IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПланЪт Х 5

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
    Дори цените в аптеката да се вдигнат със 100%, ако доходите са се повишили с 500% нещата ще са О.К.
    И я аз да ти задам същите въпроси - как немският работник получава 2000 евро в немският Техномаркет, като пералните са произведени в Италия, а цените им и в Германия и в България са 300 евро.? Същото се отнася и за следващите въпроси които задаваш.
    Цените на стоките в голямата им част няма накъде да се вдигат, ако запазим пазара си отворен
    В един свободен пазар, това, което е дефицит или прекалено скъпо, се внася отвън.
    В ЕС сме и не можем да ползваме и защитни опции на мита и други ограничения...

Но въпреки това, рязко повишаване на доходите ще има мултипликационен ефект, вкл. и върху потреблението, но и върху много други фактори, например върху дейности с висока добавена стойност, образование и т.н.

Коментар

• а бе човек, дадох пример само. Добре нека е както ти казваш. Каква е гаранцията, че и в БГ няма да се купуват масово тези перални ако доходите станат Х 5? Да ти имам проблема..... виждаш дървото, а не виждаш гората....

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Не е вярно че в немския техномаркет пералните са по 300 евро, там масово се купуват скъпите от по 1000 и дори 1500 евро и оборота на магазините е доста по висок.
      Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

• Charts

Не е вярно че в немския техномаркет пералните са по 300 евро, там масово се купуват скъпите от по 1000 и дори 1500 евро и оборота на магазините е доста по висок.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Всеки може да обещава всичко, най вече Волен. Но когато само обещаваш без да кажеш как е едно, а в случая аз мисля, че доста аргументирано съм обяснил не само от къде и как ще се повишат доходите, а и как ще се погасят, какви ще са ефектите за бизнеса, търговията, производството, услугите, имотите и производството.

Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
          ми и аз не мога да повярвам , ама помниш че еди кой си обещаваше 1000 лефа МРЗ, нали ..... те тва е опасното , не драсканци по форуми

Коментар

• Питаш за неща които вече съм отговорил - минималната заплата ще е Х 5 спрямо днешната, същото се отнася и за минималната пенсия и РЗ.
            Дори да не ти се вярва съм влизал и в завод и в цех и фабрика, та дори и в офис
            Както съм написал, частният сектор ще определи сам с колко да увеличи заплатите - с Х 3, 4 или 5 - това се нарича конкуренция. Търсене и предлагане. Защото и в момента 70% от завършилите лекари изчезват на запад щом вземат дипломата и си получат лекарските права. Същата тенденция се наблюдава и при инженерите, икономистите, ТИР шофьорите, сервитьорите.......
            Но това е проблем на всеки предприемач как ще си управлява бизнеса, какви заплати ще дава и/или какви съкращения да извърши - не само по отношение на персонала, а и по отношение ефективността на труда и производственият процес.

я кажи колко ша е минималната пенсия и РЗ ??? или не си го мислил ? И пак да питам / ти в завод , фабрика, цех, фирма, офис влизал ли си / как виждаш там нещата , а????

Коментар

• Charts

По принцип диагнозата на кризата - икономическата депресия вече е съвсем вярно поставена на ниво ЕЦБ - дефлацията прави ЕС донор на капитали и то се излъчват с много голям интензитет. Т.е. не привличаме инвестиции поради падащите цени на трайните стоки които произвеждаме..а ние дори сме преустановили производството им поради липсата на потребление.
              - Това е проблема който трябва да се развърже и дали ще вземем заеми въобще не е от значение.В момента в който се оправи и юджета ще почне да е на профицит.
              - Заема да се налее в бюджета и да се раздаде на хрантутниците а да се набие и на пеленачетата да плащат по 60лв на месец е меко казано несправедливо.Щом е несправедливо няма да сработи добре - това е почти сигурно.
              - Ние сами се докарахме до такава криза, онзи горе се разсърди като видя как презастрояваме. А иначе забравете икономика да върви ако къщите не вървят нагоре - няма такъв случай до сега.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Не мога да повярвам, колко много простотия
                ми и аз не мога да повярвам , ама помниш че еди кой си обещаваше 1000 лефа МРЗ, нали ..... те тва е опасното , не драсканци по форуми

Коментар

• Дори цените в аптеката да се вдигнат със 100%, ако доходите са се повишили с 500% нещата ще са О.К.
                  И я аз да ти задам същите въпроси - как немският работник получава 2000 евро в немският Техномаркет, като пералните са произведени в Италия, а цените им и в Германия и в България са 300 евро.? Същото се отнася и за следващите въпроси които задаваш.

що да не я разбираме , разбираме я и още как - я ми кажи ти или автора - отде аджеба ша са вдигнат доходите на аптекарките например ( той самия е цитирал - разходи за по-качествени лекарства ) , или па на продавача/продавачката в техомаркет или кауфланд ( пак автора е споменал черна/бяла техника че е на пределни цени и хранителните е споменал тоже). - да му цитирам любимата аритметика - ако аптека Х пе4ели 20% за да вдигне заплатите по 5 трябва да вдигне цените с около 100 % ---- хаха , де отидоха по-качествените цярове че не разбрах ( Ти добре си извадила некои групи от сметката му за онея 60 лефа, той що не го е направил ? ) и т.н. и т.н. Баш на тебе ли трябва да обяснявам ..... и кво са връзваме ..... ма как нема са връзваме като имаше и предизборни популистки лозунги и обещания в тоя дух........

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                    Да. Но да беше прочел, преди да спориш - "Как ще се погасява този кредит от 25 млрд.лв.?
                    Както ще се погасява и този държавно гарантиран дълг от млрд.лв. емитиран до момента – от данъкоплатците. Но с разликата, че е ясно за какъв срок и при какви условия. Ако дългът е емитиран за 5г. и е равен на 3570лв. на човек, това означава че месечно 59.50лв. трябва да отделя всеки български гражданин. Тази сума може да се удържа автоматично от пенсиите на пенсионерите, от заплатата на родителите за всяко дете и от социалните помощи на получаващите такива."
                    я кажи колко ша е минималната пенсия и РЗ ??? или не си го мислил ? И пак да питам / ти в завод , фабрика, цех, фирма, офис влизал ли си / как виждаш там нещата , а????

Коментар

• Не мога да повярвам, колко много простотия
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Това, че не разбираме една идея, че не ни харесва или я намираме за абсурдна,
                        не я прави, непременно лоша, нали
                        що да не я разбираме , разбираме я и още как - я ми кажи ти или автора - отде аджеба ша са вдигнат доходите на аптекарките например ( той самия е цитирал - разходи за по-качествени лекарства ) , или па на продавача/продавачката в техомаркет или кауфланд ( пак автора е споменал черна/бяла техника че е на пределни цени и хранителните е споменал тоже). - да му цитирам любимата аритметика - ако аптека Х пе4ели 20% за да вдигне заплатите по 5 трябва да вдигне цените с около 100 % ---- хаха , де отидоха по-качествените цярове че не разбрах ( Ти добре си извадила некои групи от сметката му за онея 60 лефа, той що не го е направил ? ) и т.н. и т.н. Баш на тебе ли трябва да обяснявам ..... и кво са връзваме ..... ма как нема са връзваме като имаше и предизборни популистки лозунги и обещания в тоя дух........

Коментар

• и в чия глава е хванала декиш...

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Не знам кой е пропагандирал подобен лозунг, ама
                          Лукойл е заел точно обратна позиция - Неевтино и Некачествено
                          Явно, зависи откъде идва пропагандата

Коментар

• Да. Но да беше прочел, преди да спориш - "Как ще се погасява този кредит от 25 млрд.лв.?
                            Както ще се погасява и този държавно гарантиран дълг от млрд.лв. емитиран до момента – от данъкоплатците. Но с разликата, че е ясно за какъв срок и при какви условия. Ако дългът е емитиран за 5г. и е равен на 3570лв. на човек, това означава че месечно 59.50лв. трябва да отделя всеки български гражданин. Тази сума може да се удържа автоматично от пенсиите на пенсионерите, от заплатата на родителите за всяко дете и от социалните помощи на получаващите такива."

ти и бебетата ли обложи бе приятелю?

Коментар

• Напълно споделям написаното. Няма никакво значение да ли ще е Х 3, Х 5 или Х 8, а колко целесъобразно ще бъде, какви ще са ефектите и как и в какви срокове ще се върне дългът.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              Не знам дали тази точно идея е добра или дали трябва да е Х5, а не по 2 или 3 ... трябва да се види взаимовръзката между много фактори.

Но е чудесно, че се обсъжда, че се МИСЛИ, така в споровете може да се роди, наистина нещо работещо.

Грешка е да чакаме политиците и финансовите им корифеи да превъртат едни и същи програми и да им вярваме, че имат капацитет и Желание за нещо повече!!!
                              Нямат интерес да имат!
                              Преразпределят огромен ресурс - бюджет от близо 30млрд с ЕС фондовете и за тях е от първостепенна важност запазване на статуквото.
                              или леко обобщено
                              Прост народ - Слаба държава!

Нека търсим начини за измъкване от ежедневието на оцеляване, за да може да има Развитие!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                                Тая откъде идва:"Учи Мама,за да не работиш"!!!И продължава да идва!!!
                                Не знам, кажи ти откъде идва
                                Мама никога не я е ползвала, само ми показваше как знанието дава криле
                                Аз също никога не съм я ползвала, нито помня мои приятели да са я ...
                                Модифицирана в "Учи мама, за да имаш избор и ....'криле' " - Да.

п.п...не ми се навлиза в жълтини, но днес, дори приказката, която споменаваш не важи, вървят разни "Идеали" по масовите медии и те са чувствително различни от пропаганда за знанието
                                Last edited by съни(тя); 23.11.2014, 21:42.

Коментар

Working...
                                X