент? Той дори работи за солиден работодател с банка, който може да му предложи добри лихви. Мисля че би била по-добра алтератива от това месечно с трохички да купуваш 11 или 22 или 33 акции, да не говорим че и разходите ти с покупки на дребно са по-големи!

Истината е, че се позапознах с няколко човека, които се занимават само с инвестиции в акции, а са достигнали това ниво точно защото в най-лошите времена, когато никой не е искал да чуе за БФБ са теглили кредит и са купували!!!!

И пак казвам не приемайте предложението ми като спекулация, а просто като заем ползван за инвестиция - нещо което се прави във всеки бизнес!

Поздрави!
              Last edited by tony1975; 07.03.2015, 08:52.

Коментар

Много хубава тема Тонка!
                +1
                Така е. Аз имам кредит от 2004г до сега и го ползвах именно за инвестиции. Но сега вече не ми е необходим - поне при настоящите пазарни условия. Не съм го погасил, защото лихвата му в момента е 3,85%, но вече е в списъка със задачите.

Коментар

• Много хубава тема Тонка!
                  Last edited by 15%; 07.03.2015, 03:20.
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    1 доходът от наем е сигурен, а при акциите не така.
                    2 акциите които си купил може да не поскъпнат с години.
                    3 може и да спечелиш, но може и да загубиш, ама заема трябва да се връща

та така
                    Първото е гарантирано и при мен. Останалото игра, която можеш да загубиш , освен да спечелиш. 100%-ово правилно мнение според мен.

Коментар

• Ползвам умерен леверидж - между 2-3 пъти и голяма диверсификация. Откривам че съвсем без леверидж е някак мудно, постно. С по-голям леверидж от 4-5 пък нещата са неуправляеми. Проста сметка показва, че ако си 3x портфейла ти трябва да падне 33% за да нулираш. Ако си добре позициониран, рискът се ограничава до системен, поради диверсификация, и реално се получава, че само краш от 30+% на S&P примерно те нулира. Което не е толкова срамно. Иначе вътре можеш да играеш с бетата на секторите и да намалиш риска допълнително.

Нямам препоръка.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        И до какъв извод стигнахме?

Как ще се финансираме при нужда?
                        при всички положения - пак със собствени средства

Коментар

• И до какъв извод стигнахме?

Как ще се финансираме при нужда?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            факт, но вече е паднал!
                            т.е. приемам че и ти си привърженик на финансиране само със собствени ср-ва?

Ама, молА те, де..., казвай накрая поне едно "лично мнение", защото...

...защото "вече е паднал" - не може да няма и друга алтернатива..., още по-лоша...

Голям си майтапчия, очевидно не схващаш смисълът на всичко, казано тук...

Все пак, бих се радвал, АКО след няколко месеца се изпъчиш пред всички тук и кажеш на всеослушание: "Казвах ли ви аз!"..., да де, ама - АКО...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              факт, но вече е паднал!
                              т.е. приемам че и ти си привърженик на финансиране само със собствени ср-ва?
                              Аз лично използвам ливъриджнати продукти. И ако имаше такива на БФБ с които да мога да отигравам и двете посоки,щях да ги използвам. Но да съм само дълъг на маржин и то с някакви безумни лихви по този дълг не мерси.

Има едно неформално правило. Не взимай ливъридж за да правиш това което правиш без ливъридж. Ливърджа е добър но само ако ти намалява пазарния риск. Ако ти го увеличава е безсмислен.

Коментар

• няма какво толкова да ги мисля инвестициите, те сами си вървят
                                сега основният ми дерт е къде се мотам, какво ми се хапва и др елементарни проблеми от този род

Коментар

Working...
                                X