IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПланЪт Х 5

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Не знам кой е пропагандирал подобен лозунг, ама
    Лукойл е заел точно обратна позиция - Неевтино и Некачествено
    Явно, зависи откъде идва пропагандата
    Тая откъде идва:"Учи Мама,за да не работиш"!!!И продължава да идва!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Кефалче, прочетох те, преди да те изтрият...
      Къде видя да съм писала за Идеално общество?!

Пиша винаги само за Работещо!
      Там, където обществата са с мислещи хора и Работещи закони, хората дори не знаят имената на политиците. Не е нужно!
      Ами тия хора трябва да се наиграят,като отвързаните кучета и после може да се мисли!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
        Като много време пропагандирахме "еФтино и Качествено",дотам я докарахме!!!
        Не знам кой е пропагандирал подобен лозунг, ама
        Лукойл е заел точно обратна позиция - Неевтино и Некачествено
        Явно, зависи откъде идва пропагандата

Коментар

• Кефалче, прочетох те, преди да те изтрият...
          Къде видя да съм писала за Идеално общество?!

Пиша винаги само за Работещо!
          Там, където обществата са с мислещи хора и Работещи закони, хората дори не знаят имената на политиците. Не е нужно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
            аре аре па ся Хикс Игреков , де видя обида? и да чартов мазохистично те чета, немам по-весело занимание в момента за съжаление.... и искренно се забавлявам. Съни - разбирам желанието ти да замажеш нещата с "мислещите" хора , но не смяташ ли че трябва навреме да се казва на "мислещите" че мислят в грешна посока ?
            Това, че не разбираме една идея, че не ни харесва или я намираме за абсурдна,
            не я прави, непременно лоша, нали
            Last edited by X_Y; 23.11.2014, 21:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
              Ох.... 7 000 000 х 60 = 420 милиона месечно х 60 месеца = 25.2 милиарда за 5г.
              ти и бебетата ли обложи бе приятелю?

Коментар

• аре аре па ся Хикс Игреков , де видя обида ? и да чартов мазохистично те чета, немам по-весело занимание в момента за съжаление.... и искренно се забавлявам. Съни - разбирам желанието ти да замажеш нещата с "мислещите" хора , но не смяташ ли че трябва навреме да се казва на "мислещите" че мислят в грешна посока ?
                Last edited by X_Y; 23.11.2014, 21:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Като няма на кой да си продадеш продукта на труда - как да стане да работиш здраво. Няма защото очакванията са цената на твоя труд-продукт да падне и само да пада и "умния" потребител си набива парите в някоя пирамида а ти гладуваш.
                  Като много време пропагандирахме "еФтино и Качествено",дотам я докарахме!!!

Коментар

Ох.... 7 000 000 х 60 = 420 милиона месечно х 60 месеца = 25.2 милиарда за 5г.
                    от тази сметка, на прима виста, извади поне милион - безработни извън програми + работещи в сивия сектор...както и децата, за които не се полагат детски, например

А за законите - мисля, че ако не се започнес тях, усещането за безнаказаност у политиците и кръговете им ще "изядат" предимствата на подобни идеи като твоята.

Силен граждански натиск може дадоведе до промяна на редица закони!

Коментар

• Не знам дали тази точно идея е добра или дали трябва да е Х5, а не по 2 или 3 ... трябва да се види взаимовръзката между много фактори.

Но е чудесно, че се обсъжда, че се МИСЛИ, така в споровете може да се роди, наистина нещо работещо.

Грешка е да чакаме политиците и финансовите им корифеи да превъртат едни и същи програми и да им вярваме, че имат капацитет и Желание за нещо повече!!!
                      Нямат интерес да имат!
                      Преразпределят огромен ресурс - бюджет от близо 30млрд с ЕС фондовете и за тях е от първостепенна важност запазване на статуквото.
                      или леко обобщено
                      Прост народ - Слаба държава!

Нека търсим начини за измъкване от ежедневието на оцеляване, за да може да има Развитие!

Коментар

• Ох.... 7 000 000 х 60 = 420 милиона месечно х 60 месеца = 25.2 милиарда за 5г.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Това с изплащането на заема с 60-те лева няма как да стане математически, а и датчаните не го прилагат Не мисля че пазара предлага възможност да се заемат пари - голям заем..На повърхността може да изглежда лесно да се заемат пари, но те всъщност дълга го купуват местните банки а те нямат тези пари с които да го купят. Един господ знае колко е реалната депозитна маса в тези финасови изчадия - то кухи кредити ясно, но те произвеждали и кухи депозити които като се споминат "фонда "- другите банки да изплатят вместо тях.
                        Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

• Charts

Това с изплащането на заема с 60-те лева няма как да стане математически, а и датчаните не го прилагат Не мисля че пазара предлага възможност да се заемат пари - голям заем..На повърхността може да изглежда лесно да се заемат пари, но те всъщност дълга го купуват местните банки а те нямат тези пари с които да го купят. Един господ знае колко е реалната депозитна маса в тези финасови изчадия - то кухи кредити ясно, но те произвеждали и кухи депозити които като се споминат "фонда "- другите банки да изплатят вместо тях.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Повярвай ми, от близо година ги смятам сметките, преди да си позволя да ги напиша и публикувам. При мен нещата не са първосигнални.

Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                            Съни , съгласен съм с тебе ..... но идеята е неработеща( виж че съм съгласен че производителността е по-скоро мит), па за Чартс - грешките ти не са в калкулатора , и .....са неизброими, липсват ти основни икономически познания, липсва ти основни познания относно бг-действителността - аре посмятай - пенсионери/работещи(осигурени)/ цигани или роми или хъхряци или квит там искаш сиреч хрантутници. аре после - държавни хрантутници / заети в частния сектор / заети в сивата икономика ..... и пак да ти кажа - икономиката НЕ Е математика .
                            Last edited by X_Y; 23.11.2014, 21:07.

Коментар

Типично по български се води дискусията, ако изобщо може да се нарече такава.
                              Веднага се почва с отрицание на отрицанието, обяснява ти се колко си тъп, но да се замислиш малко, да вземеш калкулатора и да посмяташ и ако намериш грешка тогава да кажеш - няма да стане.
                              За това сме и на този хал. И за това "сакам не я да съм добре, а Вуте да е зле", и "мразим да мислим" и още много други поговорки в същият дух.
                              Съни , съгласен съм с тебе ..... но идеята е неработеща( виж че съм съгласен че производителността е по-скоро мит), па за Чартс -- грешките ти не са в калкулатора , и .....са неизброими, липсват ти основни икономически познания, липсва ти основни познания относно бг-действителността - аре посмятай - пенсионери/работещи(осигурени)/ цигани или роми или квит там искаш сиреч хрантутници. аре после - държавни хрантутници / заети в частния сектор / заети в сивата икономика ..... и пак да ти кажа - икономиката НЕ Е математика .
                              Last edited by X_Y; 23.11.2014, 21:05.

Коментар

• Мен лично това ме устройва идеално. Но в случая не се водя от лични мотиви, а идеята на "ПланЪт Х 5" е да бъде полезен за цялото общество, за максимално голям кръг хора - деца, работещи, пенсионери и социално слаби, за цялата държава като цяло.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Ти гледай бомбата на 0412 като тресне какво става и нека я гръмнат защото го заслужават.Ще видиш тогава пенсиите на пеницилините и имбацилите с големите тумбаци как ще им фръкнат заплатите с по 5 ама делено.

Коментар

Working...
                                X