IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Владислав Горанов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Допускам че не си информиран.Самия Баце каза че няма такова нещо.Дават право на избор на хората.Защо е този вой?Ми ако тези фондове са толкова добри кой ще ги напусне.Математиката е точна наука нека всеки сам си изчисли каква пенсия ще получава от тези фондове според парите които внася.Аз имам събрани 12000 в УПФ +9000 в Доброволния.И това е събрано за 13 -14г при осигуряване на максимума.Каква пенсия ще получа евентуално след 20 години?Колко пари ще съм сънрал?Божа работа.Ако има два срива на борсата по 25-30%къде отиваме?Но друго е по интересно.В момента месечната ми вноска в УПФ е 120кинта.Таксата е 5% или 6кинта оставт 114кинта.Пита се в задачата колко доходност трябва да докара фонда за да съм на плюс.Ми излиза 5,3% и това за да съм около нулата.Ако прибавим и инфлацията нещата тотално се сговняват.И тук не става въпрос за лихви и капитализация на лихви а за промяна на стойността на активите в които фонда е инвестирал.За да съм на кяр поне колкото банков влог всяка година стойността на тези активи трябва да расте минимум 10%.Това ако се случи означава балон.После като пукнем балона и отиваме у ряката.Така че който иска да го крадат нека си стои в УПФ.Аз си тръгвам на часа в който ми дадат право на избор.Съжалявам само че не се дава възможност на тия които искат да се махнат изцяло от НОИ да го направят.Но с декларация че после няма да хленчат и да обвиняват държавата за това че цял живот са плащали а накрая кинта няма.Ти си сериозен човек чудя ти се как може да се доверяваш на доносници от ДС.Агента камен няма никакъв срам ама никакъв.Пуснали са го като насъскано псе по медиите да лъже хората.Чудя се и друго дали Христосков и Нейков не са в бордовете на някой фонд и дали не им плащат уж за консултантски услуги.Мафията няма да допусне свободен избор.Активирани са всички платени лобисти.Дано Бойко не се уплаши и да даде право на избор.
    Добро утро!
    В общи линии си прав че малко послъгват. Чел съм проекта за изменение на закона /доколкото това е истинския вариант, защото мълчат като гъзове/. Действително в него няма срок, в който да се заяви желание от вече осигурените. И да, точно такъв закон нийде по земните кълбета НЕМА. Този срок по неофициална информация ще бъде вкаран с нещо от рода на "МС приема наредба за сроковете и начините... бла бла". Не е демокрация това пич!!!

Демокрацията вече я написах:
    1. 50% в НОИ;
    2. 50% по избор:
    НОИ
    Частен пенсионен фонд
    Индивидуална пенсионна сметка.

Ще кажете защо да ги има тези 50% в НОИ. Ами, няма как. Хора сме. Парите заделени от родителите ми отдавна ги няма. Циганите и те трябва да получават нещо, друг е проблемът, че трябва да ги накараме да ги заработват.

Системата в пенсионните фондове доста се опорочи наистина. Там обаче продължава да има някакви пари, за разлика от НОИ, където е празно много отдавна.
    Казвам ти, че се опорочи, защото знам каква беше идеята в началото. От къде знам ли? - работил съм в ПОД преди мнооооого време - на топ позиция

През цялото време, а и в момента се наливат безумни пари за привличане на осигурени. Има си много хубав бизнес за разни застрахователни брокерчета, които местят осигурените като парцали от фонд във фонд.
    Много хора казват, че трябва да има по-строга регулация. Напротив, регулацията е достатъчно строга и в момента, но е безумно утежнена и объркана. И няма как да е друга, защото за пенсионен фонд е нормално да инвестира по-голямата част от активите си в ААА книжа, което автоматично изключва самата България от списъка.

Много можем да си пишем за пенсионни фондове с теб. Аз обаче ще го пиша с познания и опит по темата зад гърба си. За това ти казвам, агент Камен не лъже!!! Повервай!

Коментар

Допускам че не си информиран.Самия Баце каза че няма такова нещо.Дават право на избор на хората.Защо е този вой?Ми ако тези фондове са толкова добри кой ще ги напусне.Математиката е точна наука нека всеки сам си изчисли каква пенсия ще получава от тези фондове според парите които внася.Аз имам събрани 12000 в УПФ +9000 в Доброволния.И това е събрано за 13 -14г при осигуряване на максимума.Каква пенсия ще получа евентуално след 20 години?Колко пари ще съм сънрал?Божа работа.Ако има два срива на борсата по 25-30%къде отиваме?Но друго е по интересно.В момента месечната ми вноска в УПФ е 120кинта.Таксата е 5% или 6кинта оставт 114кинта.Пита се в задачата колко доходност трябва да докара фонда за да съм на плюс.Ми излиза 5,3% и това за да съм около нулата.Ако прибавим и инфлацията нещата тотално се сговняват.И тук не става въпрос за лихви и капитализация на лихви а за промяна на стойността на активите в които фонда е инвестирал.За да съм на кяр поне колкото банков влог всяка година стойността на тези активи трябва да расте минимум 10%.Това ако се случи означава балон.После като пукнем балона и отиваме у ряката.Така че който иска да го крадат нека си стои в УПФ.Аз си тръгвам на часа в който ми дадат право на избор.Съжалявам само че не се дава възможност на тия които искат да се махнат изцяло от НОИ да го направят.Но с декларация че после няма да хленчат и да обвиняват държавата за това че цял живот са плащали а накрая кинта няма.Ти си сериозен човек чудя ти се как може да се доверяваш на доносници от ДС.Агента камен няма никакъв срам ама никакъв.Пуснали са го като насъскано псе по медиите да лъже хората.Чудя се и друго дали Христосков и Нейков не са в бордовете на някой фонд и дали не им плащат уж за консултантски услуги.Мафията няма да допусне свободен избор.Активирани са всички платени лобисти.Дано Бойко не се уплаши и да даде право на избор.
      Пеше правото на избор е или едното или другото. Това, което се предлага е все едно избор ама с пистолет опрян в слепоочието. Аз искам избор изцяло в частен фонд пък ти в НОИ. Е при теб е възможно, а при мен не е, къде е равната възможност, равноправието? Ако тези тъпаци дадат равен избор 70 % от хората ще се махнат от НОИ и НОИ е съвсем изтърбушен, ще трябва изцяло да разчита на бюджета. Не казвам,че частните ПФ са цвете, но там си имаш лична партида и което си е твое си е твое. И стига с тая солидарна система, щото ми писна да храня паразити.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
        Да не забравите че утре в 18 часа пред МС ще поискаме октавката на ДОЛНОДЪБНИШКИЯ МАЛОУМНИК !
        Ако се съберете 20 човека обадете се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Всъщност нищо не е излъгал. В общи линии Черешаров тотално се осра и дори и той вече не знае какво е предложил. Всичко е в сферата на догатките и на база на неофициални документи. Самите тези документи обаче са достатъчно доказателство за това, че Каролев не лъже.
          Достатъчно много материли можеш да намериш в мрежата за самия проектозакон. Дори самия проектозакон

Коментар

Каролев излъга че който не иска да ходи в НОИ трябвало да ходи някъде си и да потвърждава че не иска в НОИ.Това не е вярно и е точно обратното.А Слави го изментосаха.Просто момче от село Тодорово.Не мога да разбера как хора които се имате за умни и образовани се поддавате на такива евтини манипулации от агенти на ДС бивши доносници.Един доносник да ви води като шарани и да подстрекава за сваляне на Правителството.мафията няма да позволи никога на народа да избира.
            Всъщност нищо не е излъгал. В общи линии Черешаров тотално се осра и дори и той вече не знае какво е предложил. Всичко е в сферата на догатките и на база на неофициални документи. Самите тези документи обаче са достатъчно доказателство за това, че Каролев не лъже.
            Достатъчно много материли можеш да намериш в мрежата за самия проектозакон. Дори самия проектозакон

Коментар

• Да не забравите че утре в 18 часа пред МС ще поискаме октавката на ДОЛНОДЪБНИШКИЯ МАЛОУМНИК !

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                Е какво е излъгал бе Пешо - ай стига глупости.
                Всичко казано от Каролев е нормално, вярно е.
                Каролев излъга че който не иска да ходи в НОИ трябвало да ходи някъде си и да потвърждава че не иска в НОИ.Това не е вярно и е точно обратното.А Слави го изментосаха.Просто момче от село Тодорово.Не мога да разбера как хора които се имате за умни и образовани се поддавате на такива евтини манипулации от агенти на ДС бивши доносници.Един доносник да ви води като шарани и да подстрекава за сваляне на Правителството.мафията няма да позволи никога на народа да избира.

Коментар

• Е какво е излъгал бе Пешо - ай стига глупости.
                  Всичко казано от Каролев е нормално, вярно е.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                    ВЯРНО ЛИ ГО Е КАЗАЛ ТОВА ГОРАНОВ ?
                    Възможно ли е финансов министър да приказва такива глупости ?
                    А какво ще стане с еспроприирането на парите в пенсионните фондове ? Може ли Горанов да подкрепя подобна кражба ???????
                    Току що Каролев говори при Слави Трифонов - утре(четвъртък) в 18:00 ще има протест пред Министерски съвет
                    Били казали - бързаме да го приемем да не разберат медиите - и сега предстоят коледни празници - хората са заети с друго.
                    Отделно аз мисля, че конституционния съд ще отмени такива законови поправки, защото това представлява една кражба.
                    Агента Камен си изпълни задачата поставена от водещия офицер.Лъже и манипулира хората.Истината е точно обратната.Който иска да ходи в НОИ той трябва да ходи да го направи.Който не отиде си остава досега.Тия крадци няма да се спрат пред нищо.А Слави дали му е платено или от глупост и невежество го прави незнам.Но агента Камен най нагло и долно лъже

Коментар

• ВЯРНО ЛИ ГО Е КАЗАЛ ТОВА ГОРАНОВ ?
                      Възможно ли е финансов министър да приказва такива глупости ?
                      А какво ще стане с еспроприирането на парите в пенсионните фондове ? Може ли Горанов да подкрепя подобна кражба ???????
                      Току що Каролев говори при Слави Трифонов - утре(четвъртък) в 18:00 ще има протест пред Министерски съвет
                      Били казали - бързаме да го приемем да не разберат медиите - и сега предстоят коледни празници - хората са заети с друго.
                      Отделно аз мисля, че конституционния съд ще отмени такива законови поправки, защото това представлява една кражба.

Коментар

Агента Камен се е развихрил при Слави и лъже ли лъже.Нагъл манипулатор.Затова Пламен димитров го шамароса.Доносника си е доносник.И Нейков му приглася.Дано Бойко да не се огъне и да ги смачка
                        Абсолютно прав си е човекът

Коментар

• Агента Камен се е развихрил при Слави и лъже ли лъже.Нагъл манипулатор.Затова Пламен димитров го шамароса.Доносника си е доносник.И Нейков му приглася.Дано Бойко да не се огъне и да ги смачка

Коментар

О има има рекъл оптимистът.Нали от Орешарски нямаше по големи идиоти?Но се оказа че има?Винаги има и по добре.
                            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Изборите излизат винаги по-евтино от идиотиите на което и да е правителство

Няма нищо страшно от избори през два месеца
                              +1

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Какво му е...
                                На тебе сутрин като ти е студено на кунките, фащаш шините за да се посгрееш...
                                У ТЕЦ-а топла вода колко искаш.

Коментар

Working...
                                X