Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
В общи линии си прав че малко послъгват. Чел съм проекта за изменение на закона /доколкото това е истинския вариант, защото мълчат като гъзове/. Действително в него няма срок, в който да се заяви желание от вече осигурените. И да, точно такъв закон нийде по земните кълбета НЕМА. Този срок по неофициална информация ще бъде вкаран с нещо от рода на "МС приема наредба за сроковете и начините... бла бла". Не е демокрация това пич!!!
Демокрацията вече я написах:
1. 50% в НОИ;
2. 50% по избор:
НОИ
Частен пенсионен фонд
Индивидуална пенсионна сметка.
Ще кажете защо да ги има тези 50% в НОИ. Ами, няма как. Хора сме. Парите заделени от родителите ми отдавна ги няма. Циганите и те трябва да получават нещо, друг е проблемът, че трябва да ги накараме да ги заработват.
Системата в пенсионните фондове доста се опорочи наистина. Там обаче продължава да има някакви пари, за разлика от НОИ, където е празно много отдавна.
Казвам ти, че се опорочи, защото знам каква беше идеята в началото. От къде знам ли? - работил съм в ПОД преди мнооооого време - на топ позиция
През цялото време, а и в момента се наливат безумни пари за привличане на осигурени. Има си много хубав бизнес за разни застрахователни брокерчета, които местят осигурените като парцали от фонд във фонд.
Много хора казват, че трябва да има по-строга регулация. Напротив, регулацията е достатъчно строга и в момента, но е безумно утежнена и объркана. И няма как да е друга, защото за пенсионен фонд е нормално да инвестира по-голямата част от активите си в ААА книжа, което автоматично изключва самата България от списъка.
Много можем да си пишем за пенсионни фондове с теб. Аз обаче ще го пиша с познания и опит по темата зад гърба си. За това ти казвам, агент Камен не лъже!!! Повервай!
Коментар