Първоначално изпратено от keizer
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли акции, които изостават от ръста на БФБ през 2014?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеХолда си е шит отвсякъде и всеки стар спекулант има 3 наум там, освен това, че като им видиш откъде е печалбата се сещаш, че няма как да им прогнозираш бъдещото развитие.
Понеже си фен на групата на фармата, ще ти подскажа една хартия, която хем е на фармата, хем от месеци насам не е мръднала - Севтополис
Сливането със софарма така и не се определи точно във времето, което отегчи много от феновете на бързия профит. Но ако изходим от това че ромфарм освен дяловете на пъпката във фармата, купиха май над 20% от севтополис (т.е. повече като дял) може да си мечтаем за добър изход от ситуацията все пак, и то без да се налага да емигрираш от любимата ти група ))
Другa изостанала от общия възход фарма хартия несъмнено е Биовет. 200 милиона активи с 9 мил печалба, продукция 90% за износ, независимо от кризи, .... "oценено" само на 70 мил лв. в момента ... наполовината на балоняка мцх.... не е препоръка
Наистина Севто го бях забравил, а изостана доста и си прав че щом Ромфарм купи толкова много - не е случайно!!!
Биовет ги гледах на 5-6 лева като ги разпродаваха Стандарт и не взех заради липсата на прозрачност - сега не са се променили много, май.
ако останат на тези нива(Севто) до лято - може да избуфкам дивидента там!
п.с. нещо не мога да докарам сметката с конвертирането може ли някой да помогне
значи купувам 100бр СЕВТО за около 180лв, това е равно на 55брСФАРМ, което е 240лв??????? аз ли мотам сметката? Хелп!Last edited by tony1975; 09.03.2014, 14:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеХолда си е шит отвсякъде и всеки стар спекулант има 3 наум там, освен това, че като им видиш откъде е печалбата се сещаш, че няма как да им прогнозираш бъдещото развитие.
Понеже си фен на групата на фармата, ще ти подскажа една хартия, която хем е на фармата, хем от месеци насам не е мръднала - Севтополис
Сливането със софарма така и не се определи точно във времето, което отегчи много от феновете на бързия профит. Но ако изходим от това че ромфарм освен дяловете на пъпката във фармата, купиха май над 20% от севтополис (т.е. повече като дял) може да си мечтаем за добър изход от ситуацията все пак, и то без да се налага да емигрираш от любимата ти група ))
Другa изостанала от общия възход фарма хартия несъмнено е Биовет. 200 милиона активи с 9 мил печалба, продукция 90% за износ, независимо от кризи, .... "oценено" само на 70 мил лв. в момента ... наполовината на балоняка мцх.... не е препоръка
Прям и точен както обикновено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеАми аз изкарах почти толкова от борсата преди три дни.... ....за резерв...о
Бих си купил ДБ....Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеДобре де, чекайте да реформулирам малко темата, ако ми позволите:
Имам чистак - бърсак 10 нови бинки на борсата - до вчера са се излежавали в банчицата. Къде бихте ги наместили? Къде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеей не ги обичаш тия и това е!
Другa изостанала от общия възход фарма хартия несъмнено е Биовет. 200 милиона активи с 9 мил печалба, продукция 90% за износ, независимо от кризи, .... "oценено" само на 70 мил лв. в момента ... наполовината на балоняка мцх.... не е препоръкаLast edited by padre Bonaventura; 09.03.2014, 11:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе знам дали "моите" компании изостават от ръста на БФБ, но изостават от ръста, който бих искал да имат
Коментар
-
Първоначално изпратено от MoreBangForTheBuck Разгледай мнениеМного хубава тема, интересни мнения и факти.
Но да ви кажа, единственото доказано изoстанало в ръста на цената, и в същото време и подценено е ФПП. Доказано се вижда както на 3 г., така и на 5 г. графика - единствената такава която е равна - димек имаме цени от кризистните 2009, 2012. Всичко друго на БФБ е на нива от +100-200% от кризисните години. Няма друга такава графика.
А подценено, понеже имаме едни смешни 14 Милиона Лева маркет кап, на БФБ вече такива капитализации няма, дори малките дружества са на по 30-50 милиона. Отделно повече на БФБ няма и под 0.25 П/Б, а тук е именно такова и то за АДСИЦ с управлявани ликвидни активи от НИ, изплаща дивиденти, финансира се с корпоративни облигации, само секцията награди на сайта им да разгледа човек и остава респектиран - също няма друго дружество на БФБ с толкова награди, И всичко това не за някое смешно дружество в ъгъла, а за такова представено в два идекса: BGBX40, BGREIT. Само акционерната структура да разгледа човек е също достатъчно респектираща - най-големият Пенсионен, най-силните на пазара на НИ в БГ ФПИ (поне според мен), колко ДФ и т.н. Сигурно в света няма толкова подценен РЕИТ.
За съжаление на много, както и мен де, мисля че няма да остане още дълго така изостанало. Мисля и БРЕФ и ФПП почнаха да правят начални рисунки на бичи флаг и няма начин да не потеглят.
Не е препоръка!“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЧЕЗ изостава. Ама добре така.
+111
Коментар
Коментар