IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бикове vs. Мечки на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Киро, не съм променил мнението си за ръста на БВП. Минимум 2,5 процента. Предполагам броят на заетите ще се увеличи с 10-20 хиляди, което не е голямо подобрение, но дори и пазара на труда направи дъно. Същото важи и за пазара на имоти. В момента сме във фаза на бавно и системно ускоряващ се ръст по всички показатели. Мнението на другите икономисти изобщо не ме интересува. Продтължавам да очаквам ускоряване на икономиката през втората половина на годината и започване на покачване на прогнозите за българската икономика след април-май тази година.

Коментар

• Гетофф, много са тренировъчни тези пасове.Ти да не си разпродал всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Гетофф, на черешовата Борса с малко милиони много пъти са правили ръстове от по 100 и повече пункта..Все пак от това печелим, не трябва да дърпаме дявола все за опашката
        Така е брат, ала тъкмо настъпихме в контратака в днешния мач. Мога да кажа, че това стана възможно благодарение твой пас във вашата собствена половина. Време е да подаваш в правилния отбор Не забравяй, че пари можеш да правиш и на падащ пазар. Или хайде да го кажем другояче - да си запазиш акциите имайки повече пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
          Абе някой може ли да ми го разтълкува това? Това означава, че кинтите в бг са по-ефтини от тези които ще раздава ЕЦБ?
          В общи линии означава, че възвръщаемостта от тези кинти навън е по-висока, отколкото тук.

Коментар

• ...Без кредитите, отпуснати от КТБ, банките в България увеличиха и без това голямата си депозитна база. Това ще ги накара да намалят текущите си разходи с плащане на задълженията към външните им и вътрешни кредитори. По-ниските нива на дълга към дружествата собственици от еврозоната пък ще изолира България от позитивните ефекти на политиката на количествени улеснения и отрицателни лихви, провеждана от Европейската централна банка.
            Абе някой може ли да ми го разтълкува това? Това означава, че кинтите в бг са по-ефтини от тези които ще раздава ЕЦБ?
            Last edited by pepe1234; 26.01.2015, 15:31.

Коментар

Депозитите в банки се увеличават с 4 милиарда лева през декември, в голяма степен заради изплатените гарантирани влогове, но не само...

http://bnb.bg/…/do…/bnb_download/201...ress_a1_bg.pdf

Защо ли не идват на Борсата, а 4д
              Защото купуват долари ,преди 1 година човек не можеше да видиш пред чейндч бюрата,
              а сега като поскъпна опашки.Същото е и с акциите.Българинът все гледа да не се мине.

Коментар

• Гетофф, на черешовата Борса с малко милиони много пъти са правили ръстове от по 100 и повече пункта..Все пак от това печелим, не трябва да дърпаме дявола все за опашката

Коментар

• Депозитите в банки се увеличават с 4 милиарда лева през декември, в голяма степен заради изплатените гарантирани влогове, но не само...

http://bnb.bg/…/do…/bnb_download/201...ress_a1_bg.pdf

Защо ли не идват на Борсата, а 4д

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    С всичко това съм съгласен, с изключение на подчертаното.
                    Верно е че една част от акциите са подценени, но като цяло за мен в момента пазара е надценен. Сори, исках да кажа сергията...
                    Подценени надценени ,кой му пука? Бой до пълна балонизация щом всички го правят
                    и най-вече американците това е начина да се получават нещата.

Коментар

4д, а с какво да съм пълен.С депозити на 2% в банки като КТБ ли.Ами имам доходност от акциите десетки пъти повече от депозитите ..и си ги контролирам сам..Ти промени ли си прогнозата за ръста на БВП или още твърдиш, че ще е 3%.Моля да ми посочиш други сериозни икономисти , които да имат подобна прогноза.Батя не го споменавам, за мен той не е икономист, въпреки , че може да има диплома за това.Чистокръвен спекулант- в добрия смисъл на думата...Не следи и не анализира процесите задълбочено..Също моля 4д да ми посочи и колко предвижда да намалее безработицата при този прогнозиран ръст от 3%..
                      Кире, ти си отвсякъде за нашия отбор. Искам да те вербувам. Я пиши едно 498 за Софикс докато е време

Коментар

• 4д, а с какво да съм пълен.С депозити на 2% в банки като КТБ ли.Ами имам доходност от акциите десетки пъти повече от депозитите ..и си ги контролирам сам..Ти промени ли си прогнозата за ръста на БВП или още твърдиш, че ще е 3%.Моля да ми посочиш други сериозни икономисти , които да имат подобна прогноза.Батя не го споменавам, за мен той не е икономист, въпреки , че може да има диплома за това.Чистокръвен спекулант- в добрия смисъл на думата...Не следи и не анализира процесите задълбочено..Също моля 4д да ми посочи и колко предвижда да намалее безработицата при този прогнозиран ръст от 3%..

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                          Не съм обаче и твърде голям оптимист за пазара. Докато борсата се ръководи от същите юнаци, които се набиват в пирамида с половината от парите, но не правят за 5 - 10 % от техния размер подобрения в търговската система - търговия с индекси примерно, докато на брокерите Борсата,правителството,КФН "и космоса и им пречат" да изпълняват основната си функция - а именно да създават пазар, докато пенсионните фондове не се научат да пускат ежедневна двустранна котировка на притежаваните от тях акции всеки ден, а не само да правят нагласяне на цените на акциите в края на тримесечията и т.н. ние ще си останем дялов пазар на акции с над 50 % дългосрочни инвеститори а това води по-ниски оценки на акциите
                          С всичко това съм съгласен, с изключение на подчертаното.
                          Верно е че една част от акциите са подценени, но като цяло за мен в момента пазара е надценен. Сори, исках да кажа сергията...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Просто на тях им се падна, иначе еуфорията дойде от очакваното влизане в ЕС.. и се наду всичко яко...нищо повече.

Пък сега на тези има се падна кризата... нормално.
                            Аз си спомням и времето на Иван Костов,същото беше като сега.Царя им направи показно на наште гьотверени политици как правят нагледно нещата.

Коментар

Икономиката е в рецесия..Не виждам опитни икономисти с визия да изведат икономиката от рецесията в стабилен растеж..Черешаря няма толкова акъл..
                              Интересно.Твърдиш, че нещата са зле а си пълен с акции до козирката и очакваш ръст на борсата с 20 процента. Сякаш има някакво противоречие и непоследователност.
                              Единственото което ме притеснява е, че пазара изчезва и никой не се вълнува от това. Бигбеар много добре описва ситуацията. Бях направил портфейл с фоурд П/Е около 6-7 с очаквания да стане около 10 поради покачване на цената на акциите. За съжаление леко върна до 5-6 поради леко подобрение в очакванията и лек спад в цената. Аз затова съм оптимист защото не виждам на къде може да пада. Както Бигбеар каза 50 процента са дългосрочни инвеститори. Те са биковете на пазара. Те се вълнуват главно от резултатите на компаниите и нямат повод да продават. Поради това няма обеми. Мечките са спекулантите, които искат да првъртат малки обеми през някакви проценти, но поради липсата на къси продажби могат да се включват само при краткосрочни и средносрочни възходящи движения. Когато не виждат такива са вън от пазара и им се привиждат страхотии. За да имат повод да купят пазара трябва да е растятл около 1-2 месеца и да е започнало голямо рали в което да се включат. Тяхното включване веднъж на 1-2 години прави големите избухвания на пазара. Почне ли корекция те излизат от пазара а дългосрочните не се блъскат да купят. Не може да се срещнат ефективно двете стратегии и затова се гледаме и няма оборот. При това проблема ще се задълбочава. Никой не иска да направи каквото и да е да го разреши. Има трайно втълпена заблуда сред пазарните участници, че късите продажби биха свалили цените на акциите. Истината е, че ще стане точно обратното. Търгуването на индекси съчетано с къси продажби по всички акции участващи в тях ще качи многократно оборотите. Това ще подобри значително ликвидността, което ще намали рисковата премия и ще привлече нови играчи. Крайният резултат при по-ниска рискова премия е по-високи цени при едни и същи парични потоци.
                              Дългосрочните са бикове а спекулантите с хоризонт до 1-2 месеца са мечки. Всичко друго са глупости. Равновесие е човек с кратък хоризонт на инвестициите и затова е мечка. Проблема е, че няма начин двете стратегии да се срещнат и да има търговия освен при голямо рали, където дългосрочните ползват ликвидността да преструктурират портфейли и да излязат от някои вече изчерпали се според тях компании.

Коментар

БИГ, то за всички шанса е много малък и хазарт..Тук по важно е да се познае, дали от сега тренда ще е нагоре, или надолоАз съм скептичен за вероятността да падне на 450-420 и после да се изтреля на 600-650-700 до края на 2015г.. Не виждам къде са тези лостове от толкова голями инвеститори..Днес излезе новината, че от цената на петрола бюджета може да е на минус 500-600 милиона:(
                                Е ти сега ...
                                Сека ще скочи ДДДД и ще обясни колко е положително за икономиката ,която и без това в 50% е в сивия сектор....

Коментар

Working...
                                X