IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПланЪт Х 5

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Я ! Най-накрая някой който мисли да се появи. И да се постарае да изрази мисълта си, а не да подхвърля едно изречение с което да отрича всичко

Напълно съм съгласен, че са нужни радикални промени в законодателството и правораздаването. Но това зависи от 240 депутати и тяхната воля в НС което е законодателният орган в държавата.

Аз предлагам само един икономически модел, който според мен е работещ и ще ни върне сред държавите от централна Европа както по доходи, така и по икономическа активност, инвестиции и бизнес развитие.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Идеята не е лишена от логика, логика в която имаикономическа мисъл

Приказките, че заплатите отразяват нивото на производителност не се доказват при по-обстоятелствен анализ. Нито равнището на конкурентоспособност е измерител...

Ниските заплати са бич в България!!!
    Не дават и необходимия мотивационен момент за развитие.

Ясно е, че по познатия път, по който се върви последните години, а както се вижда и следващата дори ще засили тенденцията, НЕ дава признаци за промяна.

Трябва да се търси промяна, но такава която да изтласка и потреблението и пазарът на труда от дъното.

Но една от първите мерки трябва да е свързана с драконовски закони.
    Нека да са такива като при хан Крум
    Но да се почне от съда и прокуратурата.
    И законите за тях.

И е добре да се разглеждат различни подобни идеи, като тези на Автора на темата.
    Математиката, извън аритметиката не е толкова точна наука и ще трябва да се разиграят различни сценарии, свързани с доходи, инфлация, труд, инфраструктура и логистика, фактори на мобилност и други, но най-вече - неутрални закони.

Иначе, видя се ясно, че и най-ниските корпоративни данъци в света с нищо не доведоха за промяна на благосъстоянието на нацията. При запазени, дори задълбочени лоши практики на корупция и лобизъм.
    Облагодетелствани са не повече от 5%.
    Last edited by X_Y; 23.11.2014, 21:07.
    Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

• Типично по български се води дискусията, ако изобщо може да се нарече такава.
      Веднага се почва с отрицание на отрицанието, обяснява ти се колко си тъп, но да се замислиш малко, да вземеш калкулатора и да посмяташ и ако намериш грешка тогава да кажеш - няма да стане.
      За това сме и на този хал. И за това "сакам не я да съм добре, а Вуте да е зле", и "мразим да мислим" и още много други поговорки в същият дух.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
        кат на Волен хапчетата, ама или са по-яки или е прекалил с дозата....... и към Графика - абе пич математиката мое и да е точна наука ама икономикатра не съвсем .... идеята ти , ако изобщо може да се нарече идея е ..... меко казано .... ми не мога да го кажа меко , сори ........първото за което требе да си готоФ е безработица 60-70 % - айде оправяй се с нея ( ако не ти идва наум що ша е такава , нема смисъл да коментитаме изобщо) ...... абе ти в кой свят живееш бе , ама и аз съм за бой че си губя времето да чета глупости , че и да отговарям....

пп Ти мое си пишеш квот си искаш, ма лошото е че и тия дет управляват са я математици и те кат тебе, тук там някой майстор-пицар .... и такива разни едни.....
        Идеята не е лишена от логика, логика в която имаикономическа мисъл

Приказките, че заплатите отразяват нивото на производителност не се доказват при по-обстоятелствен анализ. Нито равнището на конкурентоспособност е измерител...

Ниските заплати са бич в България!!!
        Не дават и необходимия мотивационен момент за развитие.

Ясно е, че по познатия път, по който се върви последните години, а както се вижда и следващата дори ще засили тенденцията, НЕ дава признаци за промяна.

Трябва да се търси промяна, но такава която да изтласка и потреблението и пазарът на труда от дъното.

Но една от първите мерки трябва да е свързана с драконовски закони.
        Нека да са такива като при хан Крум
        Но да се почне от съда и прокуратурата.
        И законите за тях.

И е добре да се разглеждат различни подобни идеи, като тези на Автора на темата.
        Математиката, извън аритметиката не е толкова точна наука и ще трябва да се разиграят различни сценарии, свързани с доходи, инфлация, труд, инфраструктура и логистика, фактори на мобилност и други, но най-вече - неутрални закони.

Иначе, видя се ясно, че и най-ниските корпоративни данъци в света с нищо не доведоха за промяна на благосъстоянието на нацията. При запазени, дори задълбочени лоши практики на корупция и лобизъм.
        Облагодетелствани са не повече от 5%.

Коментар

• " Купувам 10 бири, изпивам ги! Връщам бутилките и получавам 10 лева. С тях купувам 15 бири, изпивам ги ...."
          Чак сега схванах гениалността на тази реклама
          Благодаря Ви че ми оправихте настроението
          Успех на всчики

Коментар

• Ти гледай бомбата на 0412 като тресне какво става и нека я гръмнат защото го заслужават.Ще видиш тогава пенсиите на пеницилините и имбацилите с големите тумбаци как ще им фръкнат заплатите с по 5 ама делено.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Charts

Лошото е че при нас парите от заема са ги откраднали преди още да сме ги взели и пак не можем да стигне датчаните дори в тяхната порочна схема.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Charts

Разбрах те - ти искаш да правим като тях - да харчим заеми и да изплащаме предния с нов заем защото така може да стане но да се изплащат с 60лв от всеки няма да стане.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                  Изборът ще си бъде изцяло твой. Малки хора - малки цели
                  мдаааа, малък съм ..... а за целите - ти как го виждаш по 5 в частния сектор .... и след колко време ..... щот циганката ша зима илядо лева, продавачката 500-600 - и кво прайм, а? абе пиши си , не пре4иш на никого, лошото е че има хора с власт дето мислят глупости кат тебе (признавам че относно производителността на труда си на прав път .... ама и там не съвсем)

Коментар

• Изборът ще си бъде изцяло твой. Малки хора - малки цели
                    Но след 9 месеца помощите ти ще спрат и к'во правиш тогава?

Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                    е как какво от това бе - аз веднага ставам безработен ... па да ми удържат 60 лефа без малко , щото не виждам как доходите ми ша скочат по 5....... абе.......
                    Last edited by Charts; 23.11.2014, 20:23.

Коментар

• Pacho

И като истински бял безработен ще получаваш 0.000..лв и като ти ги умножат по 5 ще получиш 5 пъти повече нули и ще ти вземат от тях само 60лв. на месец.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Именно и точно това е идеята да се промени.
                        Ако един българин работещ в България произвежда да кажем 1000 консерви на месец в консервен комбинат оборудван с немска поточна линия получава заплата 500лв на месец и същият българин работещ в Германия произвежда 1000 консерви на месец на същата немска поточна линия но получава 1500 евро на месец, то производителността на труда различна ли е?
                        Нима българските хипермаркети не са пълни с немски консерви, риба, горчица и вурстове? Дания в която минималната надница на час е 15 евро, е най големият производител и износител на свинско месо в Европа в това число и за България!
                        Очевидно не е проблемът в доходите, а в организацията на производството и оптимизиране на производственият цикъл.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Като няма на кой да си продадеш продукта на труда - как да стане да работиш здраво. Няма защото очакванията са цената на твоя труд-продукт да падне и само да пада и "умния" потребител си набива парите в някоя пирамида а ти гладуваш.

Коментар

• Charts

С тези 25 милиарда ще плащаш 5 пъти повече на хрантутниците на държавна хранилка и ще им вземаш скромните колко беше на месец лева ? Е няма как да стане това - в конфликт си с математиката. Не се заблуждавай ако емитираме дълг никой няма да ни го купи - никой.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                            И какво от това? Те и сега си ги получават. Важното е, че ще им удържат 59.50лв за погасяването на дълга още при получаване на социалните.
                            е как какво от това бе - аз веднага ставам безработен ... па да ми удържат 60 лефа без малко , щото не виждам как доходите ми ша скочат по 5....... абе.......

Коментар

• И какво от това? Те и сега си ги получават. Важното е, че ще им удържат 59.50лв за погасяването на дълга още при получаване на социалните.

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              В този план виждам един съществен недостатък - много цигани ще се върнат да получават помощи х5

Коментар

• 25 милиарда (12.5 милиарда) не са проблем да се осигурят за 90-120 дни от пазара на дългови инструменти. При този CDS на България към момента и ниските лихви в световен мащаб с удоволствие ще ни "лапнат" емисията на 0.15%+ 250 б.п. годишна лихва или 2.65% годишно оскъпяване на дългът ни.
                                За политиците аз не знам какво и как ще направят, аз предлагам работещ икономически модел.
                                А на чиновниците трябва да им вдигнат Х 5 заплатите, защото те са разход на бюджета. Няма как само Х 5 да нарастне само дългът. Иначе това ще си бъде просто един дълг без ефект срещу който аз съм категорично против. Защото в момента се прави само това - емитират се дългове, без стратегия за развитие и прехвърляне тежеста на тези дългове върху данъколпатците.

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Колега, интересно четиво, ама кой ще ни даде 25 млрд?
                                Имаш ли идея, че едни 15-на млрд на мига ще бъдат "опънати" от политиците?
                                На чиновниците що ще им вдигаме х5 заплатата?

Коментар

Working...
                                X