IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПланЪт Х 5

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
    ....

....
    И е крайно време българина да се отърве от схващането че държавата трябва да се грижи за всеки и да контролира всичко. Разберете че социализъма отдавна приключи и сега има пазарна икономика. ....
    Би ли си постнал мнението в темата за КТБ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
      Тоя "план" май вече сме го прилагали и то не Х 5 ами Х1000 ! ...............
      Това добре, но какво правим с няколкостотин хиляди търтея, освободени от държавна работа?
      Безработица 30-на % как ти звучи?
      Last edited by andy2000; 23.11.2014, 23:46.

Коментар

• В голяма степен грешиш, защото в БГ няма свободна пазарна икономика. А такава няма защото хората са поставени в зависимост заради ниските си доходи.
        В БГ има над 2000 лицензионни и разрешителни режима, а това никак не е пазарно.
        Обществените поръчки също не са на пазарен принцип
        Не знам какво работещо виждаш в икономиката ни след като внасяме чушки, домати и краставици от съседните държави, а 90% от земеделските субсидии отиват при 50 зърнопроизводителя?
        Тези предприятия от икономиката на страната които са оцелели до момента, значи ще оцелеят и ако доходите скочат Х 5, а това вярвай ми ще е много добре за тях.
        В момента точно някакъв чиновник определя, контролира и разпределя всичко в държавата....във всеки сектор
        А бизнеса не вдига доходите защото не му е нужно да прави това след като няма коректив и профсъюзи. Защо бизнеса не въведе минимална надница на час както е в цял свят, а продължава да прави някакви тристранки с Подкрепа, КНСБ и правителството където в лични договорки се взимат непазарни решения???

Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
        Тоя "план" май вече сме го прилагали и то не Х 5 ами Х1000 !
        На теория много по полезно и ефективно би било да премахнем ддс което моментално ще увеличи покупателната способност на населението с 20% А за компенсация и баланс да намалим държавната хранилка 5 пъти. И без това 90% от администрацията може да се автоматицира със софтуер. Като се въведе работещо електронно правителство повечето чиновници стават ненужни.Също и поне 50% от МВР е ненужно.
        Отделно че има 14 милиара лева финансиране от ЕС което ние в момента не можем да усвоим поради некадърност, мързел, корупция, неработещи системи. Хората ни дават пари ние не можем да ги вземем.....
        Без директни инвестиции в работеща икономика и реални бизнеси които да призвеждат продукти и услуги нищо не може да стане.
        И е крайно време българина да се отърве от схващането че държавата трябва да се грижи за всеки и да контролира всичко. Разберете че социализъма отдавна приключи и сега има пазарна икономика. Не може държавата или някакъв политик, чиновник, икономист или който и да е да се опитва да контролира и определя стандарта, цените, доходите.....
        Работата на дъжавата е да бъде гарант за ред, стабилност, авторитет.... и да осигурява работеща съдебна и регулаторна система. Единна правна рамка по която да работи бизнеса и обществото като цяло. От там там нататък всичко е в ръцете на бизнеса, пазара, преприемачите, учените, и народа.
        Last edited by Charts; 23.11.2014, 23:27.
        Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

• Тоя "план" май вече сме го прилагали и то не Х 5 ами Х1000 !
          На теория много по полезно и ефективно би било да премахнем ддс което моментално ще увеличи покупателната способност на населението с 20% А за компенсация и баланс да намалим държавната хранилка 5 пъти. И без това 90% от администрацията може да се автоматицира със софтуер. Като се въведе работещо електронно правителство повечето чиновници стават ненужни.Също и поне 50% от МВР е ненужно.
          Отделно че има 14 милиара лева финансиране от ЕС което ние в момента не можем да усвоим поради некадърност, мързел, корупция, неработещи системи. Хората ни дават пари ние не можем да ги вземем.....
          Без директни инвестиции в работеща икономика и реални бизнеси които да призвеждат продукти и услуги нищо не може да стане.
          И е крайно време българина да се отърве от схващането че държавата трябва да се грижи за всеки и да контролира всичко. Разберете че социализъма отдавна приключи и сега има пазарна икономика. Не може държавата или някакъв политик, чиновник, икономист или който и да е да се опитва да контролира и определя стандарта, цените, доходите.....
          Работата на дъжавата е да бъде гарант за ред, стабилност, авторитет.... и да осигурява работеща съдебна и регулаторна система. Единна правна рамка по която да работи бизнеса и обществото като цяло. От там там нататък всичко е в ръцете на бизнеса, пазара, преприемачите, учените, и народа.

Коментар

• Верно, не разбирам нападките
            Ясно е, че идеята не е развита, няма обусловени съпътстващи условия...

Но, това НЕ е ново.

Поне от година в ЕС се обсъжда въвеждане на МИНИМАЛЕН ГАРАНТИРАН ДОХОД от 400 евро.

Помислете в колко страни това ще има отражение...
            И защо, след като бяха приватизирани всички големи предприятия, след като пазарът ни е отворен, имаме най-ниски корпоративни данъци и няма икономически пречки пред фирмите...
            Защо Българинът остава най-най-най-беден в Европа и с минимална заплата от 170 евро ...
            А бе, хора, къде е икономическата логика някой да работи на подобна заплата и да му идва сметка от монополиста Топлофикация, например, за 200 евро

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Грешиш
              На свобода са си - наскоро объркаха, едно доста удобно за част от политиците статукво с ....КТБ. Сега ще се зорят да го върнат в предишните коловози, ама ще им е трудно...щото, нито в Карлуково им се ходи, нито при бай Ставри
              Напълно дезинформиран коментар.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                Именно и точно това съм написал, но очевидно 80% от коментиращите не са го прочели или не са го разбрали
                Но никой не обръща внимание, че всъщност, ....Пазарът ни не е свободен!

Ако беше,
                Лукойл нямаше да ни продава един от най-скъпия дизел в Европа.
                Зелените енергии нямаше да правят тока ни, по-скъп от редица други страни, при сравними други условия.
                ...
                Самите евро субсидии са анти мерки за свободния пазар.
                Погледнете квотите и размерите на плащанията в селското стопанство...

Коментар

• Именно и точно това съм написал, но очевидно 80% от коментиращите не са го прочели или не са го разбрали

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Цените на стоките в голямата им част няма накъде да се вдигат, ако запазим пазара си отворен
                  В един свободен пазар, това, което е дефицит или прекалено скъпо, се внася отвън.
                  В ЕС сме и не можем да ползваме и защитни опции на мита и други ограничения...

Но въпреки това, рязко повишаване на доходите ще има мултипликационен ефект, вкл. и върху потреблението, но и върху много други фактори, например върху дейности с висока добавена стойност, образование и т.н.
                  Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    Сещам се само за едни, които искали да объркат Рационалното Статукво, и те май са в Карлуково.
                    Грешиш
                    На свобода са си - наскоро объркаха, едно доста удобно за част от политиците статукво с ....КТБ. Сега ще се зорят да го върнат в предишните коловози, ама ще им е трудно...щото, нито в Карлуково им се ходи, нито при бай Ставри

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                      не вярвам да е Пешо и той даже не е такъв фантазйор. Съни - тотално си срина авторитета който имаше пред мен, ама да не ти пука
                      това ако не е Пешо,аз съм хасан.А аз хасан не мога да бъда и в другия живот
                      ако се замислиш,има нещо в идеята,що се палиш,американския начин.да не са фалирали ония
                      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                        Пеше,хубава тема си спретнал
                        колкото повече мнения чета,толкова повече си мисля,че си прав.но всички те убеждават,че грешиш.
                        не вярвам да е Пешо и той даже не е такъв фантазйор. Съни - тотално си срина авторитета който имаше пред мен, ама да не ти пука

Коментар

• На много места ти издиша теорията пък и сметките. Само да попитам - за да се увеличат доходите *5 трябва да се увеличат цените да речем *2. А сещаш ли се, че на останалия свят няма да му пука за твоята теория и неговите цени няма да са *2? Само не ми казвай, че стойността на лева ще падне наполовина. Или гъташ борда или ... гъташ борда. То това ти е в основата на идеята, само дето си мислиш, че си измислил нещо по-различно, а всъщност си е една несправедливо разпределена девалвация и то назаем.

Коментар

• Пеше,хубава тема си спретнал
                            колкото повече мнения чета,толкова повече си мисля,че си прав.но всички те убеждават,че грешиш.
                            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Сещам се само за едни, които искали да объркат Рационалното Статукво, и те май са в Карлуково.
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                                ми и аз не мога да повярвам , ама помниш че еди кой си обещаваше 1000 лефа МРЗ, нали ..... те тва е опасното , не драсканци по форуми
                                За тази идея на 1000-та лева , мисля че, проблемът й е ....автора Волен и невъзможността му да я развие в План за развитие, с подробно описани влияния на факторите.

Самата идея за рязко повишаване на доходите, беше предлагана и от други икономисти преди доста години, но никой не иска дори разискване, обсъждане, за да не се обърка Рационалното Статукво.

Коментар

Working...
                                X