IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Владислав Горанов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въобще не ми пука за пенсиите. Само че, ако Влади ми подари качествени акции с 30-40% дискаунт, лично ще полея за негово здраве.
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
      От мен едно нещо запомнете - през 2015г. ще имате право на "избор" да си прехвърляте или не пенсионните вноски от ПФ в НОИ, а през 2016 г. Горанов и ГЕРБ ще ви обяснят, че е задължително.
      Защо ли , защото ще са останали малко пари в УПФ, и тогава ще кажат хората така решиха, няма смисъл да има УПФ. Само си помислете какви обезценки на активите на ПФ ще последва, след като ще се наложи да продават, за да удоволетворят волята на тези, които решат да прехвърлят парите си. Всички, които са на държава и общинска работа, или във фирми, с такава собственост ще им бъде обяснено "как е по- добре за тях да си прехвърлят парите в НОИ". И следва спиралата, от която скоро тази държава няма да излезе.
      Точно така!И затова предлагам разпускане на държавата,че да не се мъчи и тя и ние
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Каква е тази тема Горанов
        Добре де, кое моди я прекръсти така???
        Поне да я бяхте кръстили Черешаров. Всички щяхме да знаем за какво иде реч
        Недей така да говориш Наивник !

Цял ДОЛНИ ДЪБНИК се гордее с кадрите си .

Коментар

• Каква е тази тема Горанов
          Добре де, кое моди я прекръсти така???
          Поне да я бяхте кръстили Черешаров. Всички щяхме да знаем за какво иде реч

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
            Имам един въпрос към най-големия защитник на промяната:
            Като си прехвърлиш парите от пенс.фонд в НОИ и като ги похарчат от там за пенсии на такива дето не плащат нищо, или дори и за такива, които са си плащали (тенденцията на застаряващо население подкрепя тази тенденция) и след няколко години НОИ излезе пак на червено, откъде ще чакаш да ти плащат пенсията?
            От мен едно нещо запомнете - през 2015г. ще имате право на "избор" да си прехвърляте или не пенсионните вноски от ПФ в НОИ, а през 2016 г. Горанов и ГЕРБ ще ви обяснят, че е задължително.
            Защо ли , защото ще са останали малко пари в УПФ, и тогава ще кажат хората така решиха, няма смисъл да има УПФ. Само си помислете какви обезценки на активите на ПФ ще последва, след като ще се наложи да продават, за да удоволетворят волята на тези, които решат да прехвърлят парите си. Всички, които са на държава и общинска работа, или във фирми, с такава собственост ще им бъде обяснено "как е по- добре за тях да си прехвърлят парите в НОИ". И следва спиралата, от която скоро тази държава няма да излезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Ами при мен случая е друг.Баща ми е починал и майка ми взема 25% от неговата пенсия а тя е максималната + нейната.Доколкото знам взема към 500 кинта и е доволна.Но най е доволна че ние сме заедно с нея.Парите си ги раздава на внуците и понякога напиня да плаща тока и водата.Засега се грижи само за кабеларката и интернета.
              И майка ми и баща ми са работили дълги години и все първа категория.Ако се бяха пенсионирали 1997-1998г и майка ми щеше да взима максимума.Някакво безумие има в системата по ранните пенсионери вземат по малко.Моите се пенсионираха през 1990г месец преди да навършат съответно 60 и 55.Баща ми е бил на всичкото отгоре и войник три години.Планински стрелец в Семково.
              Бате Пешо, много си гласовит, но схващанията ти (доколкото ги възприемам) са погрешни и не си добре запознат със системата действаща в момента в България и въобще със съществуващите по света.
              Дай си сега и за в бъдеще парите от УПФ на Горанов да ги раздаде, пък ти стой и чакай след години да събере от циганите и единия работещ (с ниски доходи и падащ се на 2-3 пенсионери) пари за твоята пенсия. Да ще събере нещо, ама няма да ти стигне и за хляб. Точно заради тези демографски очаквания преди години, когато държавата се управляваше от разумни люде, задължиха всички да заделят в УПФ за очакваното черно бъдеще. Лесно можеше да е само доброволно това заделяне, но тогава хора с твоето мислене, ако разчитат само на пенсията от НОИ щяха да мизерстват. Това за тогавашните властимащи беше неприемливо, за сегашните явно е.
              Ако си недоволен от състоянието на УПФ се обърни към дружката на Черешката - Мавродиев, който трябва да ги контролира. И дето ревеш, че взимали такси пенсионните дружества - знаеш ли, че те са задължени да покриват доходността по партидите на осигурените до минималната определена пак от Мавродиевата КФН? В ръцете на държавата (КФН) са налични инструментите с които може да ги накара да работят както трябва.

Коментар

Аз си мисля че ако дадат право на избор Фондовете са мъртви.То затова е и този вой.Масово хората ще отидат в НОИ защото не искат да сърбат попарата на частниците.На работното им място е достатъчно.Така че не виждам опастност за нашите родители.
                Имам един въпрос към най-големия защитник на промяната:
                Като си прехвърлиш парите от пенс.фонд в НОИ и като ги похарчат от там за пенсии на такива дето не плащат нищо, или дори и за такива, които са си плащали (тенденцията на застаряващо население подкрепя тази тенденция) и след няколко години НОИ излезе пак на червено, откъде ще чакаш да ти плащат пенсията?

Коментар

Допускам че не си информиран.Самия Баце каза че няма такова нещо.Дават право на избор на хората.Защо е този вой?Ми ако тези фондове са толкова добри кой ще ги напусне.Математиката е точна наука нека всеки сам си изчисли каква пенсия ще получава от тези фондове според парите които внася.Аз имам събрани 12000 в УПФ +9000 в Доброволния.И това е събрано за 13 -14г при осигуряване на максимума.Каква пенсия ще получа евентуално след 20 години?Колко пари ще съм сънрал?Божа работа.Ако има два срива на борсата по 25-30%къде отиваме?Но друго е по интересно.В момента месечната ми вноска в УПФ е 120кинта.Таксата е 5% или 6кинта оставт 114кинта.Пита се в задачата колко доходност трябва да докара фонда за да съм на плюс.Ми излиза 5,3% и това за да съм около нулата.Ако прибавим и инфлацията нещата тотално се сговняват.И тук не става въпрос за лихви и капитализация на лихви а за промяна на стойността на активите в които фонда е инвестирал.За да съм на кяр поне колкото банков влог всяка година стойността на тези активи трябва да расте минимум 10%.Това ако се случи означава балон.После като пукнем балона и отиваме у ряката.Така че който иска да го крадат нека си стои в УПФ.Аз си тръгвам на часа в който ми дадат право на избор.Съжалявам само че не се дава възможност на тия които искат да се махнат изцяло от НОИ да го направят.Но с декларация че после няма да хленчат и да обвиняват държавата за това че цял живот са плащали а накрая кинта няма.Ти си сериозен човек чудя ти се как може да се доверяваш на доносници от ДС.Агента камен няма никакъв срам ама никакъв.Пуснали са го като насъскано псе по медиите да лъже хората.Чудя се и друго дали Христосков и Нейков не са в бордовете на някой фонд и дали не им плащат уж за консултантски услуги.Мафията няма да допусне свободен избор.Активирани са всички платени лобисти.Дано Бойко не се уплаши и да даде право на избор.
                  Бате Пешо,прав си,че пенсионните фондове събират големи такси,прав си,че парите там носят риск - може фонд да фалира,може сривове по борсите да има и след време да не получим много или да не получим нищо от тези фондове.Но с НОИ нещата не стоят хич по-добре.Първо,българската държава отдавна е показала,че не е добър стопанин.Второ,от НОИ изтичат средства към една част от населението,което никога не е внесло и стотинка там и никога няма да внесе.А това значително намалява средствата,които би трабвало след време евентуално да получаваме като пенсии.Та откъде да знам,че като дойде времето да се пенсионирам няма да ми сложат някакъв таван за пансия колкото за хляб и сол,въпреки,че съм се осигурявал на максимума.Трето,българското население е изключително застаряващо,младите хора бягат от страната,та кой ще внася осигуровки,когато дойде време да се пенсионираме?Бързината с коята искат да прокарат закона и без никакво обсъждане ме навежда на мисълта,че в НОИ пари няма и те искат бързичко да прилапат парите от фондовете,за да запълнят дупките.Но те ще запълнят дупки сега и когато дойде време ние да взимаме пенсии тези пари в НОИ няма да ги има.Няма да има и кой да внася,поради изложените по-горе причини.А и да не мислиш,че на Боко и на Владко им пука за теб и твоята пенсия - тях след 20 години е ясно,че няма да ги има и мислят да си запълнят дупките в НОИ сега и хич не им дреме когато ти дойде времето каква и дали изобщо ще получаваш пенсия.
                  И защо са го измислили (поне от това,което аз съм чел),че всеки трябва да отиде да потвърди,че иска да остане в пенсионен фонд и ако не го направи да му прилапат париците в НОИ.Не е ли по-логично след като вече си в пенсионен фонд,то който иска да се мести в НОИ само той да ходи да заявява,че иска да се мести?По логично е някак си,нали?Но те разчитат,че много хора няма да разберат,че трябва да подадат заявление,че искат да си останат във фондовете,на мноо хора няма да им се занивава,а голяма част от народа вече толкова е изнемощял и му е писнало,че е на принципа "абе,остави ги да правят каквото искат,бе!"( надявам се знаеш вица от където идва това).Та всички тези шмекерлъци ме притесняват.
                  Не знам какво ще е след 21-22 години,когато ми дойде време за пенсия, но пенсионна реформа не се прави така на парче,че да запълним сега едни дупки,пък след нас и потоп.Личното ми мнение е,че тази държава трябваше отдавна да я закрият,че да не се мъчим повече
                  Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                    Не му разбирам много, ама един старец ми е казвал да гледам тези които са се представяли добре в миналото, а не тези, които са били зле.
                    А сравнението на ситуацията в БГ с тази на Запад в момента ще оставя за всеки лично....
                    То не е въпрос на желание, а на възможности, ако ПФ продават акции за 100 млн. я вземат 20 % от днешната цена, я не

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                      При наличните данни за портфейлите, за мен логичното би било да кешират акциите на чуждите пазари, основно щатския. Ясно е, че там нещата са на или много близо до локалния връх..
                      Не му разбирам много, ама един старец ми е казвал да гледам тези които са се представяли добре в миналото, а не тези, които са били зле.
                      А сравнението на ситуацията в БГ с тази на Запад в момента ще оставя за всеки лично....
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от sony Разгледай мнение
                        Да - ще взема:
                        1. От УПФ - това което го има по сметката . Ама аз не гледам в канчето на другите !
                        2. И за това не се притеснявам, че може да има разлика с което съм внесъл .
                        3. Ще вземат и наследниците !
                        4. За разлика от НОИ от където нищо няма да взема! И където е 12,8 % вноска, за разлика от упф, където е 5 % като вноска .
                        А това е една много лоша черта на Българина - не гледа той да е добре, по-важно е съседът да е зле и да не е добре. Ще спечелят и дружествата, които управляват фондовете пари . Дай сега да не спим, защото примерно Алианц, ING, унгарците в ДСК, от Доверие, както и другите български собственици на останалите дружества са по-богати от нас и изкарват пари.
                        Никой не гледа в канчето на другия.Но щом вярваш че като дойде момента да се пенсионираш ще имаш повече пари по партидата отколкото си внесъл аз не мога да ти попреча на вярата.Ще си говорим като дойде момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                          Пешо да ги контролират тези кражби изобщо не е трудно, просто нямат желание да го правят. И на мен са ми отвратителни тези крадци, защото са добре платени, таксите им са 25 % от парите, които ще вкарам при тях, но някои портфейли са що-годе читави и е реалистично натрупаната сума в реално изражение да е 60-80 % от внесената. В същото време до пенсия в НОИ ще съм внесал над 200 хил. лв., нали се сещаш колко ще взема насреща? Че то великото държавно НОИ ме цеди още сега, защото давам но родителите ми още една "пенсия" за да живеят що-годе нормално...
                          Ами при мен случая е друг.Баща ми е починал и майка ми взема 25% от неговата пенсия а тя е максималната + нейната.Доколкото знам взема към 500 кинта и е доволна.Но най е доволна че ние сме заедно с нея.Парите си ги раздава на внуците и понякога напиня да плаща тока и водата.Засега се грижи само за кабеларката и интернета.
                          И майка ми и баща ми са работили дълги години и все първа категория.Ако се бяха пенсионирали 1997-1998г и майка ми щеше да взима максимума.Някакво безумие има в системата по ранните пенсионери вземат по малко.Моите се пенсионираха през 1990г месец преди да навършат съответно 60 и 55.Баща ми е бил на всичкото отгоре и войник три години.Планински стрелец в Семково.

Коментар

Сони ти явно си заблуден и то много заблуден.Ако за миг изолираш омразата си към мангалите и се замислиш че проумееш че от ПФ няма да вземеш това което си внесъл а това което има в сметката ти към момента на пенсионирането.То може да е повече от внесеното но може и да е по малко.Това си го запиши в тефтерчето и не се самозаблуждавай.И понеже си се загрижил за Ковачки Гриша Ганчев Любо пъпката Огнян Донев и Алексей Петров да те питам тия добри хорица откъде натрупаха имането и как стана това?
                            Пешо да ги контролират тези кражби изобщо не е трудно, просто нямат желание да го правят. И на мен са ми отвратителни тези крадци, защото са добре платени, таксите им са 25 % от парите, които ще вкарам при тях, но някои портфейли са що-годе читави и е реалистично натрупаната сума в реално изражение да е 60-80 % от внесената. В същото време до пенсия в НОИ ще съм внесал над 200 хил. лв., нали се сещаш колко ще взема насреща? Че то великото държавно НОИ ме цеди още сега, защото давам но родителите ми още една "пенсия" за да живеят що-годе нормално...

Коментар

Сони ти явно си заблуден и то много заблуден.Ако за миг изолираш омразата си към мангалите и се замислиш че проумееш че от ПФ няма да вземеш това което си внесъл а това което има в сметката ти към момента на пенсионирането.То може да е повече от внесеното но може и да е по малко.Това си го запиши в тефтерчето и не се самозаблуждавай.И понеже си се загрижил за Ковачки Гриша Ганчев Любо пъпката Огнян Донев и Алексей Петров да те питам тия добри хорица откъде натрупаха имането и как стана това?
                              Да - ще взема:
                              1. От УПФ - това което го има по сметката . Ама аз не гледам в канчето на другите !
                              2. И за това не се притеснявам, че може да има разлика с което съм внесъл .
                              3. Ще вземат и наследниците !
                              4. За разлика от НОИ от където нищо няма да взема! И където е 12,8 % вноска, за разлика от упф, където е 5 % като вноска .
                              А това е една много лоша черта на Българина - не гледа той да е добре, по-важно е съседът да е зле и да не е добре. Ще спечелят и дружествата, които управляват фондовете пари . Дай сега да не спим, защото примерно Алианц, ING, унгарците в ДСК, от Доверие, както и другите български собственици на останалите дружества са по-богати от нас и изкарват пари.

Коментар

Обещавам само ми кажи в колко часа и коя телевизия?
                                След 18 часа .

Ако желаеш ето тук може да коментираш на воля .

https://www.facebook.com/events/3583...ilter=upcoming
                                Last edited by vankel; 18.12.2014, 10:51.

Коментар

Working...
                                X