IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Владислав Горанов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Пак се напъваш и пак греда.В отпуск съм освен това работя на смени.
    Ми добре, на минимална заплата си Значи ще взимаш 60 лева пенсия максимум

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
      Ако 40 години внасяш по 600 кинта на месец и, примерно, живееш 10 години като пенсионер, от частен фонд ще получаваш 2400лв/месец - минус вноската за фонда (по-малко от 5%). Приемаме нулева инфлация и нулева доходност за по-лесно.
      При същите условия, от НОИ ще получиш 800лв/месец.

Тая математика достатъчно добра ли е или ще се налага да обяснявам с ябълки и круши?
      Таксата за фонда всъщност е 25 %, имат и годишни такси все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Е пишеш що годе грамотно и то в работно време
        Пак се напъваш и пак греда.В отпуск съм освен това работя на смени.

Коментар

• Бате Пешо

Толкова ли не ти е ясно че ако си прехвърлиш парите в НОИ реално те по пътя някъде ще изчезнат и няма да отидат там. Просто уреждат частните пенсионни фондове да се оттърват от плащане на пенсии - пак крадат. Карадат пари , не искат да откраднат по два кубика пръст и да се оттървем от тях болните клептомани.
          D.Y.F-091066

Коментар

Ами че то тогава и от НОИ няма да вземеш нищо, защото безработицата ще скочи, заплатите ще падат и пенсиите също ще пострадат. При 20% безработица пенсията ти от НОИ ще е на 20% по-ниска.
            Я питай хората дето се пенсионират с първа категория колко ом дават частните фондове.Колко пари трябва да е събрал човек за 10 години труд първа категория за да получи примерно 500 кинта пенсия.Осигуряването е 120 месеца и толкова се получава пенсията.Само това като се замислиш и става ясно колко въшливи са частните фондове

Коментар

Е благодаря щом чак 1000 кинта мога да изкарам все пак добре.Искаш ли бас за да проверим все пак може да съм на минималната заплата
              Е пишеш що годе грамотно и то в работно време

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                Тоя дето ти е писал шестца по математика просто се е избъзикал с тебе.Докажи ми че в частен фонд ще получа по висока пенсия.
                Ако 40 години внасяш по 600 кинта на месец и, примерно, живееш 10 години като пенсионер, от частен фонд ще получаваш 2400лв/месец - минус вноската за фонда (по-малко от 5%). Приемаме нулева инфлация и нулева доходност за по-лесно.
                При същите условия, от НОИ ще получиш 800лв/месец.

Тая математика достатъчно добра ли е или ще се налага да обяснявам с ябълки и круши?

Коментар

1-1 пенсионери работещи. 20% вноски 20% от заплата като пенсия. Ти не ми изглежда като да изкарваш над 1000 лева с този акъл, така че не повече от 200 лева.
                  Е благодаря щом чак 1000 кинта мога да изкарам все пак добре.Искаш ли бас за да проверим все пак може да съм на минималната заплата

Коментар

Ами ако пазарите се представят зле.Ами ако гръмне долара и повлече еврото за какви пазари говорим.Това ти го гарантирам че до максимум 15г ще е факт.
                    Много хора не разбират, че парите са просто едни отношения между хората.
                    Ти работиш, изкарваш пари, срещу твоите пари други хора са готови да работят за да им ги дадеш. Най-общо казано, за да имат стойност парите трябва да има кой да работи срещу тях и да ти продаде нещо. Ако населението на земята застарее след години, по пенсионните фондове може да има пари, обаче ако няма кой да работи срещу тях, ето ти инфлация ...

Коментар

1-1 пенсионери работещи. 20% вноски 20% от заплата като пенсия. Ти не ми изглежда като да изкарваш над 1000 лева с този акъл, така че не повече от 200 лева.
                      Нали не мислеш, че цялата работна сила ще си е в България тогава? Поне 1/2 ще е в Европа, което прави 200 лв. пенсия само ако държавата довнася

Коментар

Ами ако пазарите се представят зле.Ами ако гръмне долара и повлече еврото за какви пазари говорим.Това ти го гарантирам че до максимум 15г ще е факт.
                        Ами че то тогава и от НОИ няма да вземеш нищо, защото безработицата ще скочи, заплатите ще падат и пенсиите също ще пострадат. При 20% безработица пенсията ти от НОИ ще е на 20% по-ниска.

Коментар

Там имаш шанс да получиш по-висока пенсия. Не е задължително, но е възможно ако пазарите се представят добре. ОТ НОИ задължително ще получиш мизерна пенсия без никакъв шанс това да не е така.

Коментар

Това число как го получи.Я напиши изчисленията щото си мисля че бръкна отзаде и го извади.Така мое говориш със стрина Пена от долния етаж

Коментар

Честито - ще си свалиш пенсията до 200 настоящи лева.
                              Това число как го получи.Я напиши изчисленията щото си мисля че бръкна отзаде и го извади.Така мое говориш със стрина Пена от долния етаж

Коментар

• Там имаш шанс да получиш по-висока пенсия. Не е задължително, но е възможно ако пазарите се представят добре. ОТ НОИ задължително ще получиш мизерна пенсия без никакъв шанс това да не е така.
                                Last edited by X_Y; 18.12.2014, 17:11.

Коментар

Working...
                                X