IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бикове vs. Мечки на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Депозитите на домакинствата са вече почти 40 милиарда или само 1%-2% да се насочат към БФБ ще се набалончим сериозно Целият фрий флоут на БГ40 е към 1.2 млд, а на Софикс е само 800 милиона. Ако извадим дългите на фондовете, застрахователи, и други и става забавно

Не е препоръка!

Коментар

• Говорим за акции с подобни параметри. Това е дисконт за неликвидност да го кажем просто...
      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Преди Софикс 400 няма да се замисля да пълня нищо. Най-много да отиграя някое бързо възходящо движение, но подобно на 2012 г. купувам и продавам през 15-20%, макс на 30%. Дори да тръгне борсата нагоре по-трайно няма да отменя на тази си стратегия през 2015 г. Това, което съм писал като очаквания действително го мисля. В моята инвестиционна политика на БФБ има обаче една малка особеност, която ме отличава от повечето тук. Не съм фен на дивидентните компании, защото съм на борсата за бързи капиталови печалби. За дивидентни печалби си имам собствена компания, в която предпочитам да влагам средствата си. Именно затова нямам широк портфейл.

Поздрави и успех!
        Ако си фен на бързите капиталови печалби ,дивиденските компании около ОСА са най сладки.....

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
          Говорим за различни неща или вадиш неправилно изречението от контекста а той е

акции които се оценяват по модел на дялов пазар са по-евтини от акции на работещ капиталов пазар. Затова при нас се получават нещо като вълни
          - когато пазарът е основно дялов акциите са ниски и ликвидност съвсем няма
          - покачването на ликвидността и сантимента акциите се качват и пазарът почва да придобива параметри на псевдо капиталов пазар
          - със спада на сантимента както се случи за последно сега след нова година пазарът отново се връща към дялови оценки и от там по ниски цени

Така че пазарът беше надценен от гледна точка на ликивиден пазар, но скоро ще слезе на оценки като за дялов и вероятно ще спре да спада. При следваща позитивна изненада ще тръгне нагоре защото много малко хора очакват нещо хуваво и от пазара ни и от мажоритарите...
          Една акция струва толкова колкото дава маркета......
          Защо да вземем 2007 една ССВ е струвала 12 лв. през 2012 е струвала 50 ст. а миналата зима 1,6......
          Ситуацията за тази акция трябва да бъде колкото през 2012 .....защото корп си оказва влияние. на банковата система и на нефинансовия сектор........
          Даже ДБ е на равнището от преди 2010 г....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            С всичко това съм съгласен, с изключение на подчертаното.
            Верно е че една част от акциите са подценени, но като цяло за мен в момента пазара е надценен. Сори, исках да кажа сергията...
            Говорим за различни неща или вадиш неправилно изречението от контекста а той е

акции които се оценяват по модел на дялов пазар са по-евтини от акции на работещ капиталов пазар. Затова при нас се получават нещо като вълни
            - когато пазарът е основно дялов акциите са ниски и ликвидност съвсем няма
            - покачването на ликвидността и сантимента акциите се качват и пазарът почва да придобива параметри на псевдо капиталов пазар
            - със спада на сантимента както се случи за последно сега след нова година пазарът отново се връща към дялови оценки и от там по ниски цени

Така че пазарът беше надценен от гледна точка на ликивиден пазар, но скоро ще слезе на оценки като за дялов и вероятно ще спре да спада. При следваща позитивна изненада ще тръгне нагоре защото много малко хора очакват нещо хуваво и от пазара ни и от мажоритарите...
            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Пип тук става дума за прогнозата на Европейската и Световната банка..Ти колко процента ръст очакваш за 2015г..
              Не повече от 2% при най оптимистичния сценарий.
              Може да бъде и около 0, а дори и на минус, ако някои сиви лебедчета де се видят на хоризонта вземат че почернеят.

При всички случаи за туземците на Европа всичко що е под +4-5% годишно си е жив повод за песимизъм.

По темата - имам чувството че някои от мечките набелязани тука имаме доста повече картони от голяма част от т.н. заклети бикове на бфб.
              И няма никакво противоречие в това, просто въпрос на структура на портфейлите и начин на игра.

Коментар

• Ако Софка падне на 300,ръста на бвп ще е под 1 процент.

Коментар

Браво и кога ще пълниш...Аз не бързам- няма посока още..
                  само поразмествам..
                  Преди Софикс 400 няма да се замисля да пълня нищо. Най-много да отиграя някое бързо възходящо движение, но подобно на 2012 г. купувам и продавам през 15-20%, макс на 30%. Дори да тръгне борсата нагоре по-трайно няма да отменя на тази си стратегия през 2015 г. Това, което съм писал като очаквания действително го мисля. В моята инвестиционна политика на БФБ има обаче една малка особеност, която ме отличава от повечето тук. Не съм фен на дивидентните компании, защото съм на борсата за бързи капиталови печалби. За дивидентни печалби си имам собствена компания, в която предпочитам да влагам средствата си. Именно затова нямам широк портфейл.

Поздрави и успех!

Коментар

• Пип тук става дума за прогнозата на Европейската и Световната банка..Ти колко процента ръст очакваш за 2015г..

Коментар

• Е то едва ли има някой, да не държи трейс.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Киро, не съм променил мнението си за ръста на БВП. Минимум 2,5 процента. Предполагам броят на заетите ще се увеличи с 10-20 хиляди, което не е голямо подобрение, но дори и пазара на труда направи дъно. Същото важи и за пазара на имоти. В момента сме във фаза на бавно и системно ускоряващ се ръст по всички показатели. Мнението на другите икономисти изобщо не ме интересува. Продтължавам да очаквам ускоряване на икономиката през втората половина на годината и започване на покачване на прогнозите за българската икономика след април-май тази година.
                        Определено се усеща смекчаване на тона, почват да липсват разни епитети като брутален (ръст естествено)
                        За икономистите си прав, това ако не са най големите мошенници, то са най големите некадърници с пресказанията.
                        Както и при подбора на акции, всяка маймунка би се справила по добре от тях...

Коментар

• Браво и кога ще пълниш...Аз не бързам- няма посока още..
                          само поразмествам..

Коментар

Гетофф, много са тренировъчни тези пасове.Ти да не си разпродал всичко
                            Имам сравнително голям пакет в Трейс. Всичко друго е разпродадено към днешна дата.

Коментар

Защо ли не идват на Борсата, а 4д
                              Мисля, че подробно описах механизма как не могат да се срещнат продавачи и купувачи, което води до спад в ликвидността и реално погледнато изчезване на пазара. Продължавам да се чудя защо това притеснява мен, който съм дребен играч а никой от големите не се интересува от проблема. Порастне ли ми портфела с 40 процента и ако падне ливидността на пазара с още 20 процента и ще трябва да започна сериозно да вадя пари на чуждите пазари. Дори и за мен борсата ще стане малка. Повярвай ми аз изобщо не съм някакъв мащабен инвеститор.

Коментар

• Браво 4д- хубаво е , че не те интересува и имаш самочувствие за уникалност.Защо не коментира ръста в банките на средства и липса на пари на Борсата..Абе тази рецесия все я забравяш, а цяла Европа се мъчи да се бори с нея..Тук Черешара има ли някакво Вундер оръжие за нея..

Коментар

Working...
                                X