IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бикове vs. Мечки на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Батя ти не беше ли казал през април. Че Софикс много скоро ще е 1000..Сега се чудя не те ли е срам и с какъв акъл пак поучаваш..Да не отидат и сегашните ти прогнози за милиарди и те на боклука..
    Надали съм казал "много скоро", така и не даде цитат. А и скоро за един е 2-3 дни, колкото да изкара за пица с бира, а за друг е 2-3 г., ако е дългосрочно и професионално търгуващ на БФБ като мен.
    А ти Кире, нали все си на кирия, кво те бъркат моите прогнози.. Хем сипеш апокалипсис и черни новини за България и БФБ, хем си пълен с акции... перпето мобиле е твойта работа, няма празно

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Знаех си аз, че няма да изоставиш стадото
      Вече Прецаканото стадо

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
        КТБ си беше един от факторите който държеше лихвите по депозитите високи сега лихвите са толкова мизерни че играчите ще трябва да се размърдат та да направят една по добра доходност. Дори да се налят нови пари само по АДСИЦ и по консервативни позиции, това ще има добър ефект и върху по спекулативните акции Мисля че много скоро ще сме свидетели на подобен сценарий, засега нека се успокоят още малко депозитарите и да се разбере че пенсионните фондове няма да разпродават и гледай какво ще става.

Не е препоръка! Успех бикове!
        За парите на хората с депозити забравете, без значение лихвените нива и още по-малко доходността от АДСИЦ-ите. За огромната маса от тях акциите са абсолютна измама и биха си държали депозит и на 0% лихва.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
          Депозитите на домакинствата са вече почти 40 милиарда или само 1%-2% да се насочат към БФБ ще се набалончим сериозно Целият фрий флоут на БГ40 е към 1.2 млд, а на Софикс е само 800 милиона. Ако извадим дългите на фондовете, застрахователи, и други и става забавно

Не е препоръка!
          Човек, кое домакинство ще извади пари от депозит и ще ги вложи на БФБ?

Това да не са ти щатите, българина няма такъв манталитет. Априори, при него щом парите са депозит, значи там ще си останат; ако имаше такъв манталитет, този 1% по дифолт нямаше да е на депозит, а отдавна щеше да е на БФБ.
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Хората сме стадни птици, като повлече някой крак, стадото го бута отзад "Дий воле, дий ..."
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              714

Коментар

Моля, precakanoto да даде прогноза за Софикс!
                714
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Моля, precakanoto да даде прогноза за Софикс!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Батя ти не беше ли казал през април. Че Софикс много скоро ще е 1000..Сега се чудя не те ли е срам и с какъв акъл пак поучаваш..Да не отидат и сегашните ти прогнози за милиарди и те на боклука..
                    Всички грешим бе, Кире! Ти безгрешен ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Упорито търсиш точни прогнози Не се считам за гуро или Ванга за да давам такива, но ДА, оптимист съм за БГ икономиката и вярвам че мастити икономисти и световни институции масово ще започнат да качват прогнозите си за ръста на родния БВП след няколко месеца. Считам че годината ще донесе над 2% ръст, като положителния ефект от петрол и долар, ще бъде леко охладен от негативната инерция с КТБ.
                      КТБ си беше един от факторите който държеше лихвите по депозитите високи сега лихвите са толкова мизерни че играчите ще трябва да се размърдат та да направят една по добра доходност. Дори да се налят нови пари само по АДСИЦ и по консервативни позиции, това ще има добър ефект и върху по спекулативните акции Мисля че много скоро ще сме свидетели на подобен сценарий, засега нека се успокоят още малко депозитарите и да се разбере че пенсионните фондове няма да разпродават и гледай какво ще става.

Не е препоръка! Успех бикове!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        ... Ще дойдат и на БФБ, но при Софикс над 1000.. ще идват на талази, на талази ...:
                        Да бе да, колкото и оттатък локвата на ол тайм хай са тръгнали на талази cab driver-ите
                        Вече дори и не ми е смешно като преди, изтъркаха се тия заклинания...
                        Ма след едно поколение ще станат актуални де...

Коментар

• Батя ти не беше ли казал през април. Че Софикс много скоро ще е 1000..Сега се чудя не те ли е срам и с какъв акъл пак поучаваш..Да не отидат и сегашните ти прогнози за милиарди и те на боклука..
                          Last edited by Kiro; 26.01.2015, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Мисля, че подробно описах механизма как не могат да се срещнат продавачи и купувачи, което води до спад в ликвидността и реално погледнато изчезване на пазара. Продължавам да се чудя защо това притеснява мен, който съм дребен играч а никой от големите не се интересува от проблема. Порастне ли ми портфела с 40 процента и ако падне ливидността на пазара с още 20 процента и ще трябва да започна сериозно да вадя пари на чуждите пазари. Дори и за мен борсата ще стане малка. Повярвай ми аз изобщо не съм някакъв мащабен инвеститор.
                            Ще ти отговоря защо аз не се притеснявам, въпреки че имам в пъти по-голям портфейл и съм на 135% в БФБ - акции.
                            Ами заради опита ми - това е краткия отговор
                            Виждал съм пазара в много по-лошо от сегашното положение откъм ликвидност. И тогава много хора смятаха че това не е пазар и никога няма да бъде, че е мъртъв и черешовата борса е по-важна и оборотна Е, когато цените са качиха неколкократно и ликвидността се подобри много. Вярвам че пак така ще стане. Ето Киро се чуди защо депозитите растяли, а не идвали на БФБ.. странен въпрос за човек, който твърди че има повече опит на босата от мен... Ще дойдат и на БФБ, но при Софикс над 1000.. ще идват на талази, на талази и ще се чудиш какво им е станало с галвите

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                              Всичко се измерва в БВП. За да спести от нафта и харчи за нещо друго, то някой друг е произвел стока или услуга. В крайна сметка затова имаме измерител като БВП. Сега отново към въпроса. Очакваш ли наистина ефект от петрола в рамките на 3% ръст на БВП?
                              Упорито търсиш точни прогнози Не се считам за гуро или Ванга за да давам такива, но ДА, оптимист съм за БГ икономиката и вярвам че мастити икономисти и световни институции масово ще започнат да качват прогнозите си за ръста на родния БВП след няколко месеца. Считам че годината ще донесе над 2% ръст, като положителния ефект от петрол и долар, ще бъде леко охладен от негативната инерция с КТБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                                Говорим за акции с подобни параметри. Това е дисконт за неликвидност да го кажем просто...
                                По често забелязвам последните 2 години обратното - хартии в небесата придружено със смешна ликвидност.

Коментар

Working...
                                X