Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПланЪт Х 5
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеКефалче, прочетох те, преди да те изтрият...
Къде видя да съм писала за Идеално общество?!
Пиша винаги само за Работещо!
Там, където обществата са с мислещи хора и Работещи закони, хората дори не знаят имената на политиците. Не е нужно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеКато много време пропагандирахме "еФтино и Качествено",дотам я докарахме!!!
Лукойл е заел точно обратна позиция - Неевтино и Некачествено
Явно, зависи откъде идва пропагандата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениеаре аре па ся Хикс Игреков , де видя обида? и да чартов мазохистично те чета, немам по-весело занимание в момента за съжаление.... и искренно се забавлявам. Съни - разбирам желанието ти да замажеш нещата с "мислещите" хора , но не смяташ ли че трябва навреме да се казва на "мислещите" че мислят в грешна посока ?
не я прави, непременно лоша, налиLast edited by X_Y; 23.11.2014, 21:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнениеОх.... 7 000 000 х 60 = 420 милиона месечно х 60 месеца = 25.2 милиарда за 5г.
Коментар
-
аре аре па ся Хикс Игреков , де видя обида ? и да чартов мазохистично те чета, немам по-весело занимание в момента за съжаление.... и искренно се забавлявам. Съни - разбирам желанието ти да замажеш нещата с "мислещите" хора , но не смяташ ли че трябва навреме да се казва на "мислещите" че мислят в грешна посока ?Last edited by X_Y; 23.11.2014, 21:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеКато няма на кой да си продадеш продукта на труда - как да стане да работиш здраво. Няма защото очакванията са цената на твоя труд-продукт да падне и само да пада и "умния" потребител си набива парите в някоя пирамида а ти гладуваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнениеОх.... 7 000 000 х 60 = 420 милиона месечно х 60 месеца = 25.2 милиарда за 5г.
А за законите - мисля, че ако не се започнес тях, усещането за безнаказаност у политиците и кръговете им ще "изядат" предимствата на подобни идеи като твоята.
Силен граждански натиск може дадоведе до промяна на редица закони!
Коментар
-
Не знам дали тази точно идея е добра или дали трябва да е Х5, а не по 2 или 3 ... трябва да се види взаимовръзката между много фактори.
Но е чудесно, че се обсъжда, че се МИСЛИ, така в споровете може да се роди, наистина нещо работещо.
Грешка е да чакаме политиците и финансовите им корифеи да превъртат едни и същи програми и да им вярваме, че имат капацитет и Желание за нещо повече!!!
Нямат интерес да имат!
Преразпределят огромен ресурс - бюджет от близо 30млрд с ЕС фондовете и за тях е от първостепенна важност запазване на статуквото.
или леко обобщено
Прост народ - Слаба държава!
Нека търсим начини за измъкване от ежедневието на оцеляване, за да може да има Развитие!
Коментар
-
Ох.... 7 000 000 х 60 = 420 милиона месечно х 60 месеца = 25.2 милиарда за 5г.
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТова с изплащането на заема с 60-те лева няма как да стане математически, а и датчаните не го прилагат Не мисля че пазара предлага възможност да се заемат пари - голям заем..На повърхността може да изглежда лесно да се заемат пари, но те всъщност дълга го купуват местните банки а те нямат тези пари с които да го купят. Един господ знае колко е реалната депозитна маса в тези финасови изчадия - то кухи кредити ясно, но те произвеждали и кухи депозити които като се споминат "фонда "- другите банки да изплатят вместо тях.Ай сиктир, аман от "специалисти"
Коментар
-
Charts
Това с изплащането на заема с 60-те лева няма как да стане математически, а и датчаните не го прилагат Не мисля че пазара предлага възможност да се заемат пари - голям заем..На повърхността може да изглежда лесно да се заемат пари, но те всъщност дълга го купуват местните банки а те нямат тези пари с които да го купят. Един господ знае колко е реалната депозитна маса в тези финасови изчадия - то кухи кредити ясно, но те произвеждали и кухи депозити които като се споминат "фонда "- другите банки да изплатят вместо тях.D.Y.F-091066
Коментар
-
Повярвай ми, от близо година ги смятам сметките, преди да си позволя да ги напиша и публикувам. При мен нещата не са първосигнални.
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениеСъни , съгласен съм с тебе ..... но идеята е неработеща( виж че съм съгласен че производителността е по-скоро мит), па за Чартс - грешките ти не са в калкулатора , и .....са неизброими, липсват ти основни икономически познания, липсва ти основни познания относно бг-действителността - аре посмятай - пенсионери/работещи(осигурени)/ цигани или роми или хъхряци или квит там искаш сиреч хрантутници. аре после - държавни хрантутници / заети в частния сектор / заети в сивата икономика ..... и пак да ти кажа - икономиката НЕ Е математика .Last edited by X_Y; 23.11.2014, 21:07.Ай сиктир, аман от "специалисти"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнениеТипично по български се води дискусията, ако изобщо може да се нарече такава.
Веднага се почва с отрицание на отрицанието, обяснява ти се колко си тъп, но да се замислиш малко, да вземеш калкулатора и да посмяташ и ако намериш грешка тогава да кажеш - няма да стане.
За това сме и на този хал. И за това "сакам не я да съм добре, а Вуте да е зле", и "мразим да мислим" и още много други поговорки в същият дух.Last edited by X_Y; 23.11.2014, 21:05.
Коментар
-
Мен лично това ме устройва идеално. Но в случая не се водя от лични мотиви, а идеята на "ПланЪт Х 5" е да бъде полезен за цялото общество, за максимално голям кръг хора - деца, работещи, пенсионери и социално слаби, за цялата държава като цяло.
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТи гледай бомбата на 0412 като тресне какво става и нека я гръмнат защото го заслужават.Ще видиш тогава пенсиите на пеницилините и имбацилите с големите тумбаци как ще им фръкнат заплатите с по 5 ама делено.Ай сиктир, аман от "специалисти"
Коментар
Коментар