Бе премиера на държавата каза ,че е неконтролируем ти си тръгнал да инвестираш
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как финансирате инвестициите си?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОще се сещам как 2007 се опитваха да ми продават репа. "Ама много е добро това - лихва 14% на година ама гледай кака пазара расте с много повече". И на моя въпрос ами кво ще стане ако пазара падне с 20% отговора бе - как ще падне с толкова много ПФ и ДФ ще го подкрепят много преди това. Няма как да падне. На мен тези аргументи ми се сториха доста нелепи и си рподължих как си знам.
3 месеца след това почна срива
т.е. приемам че и ти си привърженик на финансиране само със собствени ср-ва?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнението и сега не сме на 20 години!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеБеше то с кредитите. От тук нататък собствени средства и каквото капне от там.
И си оставете повече пари за живот - няма вечно да сте на 20 години !!!!!
Коментар
-
Още се сещам как 2007 се опитваха да ми продават репа. "Ама много е добро това - лихва 14% на година ама гледай кака пазара расте с много повече". И на моя въпрос ами кво ще стане ако пазара падне с 20% отговора бе - как ще падне с толкова много ПФ и ДФ ще го подкрепят много преди това. Няма как да падне. На мен тези аргументи ми се сториха доста нелепи и си рподължих как си знам.
3 месеца след това почна срива
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение...Нима всяка инвестиция не е така?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеМи да речем безрисков актив (дцк/депозит) за това време ще носи 3%/година. Само за да стигнеш тая доходност ще ти трябва 13%/година. А ще ти трябват да речем поне още 3% компенсация за риска който поемаш. Наистина ли смяташ че софикса ще расте 16%/година следващите 5 години? Аз съм предубеден относно БГ инвестициите и даже и 5% лихва по кредит ми е много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
т.е. казваш че акко финансирането е над 10% не си струва риска?
Благодаря за мнението - има резон отчитайки средната възвращаемост ама на УСА пазара
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЛобос за това говоря за 30-40К, а не за 3милки. То нашия оборот като се върне веке може да е късно!!!
Явно тезата ми не се приема - разбрах!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение1 доходът от наем е сигурен, а при акциите не така.
2 акциите които си купил може да не поскъпнат с години.
3 може и да спечелиш, но може и да загубиш, ама заема трябва да се връща
та така
2. Апартамента който купиш в нашата обезлюдяваща се страна също може да не поскъпне, а дори ако на етажа ти дойдат да живеят примерно една ескадрила цигани може и да поевтинее
3. Нима всяка инвестиция не е така?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение..........................
п.п. Репото не е за мен - не си давам акциите, а и 6м ми се струва много кратко време за такъв залог!
Много логично... и паметливо, предвид, съвсем неотдавнашните сривове и огромни загуби, предвид сключени репо-сделки, които доведоха до трагедии една категория от /»закъснели»/ вложители... Всъщност, както всяка дейност, която се характеризира с висок риск – не се знае кои са «инициаторите», още в самото начало, които със сигурност ще спечелят, останалите периодично ги «остригват» /точно, както овцете.../, защото човешката памет е къса, а инструментите за мотивиране на нова «печеливша» стратегия, с която се «умножават» авоари – никога не са пресъхвали.
«Умножават» е в кавички, за една от страните по сделката. За противната страна /инициатор на «новооткритата печелившата» стратегия/ – тя не е с кавички.
Твърдението ти е правилно: 6 месеца не е никакво време, а кредитодателят много добре знае изходът, че репата са него бързи пари, дошли от нищото...
/все пак това е лично мнение и бих разбрал, ако някой го опровергае, защото пазарите се крепят на оптимизма на играчите.../
Все пак, доверието към нетрадиционните инвестиции се връща трудно: капиталът е страхлив! Масовият вложител – също.
п.п. Адмирации: хубави теми пускаш!
Коментар
Коментар