Първоначално изпратено от kubrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Владислав Горанов
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧестито - ще си свалиш пенсията до 200 настоящи лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЩе го направя в мигът в който стане възможно
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПрефърляй в НОИ Бате Пешо. То каквото човек сам си направи никой не може да му го направи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеУПФ държат активи собственост на олигарси и тарикати.Черепа кат си фалира фирмите кво спечелиха фондовете?От КТБ кво спечелиха.Ти май си завършил УНСС а там мислене и логика не се учи.Там ви зомбират какви големи тарикати сте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеОтново списваш недомислици!
- В осигуряването няма място за много избор. Там трябва да се налага правилното решение. Ако се даде пълна свобода много хора въобще няма да се осигуряват и след няколко години страната ще се напълни с мизерстващи бездомници. Затова са тия стълбово в осигуряването - единият предпазва от едни рискове, другият от други и трябва да са върви към равнопоставеността им, а не обратното.
- НОИ го има сега, но сигурна ли си, че някой Черешко няма да го сготви?
- УПФ-тата държат активи, а не хартиени пари и борда малко ги касае, което не може да се каже за НОИ.
- Голямото стадо дето НОИ "стриже" става все по-малко, а стадото дето "цоца" от НОИ все по-голямо.
- НОИ е в пъти по несигурно от УПФ, най-малкото защото не е ясно какъв Черешко ще му се падне да го управлява.
Кой промени името на темата?
Да има доблестта да си признае и даде обяснение за действията си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнениеПремиерът очаква, че скоро ще бъде намерен компромис за пенсионната реформа и смята, че забавянето й няма да доведе до проблеми с Брюксел, защото ще е минимално. Борисов коментира предложението за вноските за пенсии:
Считам, че всеки българин може сам да реши този проблем. Още повече - това ще доведе до конкурентност в самите фондове. Те ще имат една година време със своите реклами, със своите офиси да седнат и с всеки един, който се осигурява там, да кажат "При нас доходността е по-голяма, парите ви се управляват по-добре". Ще създадем конкурентност във фондовете и по този начин ще има по-голяма доходност. Аз от случая с КТБ си извадих извод за себе си - когато нещо става автоматично, когато става безконтролно, в един момент дори една стабилна институция, като БНБ, видяхте, че се оказа, че не е контролирала така, както трябва. /.../ Единственото от всичките лъжи, които чух, за национализация, за подобни глупосту, което е абсолютно невярно, и не знам срещу какво ще се протестира - че даваме демокрация, че даваме на хората право на избори. Единственото, което виждам, че може да имат основание, е, че ако веднъж от частния пенсионен фонд отидеш в НОИ, след това не можеш да се връщаш. Затова съм възложил на финансовия министър да ми подготви и да ми предложи в най-кратък срок и това решение.
http://bnr.bg/post/100499890/premier...-za-ujen-potok
КОЙ ЩЕ ОБЯСНИ НА ПРЕМИЕРА, ЧЕ В НОИ НЯМА ЛИЧНИ ПАРТИДИ?
Коментар
-
За тези които се чудят кое е по-добре.
Значи НОИ представлява Pay as you go система, тоест бъдещите разходи ще се финансират с бъдещи приходи. Реално след 20 години пенсионерите ще бъдат равни на работната сила. По този начин пенсията която ще получат при този тип система е ограничена до осигуровките които плащат тогавашните работещи. Чисто теоретично при 1-1 пенсионер работещ и 20% осигурителна тежест пенсията на всеки пенсионер след 20 години ще е равна на 20% от заплатата му.
И за тези които си мислят че това няма как да стане да си омисли пак - пари просто няма да има. За да се получи дори 40% от заплатата - както е горе долу сега това означава че на тогавашните работещи 40% от заплатите им трябва да отиват за пенсии - което няма как да стане. Народа простоще емигрират ако му прибират 80% данъци.
Та който идиот е решил че НОИ е по-добре да пита някой настоящ пенсионер как ще реагира ако пенсията му падне на половина. Ако това което чуе му харесва да прехвърля всичко в НОИ. Ще се напълни с аскети и йоги в България. Живеещи на фотосинтеза.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от slavkovrr Разгледай мнениеТой Черешаров (опс, Горанов) е ясен според мен Но се питам, синдикатите защо толкова застават зад тази ГЛУПАВА ИДЕЯ? Този Пл. Димитров, онзи ден в една телевизия откачи! Ако аз бях представителя на работодателите му смачквах тиквата на раменете
Още по-интересното е, че КНСБ има /или поне имаше/ около 10% от ПОД доверие от основаването им ...?!
Коментар
-
Премиерът очаква, че скоро ще бъде намерен компромис за пенсионната реформа и смята, че забавянето й няма да доведе до проблеми с Брюксел, защото ще е минимално. Борисов коментира предложението за вноските за пенсии:
Считам, че всеки българин може сам да реши този проблем. Още повече - това ще доведе до конкурентност в самите фондове. Те ще имат една година време със своите реклами, със своите офиси да седнат и с всеки един, който се осигурява там, да кажат "При нас доходността е по-голяма, парите ви се управляват по-добре". Ще създадем конкурентност във фондовете и по този начин ще има по-голяма доходност. Аз от случая с КТБ си извадих извод за себе си - когато нещо става автоматично, когато става безконтролно, в един момент дори една стабилна институция, като БНБ, видяхте, че се оказа, че не е контролирала така, както трябва. /.../ Единственото от всичките лъжи, които чух, за национализация, за подобни глупосту, което е абсолютно невярно, и не знам срещу какво ще се протестира - че даваме демокрация, че даваме на хората право на избори. Единственото, което виждам, че може да имат основание, е, че ако веднъж от частния пенсионен фонд отидеш в НОИ, след това не можеш да се връщаш. Затова съм възложил на финансовия министър да ми подготви и да ми предложи в най-кратък срок и това решение.
http://bnr.bg/post/100499890/premier...-za-ujen-potok
КОЙ ЩЕ ОБЯСНИ НА ПРЕМИЕРА, ЧЕ В НОИ НЯМА ЛИЧНИ ПАРТИДИ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАйде по полека щото ако аз бях там на агент Камен можеше и друго да му се случи нямаше да боли ама срамът ще е до края на цивота.Идеята ижобщо не е глупава.Дава ни се право на избор.Ти като не искаш в НОИ стои си при тимаджиите и ковашки
Коментар
-
Първоначално изпратено от slavkovrr Разгледай мнениеТой Черешаров (опс, Горанов) е ясен според мен Но се питам, синдикатите защо толкова застават зад тази ГЛУПАВА ИДЕЯ? Този Пл. Димитров, онзи ден в една телевизия откачи! Ако аз бях представителя на работодателите му смачквах тиквата на раменете
Коментар
Коментар