IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Владислав Горанов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Добре избираме пожизнена пенсия.Обаче сме корави и не мрем.Да предположим че ще умрем на 110 години.Парите по партидата свършват при навършването на 80г.Какво правим като свършат парите по личната партида?С чии пари ще ми плаща фонда.Аз съм корав човек и само за да разкатая мамицата на един такъв фонд като нищо ще изкарам 110 години
    Играе го застраховател, някои умират по-рано, други по-късно и сметките им се уравновесяват, елементарно е да предвидиш средната остатъчна продължителност на живота при по-голяма група.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Бъркаш нещата. Сега работят два пъти повече хора от пенсионерите.
      Ко рече ?

100 работещи издържат 80 пенсионери

http://pressadaily.bg/publication/19...B5%D1%80%D0%B8

Вече е над 80, 82/83 ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Тук не си прав. Възможностите са:
        1. Парите на куп.
        2. Парите за определено време
        3. Пожизнена пенсия.
        Добре избираме пожизнена пенсия.Обаче сме корави и не мрем.Да предположим че ще умрем на 110 години.Парите по партидата свършват при навършването на 80г.Какво правим като свършат парите по личната партида?С чии пари ще ми плаща фонда.Аз съм корав човек и само за да разкатая мамицата на един такъв фонд като нищо ще изкарам 110 години

Коментар

Ми като не знаеш що пишеш глупости?
          Това е ценен въпрос, по-често трябва да си го задаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
            Железна логика, както обикновено. "Аз нема да внасям в частен фонд, следователно фонда е лош". Обикновено расзсъжденията вървят в обратна посока. Доказваме че фонда е лош и след това не си внасяме парите на това основание.
            За мен е така моята логика си е за мене.Твоята не ме интересува.Има девет частни фонда изборът е твой.

Коментар

• "Прехвърлените в НОИ осигуровки за втора пенсия ще може да се връщат" - Бойко!

Коментар

.А ако се окаже че доживееш 100 години и парите свършат какво правим?Ще чукаме ли на вратите на НОИ?
                Тук не си прав. Възможностите са:
                1. Парите на куп.
                2. Парите за определено време
                3. Пожизнена пенсия.

Коментар

Щото има асиметрия в информацията. Ти знаеш на каква заплата си, аз не знам.
                  Ми като не знаеш що пишеш глупости?

Коментар

Първо за да внасям 600 кинта месечно в продължение на 40г в частен фонд рябва да съм пълен идиот а аз не съм такъв.Тука не виждам никаква математика виждам едни числа плод на фантазии.
                    Железна логика, както обикновено. "Аз нема да внасям в частен фонд, следователно фонда е лош". Обикновено расзсъжденията вървят в обратна посока. Доказваме че фонда е лош и след това не си внасяме парите на това основание.

Коментар

Бъркаш нещата. Сега работят два пъти повече хора от пенсионерите. След 20 години ще работят равен брой хора с пенсионерите. Пенсиите от НОИ тогава ще са наполовина на сегашните.

Естествено че няма да им дават много от фондовете на тези дето работят по-малко време. То там ти дават това което си си събрал. Като си събрал малко ще получаваш малко пари - все едно каква категория си.

Въпросът е че след 20 години тези дето сега се пенсионират 1 категория пак ще са пенсионери. И то що годе млади. И пенсиите им от НОИ ще са наполовина на сегашните им пенсии в реално изражение.
                      Кадрите на УНСС сте бетон.Явно най големите глупаци по нашите земи отиват в УНСС.
                      Частните фондове не ти дават това което си събрал.Те ти дават това което има по партидата ти към момента на пенсиониранетоТова което има по партидата към момента на пенсионирането може да е повече от събраното но може и да е по малко.А ако се окаже че доживееш 100 години и парите свършат какво правим?Ще чукаме ли на вратите на НОИ?

Коментар

Що не искаш бас един честен почтен бас ей тука пред всички във форума.
                        Щото има асиметрия в информацията. Ти знаеш на каква заплата си, аз не знам.

Коментар

Я питай хората дето се пенсионират с първа категория колко ом дават частните фондове.Колко пари трябва да е събрал човек за 10 години труд първа категория за да получи примерно 500 кинта пенсия.Осигуряването е 120 месеца и толкова се получава пенсията.Само това като се замислиш и става ясно колко въшливи са частните фондове
                          Я ги питай тези хора колко време от стажа им е с осигуровки във ПФ и колко преди въвеждането им.Що трябва само фондовете да изплащат ранните пенсии,а?Бачкал 30 години категориен,от които 10-12 осигуряван в ПФ и айде само фонда да му плаща пенсията.Що?Къде е държавата да си поеме отговорността?Къде е държавата да накара работодателите да осигуряват работниците на реалните им заплати и да им плащат 7% или 12% върху реалните им заплати?Държавата я няма ,защото така е по-изгодно на спонсорите на Гоце,Боко,Ваньо и т.н.

Коментар

Ми добре, на минимална заплата си Значи ще взимаш 60 лева пенсия максимум
                            Що не искаш бас един честен почтен бас ей тука пред всички във форума.

Коментар

Я питай хората дето се пенсионират с първа категория колко ом дават частните фондове.Колко пари трябва да е събрал човек за 10 години труд първа категория за да получи примерно 500 кинта пенсия.Осигуряването е 120 месеца и толкова се получава пенсията.Само това като се замислиш и става ясно колко въшливи са частните фондове
                              Бъркаш нещата. Сега работят два пъти повече хора от пенсионерите. След 20 години ще работят равен брой хора с пенсионерите. Пенсиите от НОИ тогава ще са наполовина на сегашните.

Естествено че няма да им дават много от фондовете на тези дето работят по-малко време. То там ти дават това което си си събрал. Като си събрал малко ще получаваш малко пари - все едно каква категория си.

Въпросът е че след 20 години тези дето сега се пенсионират 1 категория пак ще са пенсионери. И то що годе млади. И пенсиите им от НОИ ще са наполовина на сегашните им пенсии в реално изражение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                                Ако 40 години внасяш по 600 кинта на месец и, примерно, живееш 10 години като пенсионер, от частен фонд ще получаваш 2400лв/месец - минус вноската за фонда (по-малко от 5%). Приемаме нулева инфлация и нулева доходност за по-лесно.
                                При същите условия, от НОИ ще получиш 800лв/месец.

Тая математика достатъчно добра ли е или ще се налага да обяснявам с ябълки и круши?
                                Първо за да внасям 600 кинта месечно в продължение на 40г в частен фонд рябва да съм пълен идиот а аз не съм такъв.Тука не виждам никаква математика виждам едни числа плод на фантазии.

Коментар

Working...
                                X