IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как финансирате инвестициите си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бе премиера на държавата каза ,че е неконтролируем ти си тръгнал да инвестираш

Коментар

• и мен ме смятайте на 20г

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Още се сещам как 2007 се опитваха да ми продават репа. "Ама много е добро това - лихва 14% на година ама гледай кака пазара расте с много повече". И на моя въпрос ами кво ще стане ако пазара падне с 20% отговора бе - как ще падне с толкова много ПФ и ДФ ще го подкрепят много преди това. Няма как да падне. На мен тези аргументи ми се сториха доста нелепи и си рподължих как си знам.

3 месеца след това почна срива
        факт, но вече е паднал!
        т.е. приемам че и ти си привърженик на финансиране само със собствени ср-ва?

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          то и сега не сме на 20 години!
          Говори за себе си, аз се чувствам на 25

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Беше то с кредитите. От тук нататък собствени средства и каквото капне от там.
            И си оставете повече пари за живот - няма вечно да сте на 20 години !!!!!
            то и сега не сме на 20 години!

Коментар

• Беше то с кредитите. От тук нататък собствени средства и каквото капне от там.
              И си оставете повече пари за живот - няма вечно да сте на 20 години !!!!!

Коментар

• Всеки сам си решава, но лично аз не смятам да тегля заеми, да правя репа, а за репо на репото дори не съм и помислил

Коментар

• Още се сещам как 2007 се опитваха да ми продават репа. "Ама много е добро това - лихва 14% на година ама гледай кака пазара расте с много повече". И на моя въпрос ами кво ще стане ако пазара падне с 20% отговора бе - как ще падне с толкова много ПФ и ДФ ще го подкрепят много преди това. Няма как да падне. На мен тези аргументи ми се сториха доста нелепи и си рподължих как си знам.

3 месеца след това почна срива

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    ...Нима всяка инвестиция не е така?
                    Тони, във всички инвестиции има риск, но е добре да бъде добре премерен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                      Ми да речем безрисков актив (дцк/депозит) за това време ще носи 3%/година. Само за да стигнеш тая доходност ще ти трябва 13%/година. А ще ти трябват да речем поне още 3% компенсация за риска който поемаш. Наистина ли смяташ че софикса ще расте 16%/година следващите 5 години? Аз съм предубеден относно БГ инвестициите и даже и 5% лихва по кредит ми е много.
                      Божа работа колко ще расте, просто реших че настоящата година на корекция ще е добра възможност за покупки!

Коментар

т.е. казваш че акко финансирането е над 10% не си струва риска?
                        Благодаря за мнението - има резон отчитайки средната възвращаемост ама на УСА пазара
                        Ми да речем безрисков актив (дцк/депозит) за това време ще носи 3%/година. Само за да стигнеш тая доходност ще ти трябва 13%/година. А ще ти трябват да речем поне още 3% компенсация за риска който поемаш. Наистина ли смяташ че софикса ще расте 16%/година следващите 5 години? Аз съм предубеден относно БГ инвестициите и даже и 5% лихва по кредит ми е много.

Коментар

Лобос за това говоря за 30-40К, а не за 3милки. То нашия оборот като се върне веке може да е късно!!!

Явно тезата ми не се приема - разбрах!
                          Тук политик в затвора няма а там напълниха затворите тук скоро няма да има оборот ,ще има кога издумкат повечето борси и някои новак се обърка, реално и трезво мислещ инвеститор едва ли би набил и 1 лев и таз пропита от корупция държава мое мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            1 доходът от наем е сигурен, а при акциите не така.
                            2 акциите които си купил може да не поскъпнат с години.
                            3 може и да спечелиш, но може и да загубиш, ама заема трябва да се връща

та така
                            1. Сигурен, сигурен колко да е сигурен. Имаме в семейството апартаменти които отдаваме од наем. Имало е време когато са стояли празни, имало е време когато сме плащали тока и водата, защщото квартиранта е избягал.
                            2. Апартамента който купиш в нашата обезлюдяваща се страна също може да не поскъпне, а дори ако на етажа ти дойдат да живеят примерно една ескадрила цигани може и да поевтинее
                            3. Нима всяка инвестиция не е така?

Коментар

..........................

п.п. Репото не е за мен - не си давам акциите, а и 6м ми се струва много кратко време за такъв залог!

Много логично... и паметливо, предвид, съвсем неотдавнашните сривове и огромни загуби, предвид сключени репо-сделки, които доведоха до трагедии една категория от /»закъснели»/ вложители... Всъщност, както всяка дейност, която се характеризира с висок риск – не се знае кои са «инициаторите», още в самото начало, които със сигурност ще спечелят, останалите периодично ги «остригват» /точно, както овцете.../, защото човешката памет е къса, а инструментите за мотивиране на нова «печеливша» стратегия, с която се «умножават» авоари – никога не са пресъхвали.
                              «Умножават» е в кавички, за една от страните по сделката. За противната страна /инициатор на «новооткритата печелившата» стратегия/ – тя не е с кавички.
                              Твърдението ти е правилно: 6 месеца не е никакво време, а кредитодателят много добре знае изходът, че репата са него бързи пари, дошли от нищото...

/все пак това е лично мнение и бих разбрал, ако някой го опровергае, защото пазарите се крепят на оптимизма на играчите.../

Все пак, доверието към нетрадиционните инвестиции се връща трудно: капиталът е страхлив! Масовият вложител – също.

п.п. Адмирации: хубави теми пускаш!

Коментар

• Лобос за това говоря за 30-40К, а не за 3милки. То нашия оборот като се върне веке може да е късно!!!

Явно тезата ми не се приема - разбрах!

Коментар

Working...
                                X