IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Владислав Горанов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
    Гледай телевизора !
    Обещавам само ми кажи в колко часа и коя телевизия?

Коментар

• Сони ти явно си заблуден и то много заблуден.Ако за миг изолираш омразата си към мангалите и се замислиш че проумееш че от ПФ няма да вземеш това което си внесъл а това което има в сметката ти към момента на пенсионирането.То може да е повече от внесеното но може и да е по малко.Това си го запиши в тефтерчето и не се самозаблуждавай.И понеже си се загрижил за Ковачки Гриша Ганчев Любо пъпката Огнян Донев и Алексей Петров да те питам тия добри хорица откъде натрупаха имането и как стана това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Ако се съберете 20 човека обадете се.
        Гледай телевизора !

Коментар

• ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО пенсионно осигуряване в УПФ е като ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ . За българина не са ли задължителни някои неща -никога в България няма да стане по-добре !
          От УПФ ще вземеш тези и толкова пари – които си внесъл. УПФ защитава българите , които внасят и дават.
          И понеже бай Мангал не внася нищо – той няма сметка от УПФ, той има сметка да избере НОИ - да цица без да дава. Но понеже депутатите днес зависят и се избират от бай Мангал в България, за това утре в Петък ще се гласува поглъщането на упф – та в нои. И ще мине с гласовете на …..дпс. Пък от Патриотите ще продължават да си пишат и четат декларации за циганите, без да защитят на практика Българинът , който дава и му се взима цял живот докато се озъби накрая .
          Под прикритие , че защитава свободата на избора - финансовият министър Горанов ще прибере активите на фондовете. Не случайно се отказа от депутатско място миналия парламент – казал на ББ , че не му стигала депутатската заплата, другите били правили пари през това време .Те в това са силни – прибирането : преди прибраха Ал. Петров, прибраха от Гриша Г, от Любо пъпката, Огнян Донев замалко и него да го приберат, прибраха от много, прибраха и Общинска Банка от ръководството на Хр. К. и т.н. Прибраха резерва на Здравната каса,, който бе натрупан при увеличението на здравната вноска от 6 на 8 процента – за да може да стартират допълнителни здравни каси като алтернатива на националната. И тези допълнителни частни каси няма да се точат както държавната здравна каса. Сега след няколко години след прибирането на резерва - положението в здравеопазване иска още пари и е все по-зле . Сега ще се приберат активите на пенсионните фондове . Защото както Банката не може да извади на куп кеш да плати на теглещите си депозити на куп, понеже са дадени на кредити, които не се събират веднага – така и пенсионните фондове няма да могат да разкешат веднага вложените активи и ще трябва да се продават на безценица . Или ще се прибират и по отиграната схема - съдия Ченалова, по-различния синдик Велков и охрана от Митко Каратиста .

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Ами, няма нищо лошо в личните партиди в НОИ. Вече, ще си го сложа като подпис
            Ама, никъде в законопроекта не пише, че партидите ще са лични
            Ами нали се разбраха че до края на март трябва да се вземе решение за хоризонт 30 години с което всички да са съгласни и да се спре това непрекъснато кърпене.Що да не се води лична партида.

Коментар

Добър вариант, но за след време. Няма как да стане сега. На родителите ни парите са издумкани.
              Аз си мисля че ако дадат право на избор Фондовете са мъртви.То затова е и този вой.Масово хората ще отидат в НОИ защото не искат да сърбат попарата на частниците.На работното им място е достатъчно.Така че не виждам опастност за нашите родители.

Коментар

А защо да няма лични партиди в НОИ?
                Ами, няма нищо лошо в личните партиди в НОИ. Вече, ще си го сложа като подпис
                Ама, никъде в законопроекта не пише, че партидите ще са лични

Коментар

Добро утро!
                  В общи линии си прав че малко послъгват. Чел съм проекта за изменение на закона /доколкото това е истинския вариант, защото мълчат като гъзове/. Действително в него няма срок, в който да се заяви желание от вече осигурените. И да, точно такъв закон нийде по земните кълбета НЕМА. Този срок по неофициална информация ще бъде вкаран с нещо от рода на "МС приема наредба за сроковете и начините... бла бла". Не е демокрация това пич!!!

Демокрацията вече я написах:
                  1. 50% в НОИ;
                  2. 50% по избор:
                  НОИ
                  Частен пенсионен фонд
                  Индивидуална пенсионна сметка.

Ще кажете защо да ги има тези 50% в НОИ. Ами, няма как. Хора сме. Парите заделени от родителите ми отдавна ги няма. Циганите и те трябва да получават нещо, друг е проблемът, че трябва да ги накараме да ги заработват.

Системата в пенсионните фондове доста се опорочи наистина. Там обаче продължава да има някакви пари, за разлика от НОИ, където е празно много отдавна.
                  Казвам ти, че се опорочи, защото знам каква беше идеята в началото. От къде знам ли? - работил съм в ПОД преди мнооооого време - на топ позиция

През цялото време, а и в момента се наливат безумни пари за привличане на осигурени. Има си много хубав бизнес за разни застрахователни брокерчета, които местят осигурените като парцали от фонд във фонд.
                  Много хора казват, че трябва да има по-строга регулация. Напротив, регулацията е достатъчно строга и в момента, но е безумно утежнена и объркана. И няма как да е друга, защото за пенсионен фонд е нормално да инвестира по-голямата част от активите си в ААА книжа, което автоматично изключва самата България от списъка.

Много можем да си пишем за пенсионни фондове с теб. Аз обаче ще го пиша с познания и опит по темата зад гърба си. За това ти казвам, агент Камен не лъже!!! Повервай!
                  С всичко написано съм съгласен само за доносника Камен не съм.Снощи жена ми гледаше някаква турска бичкия и телевизора си работеше на битиви.Като видях агент Камен и Нейков направо се опулих.Чух с ушите си на агента лъжите и на Нейков.Тотална пропаганда и манипулация.Дори Гьобелс може да им завиди.Чудя се докога би ти ви ще търпи на Славчо наглостта.Чудя се и на Бойко.Трябва да намери някакъв начин тоя да бъде изритан от битиви.А защо да няма лични партиди в НОИ?Пенсиите трябва да се отделят от социалните грижи и помощи.

Коментар

• Само не знам тоя черешар защо така едностранно гледа на пазара и мисли само за черешите, а пазара на репички?

Коментар

Кеф ти само фонд кеф ти само НОИ.
                      Добър вариант, но за след време. Няма как да стане сега. На родителите ни парите са издумкани.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                        Момчета, снощи се замислих около най-лошия сценарий, при който партиди трябва да се прехвърлят от ПФ в НОИ, като ПФ трябва да кешират, за да осигурят ликвидност, която да налеят в канала, пардон, по сметки на НОИ.

При наличните данни за портфейлите, за мен логичното би било да кешират акциите на чуждите пазари, основно щатския. Ясно е, че там нещата са на или много близо до локалния връх и консервативният подход изисква полека-лека да се преструктурира портфейла., Та много вероятно ми се струва, че всъщност осигуряването на ликвидност няма да засегне местния нещастен пазар изобщо или ще го засегне пренебрежимо. Ако ПФ кешират местни акции, ще касират огромна загуба, за взаимните фондове да не говорим. Как ще се отрази на пазара също не ми се мисли - все пак ПФ са основни играчи и няма да изгорят и изорат изоснови терена, на който играят всеки ден. ПФ просто няма да го направят, защото ще се прострелят в двата крака и дълго след това нещата няма да могат да тръгнат по старому.
                        Има и разумен вариант за кеширане у нас. Събират се фондовете и решават, тази седмица ще кешира например Алианц за да осигури ликвидност, следващата ще е Инг и т.н. Така само по един ще кешират, а останалите ще изкупуват за да има откъде да дойдат парите. И пазарът ще се запази.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                          Момчета, снощи се замислих около най-лошия сценарий, при който партиди трябва да се прехвърлят от ПФ в НОИ, като ПФ трябва да кешират, за да осигурят ликвидност, която да налеят в канала, пардон, по сметки на НОИ.

При наличните данни за портфейлите, за мен логичното би било да кешират акциите на чуждите пазари, основно щатския. Ясно е, че там нещата са на или много близо до локалния връх и консервативният подход изисква полека-лека да се преструктурира портфейла., Та много вероятно ми се струва, че всъщност осигуряването на ликвидност няма да засегне местния нещастен пазар изобщо или ще го засегне пренебрежимо. Ако ПФ кешират местни акции, ще касират огромна загуба, за взаимните фондове да не говорим. Как ще се отрази на пазара също не ми се мисли - все пак ПФ са основни играчи и няма да изгорят и изорат изоснови терена, на който играят всеки ден. ПФ просто няма да го направят, защото ще се прострелят в двата крака и дълго след това нещата няма да могат да тръгнат по старому.
                          Все пак темата е "Трябва да сме по-загрижени за пазара на череши, отколкото за капиталовия"

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                            Пеше правото на избор е или едното или другото. Това, което се предлага е все едно избор ама с пистолет опрян в слепоочието. Аз искам избор изцяло в частен фонд пък ти в НОИ. Е при теб е възможно, а при мен не е, къде е равната възможност, равноправието? Ако тези тъпаци дадат равен избор 70 % от хората ще се махнат от НОИ и НОИ е съвсем изтърбушен, ще трябва изцяло да разчита на бюджета. Не казвам,че частните ПФ са цвете, но там си имаш лична партида и което си е твое си е твое. И стига с тая солидарна система, щото ми писна да храня паразити.
                            Ми нали и аз това говоря.Искам пълен избор включително дали да се осигурявам въобще.Нека има право на избор и който където си реши.Кеф ти само фонд кеф ти само НОИ.

Коментар

• Момчета, снощи се замислих около най-лошия сценарий, при който партиди трябва да се прехвърлят от ПФ в НОИ, като ПФ трябва да кешират, за да осигурят ликвидност, която да налеят в канала, пардон, по сметки на НОИ.

Коментар

• Ново явление. Монти и Бате Пешо са застанали на амбразурата да защитават Бойко и Горанов. Явно до момента не са се водили от любов към БСП и ДПС а от носталгия към комунизма. Всеки, който би допринесал за връщане назад е добре дошъл за тях. Обществото все по-силно се разделя на две части, които няма какво да си кажат. Едната е успяла и иска промените да продължат а другата се е провалила и счита, че причината не е в липсата на лични качества а във външната среда. Затова втората група иска възстановяване на старата среда където нищо не е зависило от тях и не са имали усещането за провал.
                                Надявам се по-малката група, които сме се адаптирали добре към промените, да надделеем и да не допуснем национализация на пенсионните фондове. Има очевидни пробойни и злоупотреби в няколко от тях, но национализацията насектора не е пътя. С нетърпение чакам деня, когато ДАНС, КФН, Полиция и други подобни ще влязат в няколко пенсионни фонда и ИП. Проверките не са лошо нещо защото премахват съмненията. Отново се тръгва по лесният път. Вместо да се изгони мършата от стадото държавата залива всички с напалм. Така не става. От зле към много по-зле.

Коментар

Working...
                                X