Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Владислав Горанов
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБъркаш нещата. Сега работят два пъти повече хора от пенсионерите.
100 работещи издържат 80 пенсионери
http://pressadaily.bg/publication/19...B5%D1%80%D0%B8
Вече е над 80, 82/83 ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТук не си прав. Възможностите са:
1. Парите на куп.
2. Парите за определено време
3. Пожизнена пенсия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи като не знаеш що пишеш глупости?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеЖелезна логика, както обикновено. "Аз нема да внасям в частен фонд, следователно фонда е лош". Обикновено расзсъжденията вървят в обратна посока. Доказваме че фонда е лош и след това не си внасяме парите на това основание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение.А ако се окаже че доживееш 100 години и парите свършат какво правим?Ще чукаме ли на вратите на НОИ?
1. Парите на куп.
2. Парите за определено време
3. Пожизнена пенсия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩото има асиметрия в информацията. Ти знаеш на каква заплата си, аз не знам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПърво за да внасям 600 кинта месечно в продължение на 40г в частен фонд рябва да съм пълен идиот а аз не съм такъв.Тука не виждам никаква математика виждам едни числа плод на фантазии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБъркаш нещата. Сега работят два пъти повече хора от пенсионерите. След 20 години ще работят равен брой хора с пенсионерите. Пенсиите от НОИ тогава ще са наполовина на сегашните.
Естествено че няма да им дават много от фондовете на тези дето работят по-малко време. То там ти дават това което си си събрал. Като си събрал малко ще получаваш малко пари - все едно каква категория си.
Въпросът е че след 20 години тези дето сега се пенсионират 1 категория пак ще са пенсионери. И то що годе млади. И пенсиите им от НОИ ще са наполовина на сегашните им пенсии в реално изражение.
Частните фондове не ти дават това което си събрал.Те ти дават това което има по партидата ти към момента на пенсиониранетоТова което има по партидата към момента на пенсионирането може да е повече от събраното но може и да е по малко.А ако се окаже че доживееш 100 години и парите свършат какво правим?Ще чукаме ли на вратите на НОИ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЩо не искаш бас един честен почтен бас ей тука пред всички във форума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЯ питай хората дето се пенсионират с първа категория колко ом дават частните фондове.Колко пари трябва да е събрал човек за 10 години труд първа категория за да получи примерно 500 кинта пенсия.Осигуряването е 120 месеца и толкова се получава пенсията.Само това като се замислиш и става ясно колко въшливи са частните фондове
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи добре, на минимална заплата си Значи ще взимаш 60 лева пенсия максимум
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЯ питай хората дето се пенсионират с първа категория колко ом дават частните фондове.Колко пари трябва да е събрал човек за 10 години труд първа категория за да получи примерно 500 кинта пенсия.Осигуряването е 120 месеца и толкова се получава пенсията.Само това като се замислиш и става ясно колко въшливи са частните фондове
Естествено че няма да им дават много от фондовете на тези дето работят по-малко време. То там ти дават това което си си събрал. Като си събрал малко ще получаваш малко пари - все едно каква категория си.
Въпросът е че след 20 години тези дето сега се пенсионират 1 категория пак ще са пенсионери. И то що годе млади. И пенсиите им от НОИ ще са наполовина на сегашните им пенсии в реално изражение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеАко 40 години внасяш по 600 кинта на месец и, примерно, живееш 10 години като пенсионер, от частен фонд ще получаваш 2400лв/месец - минус вноската за фонда (по-малко от 5%). Приемаме нулева инфлация и нулева доходност за по-лесно.
При същите условия, от НОИ ще получиш 800лв/месец.
Тая математика достатъчно добра ли е или ще се налага да обяснявам с ябълки и круши?
Коментар
Коментар