IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли акции, които изостават от ръста на БФБ през 2014?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Въпреки слабостта ми към Албена, смятам че предвид настоящата ситуация акциите на Албена са си по-скоро за сел. За това и една акция нямам. Все пак акцията не е крещящо подценена на тия нива като коефициенти и очакваме търгове за продажба на над 300хил акции при минимална цена гласувана от общинските съветници 44 лв. Доста отдавна трябваше да сме отишли под 50те лева според мен, ама на пазар. Ще чакам търговете, но не и на настоящите цени.
    звучи логично. Албенката определено има бета под единица. Гледах и оня ден графиката - ми тая артия в най брутално надценените моменти на наща борсичка през 2007/8 се е харчила малко над 100 кинта. Сега е 56. Ми колко да стане таз артия бе? Има ли шанс пак за 100 в близката 1 година? според мен не и затова само я гледам кат чужда булка, има мерак, ама много скъпо се дава и затова гледам друго...
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Албенката ми е най-мила. Чудя се тия дървари от община Балчик докога ще ни тормозят. Ако се изчисти тая продажба, ще я видим на 100 лева за нула време.
      Въпреки слабостта ми към Албена, смятам че предвид настоящата ситуация акциите на Албена са си по-скоро за сел. За това и една акция нямам. Все пак акцията не е крещящо подценена на тия нива като коефициенти и очакваме търгове за продажба на над 300хил акции при минимална цена гласувана от общинските съветници 44 лв. Доста отдавна трябваше да сме отишли под 50те лева според мен, ама на пазар. Ще чакам търговете, но не и на настоящите цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Много вероятно е за енерго продажби,нали ще покачват тока с30 процента.
        Токът скоро няма да расте, а и много го намалиха - за това и тия дружества не са на мода. Може и още намаления да измислят и това няма как да е добре...
        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
        не е препоръка

Коментар

• По принцип почти всички ще се покачат кой с по - малко,кой по много.Проблема
          е Украйна,ако там се замлатят всички прогнози стават безмислени.

Коментар

• Много вероятно е за енерго продажби,нали ще покачват тока с30 процента.

Коментар

• Абе и аз да са включа - Енерго про продажби.
              Ако извадят свестен отчет за Q1 според мен таз акция има възможност да се удвои. В момента спекулантите се оглеждат, но няма сериозни играчи и цената си стои в диапазон 20-23 лева, което прави П/Е от 1.5...

Има една американска поговорка - put your money where your mouth is. Е именно и аз това направих - набих 16% от портфейлецът там.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Въпроса трябва да бъде на какво не бихте заложили в този момент?

Коментар

• Албенката ми е най-мила. Чудя се тия дървари от община Балчик докога ще ни тормозят. Ако се изчисти тая продажба, ще я видим на 100 лева за нула време.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                    BACB, FPP, LAND ,UFM, DOVUHL ,BRP ,тези изостават както за 2013 така и за 2014.
                    Колкото за патките, Енергони и Фонд имоти,ако излезе добра информация таван
                    за покачването няма да има,ще се измерва в десетки пъти.
                    добър избор - без ланд!!!

Коментар

• BACB, FPP, LAND ,UFM, DOVUHL ,BRP ,тези изостават както за 2013 така и за 2014.
                      Колкото за патките, Енергони и Фонд имоти,ако излезе добра информация таван
                      за покачването няма да има,ще се измерва в десетки пъти.

Коментар

• Падките бе....практически са на същите нива
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                          За изостанали не знам, но за такива с по-слаб ръст винаги има.

На база BGTR30 точно 15 от компаниите се представят по-добре от индекса, а другите 15 се представят по-зле. Така според мен най-лесно се вижда кои компании изостават.

Например Адванс Терафонд изостава значително с ръст ~12% от началото на годината, докато Химимпорт (обикновени акции) поскъпват с ~48% за същия период. За сравнение индексът BGTR30 е с ръст ~27% от начлото на годината.
                          според мен в близките месеци Адванса ще понавакса изоставането-а самата тема е много актуална към момента...поздрави

Коментар

• Никак не съм привържениек на техн. анализи, особено за акции на БФБ и съответно кое колко е било почти няма значение за мен. Какво значи да правиш ТА на Хима при наличието на Артио преди време , какво значи да правиш ТА на Софарма груп без да знаеш мнението на Донев и Ромфарм. На БФБ като че ли най-голямо значение има кой влиза и кой излиза, то не случайно постоянно се правят сделки за по 10 лв. И фундамента има значение, но само този който успееш да разбереш и имаш доверие на писалите отчетите
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• BIOV изостава - нарастнал е "само" с 10.88% от началото на годината.

Ама то там е тежка гемия...

Притежавам акции на въпросната компания.
                              Мнението е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
                              Last edited by Eon; 08.03.2014, 13:34.
                              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• опънете си графиките и ще разберете

Коментар

Working...
                                X