Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Владислав Горанов
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеПешо като те чета на теб не ти трябва нито акъл нито осигуряване щото всичко си имаш .
Стига си профанизирал с приказките си форума .
Не си глупав и не знам какъв ти се пада тоя малоумник Горанов за да закриваш амбразурата заради него .
Н
1.Ако избера частен фонд и ми определят примерно 200 кинта пожизнена пенсия ще ми я плащат ли когато парите по партидата свършат а аз не съм умрял.
2.Да предположим че вече съм пенсионер примерно от пет години.Определена ми е пожизнена пенсия от частен фонд 200 кинта.Става срив на борсата или гръмват децекатата на няколко държави.Останалите ми пари по партидата се сриват да речем с 25%.Ще ми плащат ли пенсията?
И в двата случая частния фонд откъде ще вземе пари да ми плаща?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеХайде да се включа и аз с едно непрофесионално мнение.
То и не мога да разбера как така зрели хора, голяма част професионалисти, съвсем сериозно обсъждате един откровен опит за ИЗМАМА!!!!!
Хора, задачата на ГЕРБ е да отмъкнат една част от парите в ПФ и да запълнят дупката в бюджета на НОИ догодина. Нищо друго. Да измамят българите, особено по-простите от вас. Ще има едномесечен срок да потвърдиш. че парите ти остават в еди кой си фонд, иначе ги взема държавата. И понеже голяма част от стадото няма да си направи този труд, то ще му вземат паричките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЯ ми припомни кога сме можели да избираме че нещо не помня.Не е хубаво да се лъже.Натресоха ни частни фондове без да ни питат.Мен работодателя ме натресе в Алианц никой не ме е питал
Няма значение!
Сега тези пари ще отидат, просто да запълнят дупките на бюджета.
Защото ГЕРБ( и не само) не могат да създават стойност, не могат да управляват процеси на развитие, финасовите им министри гледат на Държавния дълг, като възможност да расте и да пълнят с него бездънните ями, не да се управлява и намалява или с него да върви План за структурна реформа с ясни цели и Резултати!
...
Парите, ще се изпият през настъпващата година, Бюджетът ще си ги налее в НОИ и после - СЪЩОТО, каквото досега.
Може и да е правилно да се промени досегашната структура на Осигуряването, но това не става със скимвания и без обсъждане, без планиране за бъдещите поне 10 години!
Лично - ти нямаш не само полза, но ти вреди, защото едни пари, които имаш и се наследяват ще изчезнат. Верно, не разбирам позицията ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forri Разгледай мнениеCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеХайде да се включа и аз с едно непрофесионално мнение.
То и не мога да разбера как така зрели хора, голяма част професионалисти, съвсем сериозно обсъждате един откровен опит за ИЗМАМА!!!!!
Хора, задачата на ГЕРБ е да отмъкнат една част от парите в ПФ и да запълнят дупката в бюджета на НОИ догодина. Нищо друго. Да измамят българите, особено по-простите от вас. Ще има едномесечен срок да потвърдиш. че парите ти остават в еди кой си фонд, иначе ги взема държавата. И понеже голяма част от стадото няма да си направи този труд, то ще му вземат паричките.
Коментар
-
Хайде да се включа и аз с едно непрофесионално мнение.
Хора, задачата на ГЕРБ е да отмъкнат една част от парите в ПФ и да запълнят дупката в бюджета на НОИ догодина. Нищо друго. Да измамят българите, особено по-простите от вас. Ще има едномесечен срок да потвърдиш. че парите ти остават в еди кой си фонд, иначе ги взема държавата. И понеже голяма част от стадото няма да си направи този труд, то ще му вземат паричките.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНа мен не ми трябват капацитети по здравно и социално осигуряване.На мен ми трябва закон който ми дава възможност да избирам.Да избирам дали изобщо да се осигурявам къде да се осигурявам и колко да се осигурявам и за какво да се осигурявам.Капацитети ментраджии не искам.Имам глава на раменете и мога да мисля.Затова съм построил два апартамента и имам 200 декара земя.Мога да се грижа сам за себе си.Тарикати които да ме крадат не мерси.Не мисли хората за глупави.Всичките тия капацитети дето твърдят че в осигуряването няма място за избор имат една цел просто да те окрадат.Няма частни фондове няма бордове на директори управителни съвети надзорни съвети изпълнителни директори и нам кви си лапачи няма лапане.В момента тия капацитети са направили така че плащам над 200 лева на месец здравно осигуряване и нямам никакви права имам само задължението да плащам.Алианц ми предлага за 360 кинта на година застраховка срещу най тежките болести лечение в болници из целия свят.Наши фондове за 50 лева на месец ще ми осигурят лекарствата и лечението за по дребните неща.За 1000 кинта на година имам всичко.Сега плащам 2500 и нанайси.Ей от такива капацитети
Защо ти е частна здравна застраховка от Алианц? Има си държава нали си плащаш осигуровките или нещо не им се доверяваш а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнениеПремиерът очаква, че скоро ще бъде намерен компромис за пенсионната реформа и смята, че забавянето й няма да доведе до проблеми с Брюксел, защото ще е минимално. Борисов коментира предложението за вноските за пенсии:
Считам, че всеки българин може сам да реши този проблем. Още повече - това ще доведе до конкурентност в самите фондове. Те ще имат една година време със своите реклами, със своите офиси да седнат и с всеки един, който се осигурява там, да кажат "При нас доходността е по-голяма, парите ви се управляват по-добре". Ще създадем конкурентност във фондовете и по този начин ще има по-голяма доходност. Аз от случая с КТБ си извадих извод за себе си - когато нещо става автоматично, когато става безконтролно, в един момент дори една стабилна институция, като БНБ, видяхте, че се оказа, че не е контролирала така, както трябва. /.../ Единственото от всичките лъжи, които чух, за национализация, за подобни глупосту, което е абсолютно невярно, и не знам срещу какво ще се протестира - че даваме демокрация, че даваме на хората право на избори. Единственото, което виждам, че може да имат основание, е, че ако веднъж от частния пенсионен фонд отидеш в НОИ, след това не можеш да се връщаш. Затова съм възложил на финансовия министър да ми подготви и да ми предложи в най-кратък срок и това решение.
http://bnr.bg/post/100499890/premier...-za-ujen-potok
КОЙ ЩЕ ОБЯСНИ НА ПРЕМИЕРА, ЧЕ В НОИ НЯМА ЛИЧНИ ПАРТИДИ?
А големият проблем е моделът на вземане на решението за промяна на пенсионната система - това е моделът Пеевски ! Задкулистно , без диалог и обсъждане, неиформирано, под прикритието на уж свободен избор !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНа мен не ми трябват капацитети по здравно и социално осигуряване.На мен ми трябва закон който ми дава възможност да избирам.Да избирам дали изобщо да се осигурявам къде да се осигурявам и колко да се осигурявам и за какво да се осигурявам.Капацитети ментраджии не искам.Имам глава на раменете и мога да мисля.Затова съм построил два апартамента и имам 200 декара земя.Мога да се грижа сам за себе си.Тарикати които да ме крадат не мерси.Не мисли хората за глупави.Всичките тия капацитети дето твърдят че в осигуряването няма място за избор имат една цел просто да те окрадат.Няма частни фондове няма бордове на директори управителни съвети надзорни съвети изпълнителни директори и нам кви си лапачи няма лапане.В момента тия капацитети са направили така че плащам над 200 лева на месец здравно осигуряване и нямам никакви права имам само задължението да плащам.Алианц ми предлага за 360 кинта на година застраховка срещу най тежките болести лечение в болници из целия свят.Наши фондове за 50 лева на месец ще ми осигурят лекарствата и лечението за по дребните неща.За 1000 кинта на година имам всичко.Сега плащам 2500 и нанайси.Ей от такива капацитети
Стига си профанизирал с приказките си форума .
Не си глупав и не знам какъв ти се пада тоя малоумник Горанов за да закриваш амбразурата заради него .
Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеДоколкото съм разбрал, живееш нейде из Плевен и затова ти предложих възможност за среща с един от големите капацитети в страната по социално и здравно осигуряване. Това са научните дисциплини на които се базират структури като НОИ, ПФ и всичко свързано с пенсии.
Пак повтарям в осигуряването няма много място за избор (въпреки че това което се прокарва няма нищо общо със свободен избор), защото ще се стигне до положение в което много хора поради глупост и/или липса на възможност ще бъдат погълнати от мизерията.
много добре си го казал-поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеДоколкото съм разбрал, живееш нейде из Плевен и затова ти предложих възможност за среща с един от големите капацитети в страната по социално и здравно осигуряване. Това са научните дисциплини на които се базират структури като НОИ, ПФ и всичко свързано с пенсии.
Пак повтарям в осигуряването няма много място за избор (въпреки че това което се прокарва няма нищо общо със свободен избор), защото ще се стигне до положение в което много хора поради глупост и/или липса на възможност ще бъдат погълнати от мизерията.Last edited by Бате Пешо; 18.12.2014, 23:17.
Коментар
Коментар