IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли акции, които изостават от ръста на БФБ през 2014?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Индексите няма много да се повишават, защото няма как 4 -5 добри компании да ги изтеглят до безкрайност колкото и да поскъпват.
    Иза изоставащи, но те ще продължат да изостават и за напред, не очаквайте да настигат водачите.
    Богатите ще стават по-богати, защото парите им ще работят за тях, а бедните няма да забогатеят само с две ръце. Същото е и при компаниите.

Коментар

• А за Еврохолд - ми че то това е една от най-скъпите компании в индекса. Или айде да го кажа без определения за евтино и скъпо една от компаниите с най-раздути коефициенти. В неговата оценка вече има калкулиран толкова много растеж че те трябва да вземат печалба от по 8-9 милиона само за да им изглежда оценката като на останалите които се търгуват. те вече са си в третата вълна така да се каже

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Ако продължи ентусиазЪма влизаме в третата вълна на качването на борсата...
        ...
        Каква трета, то едвам започна втората. Ако трябва да ги разбия на вълни, то първата е когато има прекалено много стрес в системата, прекалено много страх. Това натиска всичко и реално се получава отрицателен балон. Нещата пада, защото се очаква да пада. По някое време вече при някой компании оценките им от пазара просто крещят - подценено. И те първи почват да дърпат нагоре - стабилни компании, с голям кеш флоу, с растящи приходи и нисък дълг. Софарма, Албена, МСХ, са типични примери. Като се изключи Софарма, при другите дъното си бе 2009 при големия страх и от тогава само си растят. Едва ли някой може да се оплаче от движение от 14 до 56 лева за албена за 5 години или от 2,5 до 13 за МСХ - аз поне не се оплаквам

Втората вълна идва когато страха изчезне - тогава се преминава към ръст на оценките, поради калкулиране и на растежа. Така наречената експанзия на коефициентите . Тук това почна едвам този януари. През този период е нормално коефициентите на търговия да достигнат нормални равнища - което е трудо да се каже къде е но поне според за българска компания растяща с темпа на България е между 20 и 25 за ПЕ.

И третата вълна идва когато страха напълно изчезне, растежите почнат да се екстраполират без капка срам в бъдещето и почнат да се приемат за нормални ПЕ 30 -40. Ако някой смята че това няма как да се случи пак - да си помисли отново. На имотите например в България в момента ПЕ то им така да се каже е около 18. Ако някой смята че следващите 5 години имотите могат да се удвоят като цени, това предполага че БФБ би трябвало да се търгува на ПЕ 40 че и 50 за по-бързо растящите.

Коментар

мойте още ги държа.. еи НИКА също.....
          Там върви обратно и дивидент и за това ....а и качването е само 20-25 % от 1,70-1,80 ....до сега...
          Хайде ,че имам много жени в къщи да се отчета....
          благодаря за отметката - хайде уважи ги малко и се връщай бързо тука!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            никога не съм имал.... канех се да купя, но поскъпнаха!
            мойте още ги държа.. еи НИКА също.....
            Там върви обратно и дивидент и за това ....а и качването е само 20-25 % от 1,70-1,80 ....до сега...
            Хайде ,че имам много жени в къщи да се отчета....

Коментар

Тони,ти имаше Емка ... продаде ли ги...
              никога не съм имал.... канех се да купя, но поскъпнаха!

Коментар

• Тони,ти имаше Емка ... продаде ли ги...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Аз съм малко скептичен към Енерго Про - не ми се вярва компания която е качена на сила на БФБ да е добронамерена с миноритарите!!!
                  точно така ,следва търгово и отписване...

показаха големи печалби така ,че ..
                  всеки си има акъл....

Коментар

• Аз съм малко скептичен към Енерго Про - не ми се вярва компания която е качена на сила на БФБ да е добронамерена с миноритарите!!!

Коментар

• Ако продължи ентусиазЪма влизаме в третата вълна на качването на борсата...
                      кой са следващите качващи...ами по ред...
                      Алианц , Енергото , Софарма , Василев , Еврохолд и сие и и т.н..
                      Продалите от ТИМ ще влизат в следващите ....
                      Ако има четвърта ... почваме от ТИМ....и т.н...

Коментар

• Никой не може да ти даде това, което ти дава изживяния опит
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Добре казано.
                          Аз пролетта на 2009та като купувах се ръководех точно от тази ми грешна теория, че което е най-спаднало, най-много ще поскъпне.
                          Не се оказа така.
                          Някои поскъпнаха много, други не толкова. Най-голямото ми разочарование бяха застрахователните компании.
                          мда и твоя опит е уместен!
                          Не всичко което е паднало много, ще поскъпне много!!! Факт!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            Щом изостават или пък въобще не са тръгнали нагоре сигурно има причина
                            Мостстрой

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Някой акции просто заслужават да изостават!
                              Нали затова се напъваме да четем отчети и да следим новини, за да отсеем зърното от плявата.
                              Считам за много грешна стратегия да се инвестира на сляпо в акции които просто не са поскъпнали толкова, колкото пазара ... в повечето случаи просто си има основателна причина за това и е твърде вероятно и за напред да изостават!
                              Да, ще има и неоткрити перли, но откриването им преди пазара, който вече е жив и активен е доста трудно и риска да се набиеш в заслужено непоскъпнала е значителен.
                              Примерно в момента да се продаде Хим щото се е качил добре, за да се купи Еврохолд щото не е мръднал много е грешка. Времето ще покаже дали съм прав!
                              Умната и успех!
                              Добре казано.
                              Аз пролетта на 2009та като купувах се ръководех точно от тази ми грешна теория, че което е най-спаднало, най-много ще поскъпне.
                              Не се оказа така.
                              Някои поскъпнаха много, други не толкова. Най-голямото ми разочарование бяха застрахователните компании.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Щом изостават или пък въобще не са тръгнали нагоре сигурно има причина

Коментар

Working...
                                X