IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли пенсионирани инвеститори от БФБ-София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    е затова и аз продължавам да работя, не че от заплатата нещо ще направя, но по навик, въпреки, че идва момент, когато заплатата е едно нищо в сравнение с останалите работи
    обаче 1 мил лв на депозит не ти върши работа - инфлацията винаги ще ти е проблем
    трябват 2 мил лева в добри активи - дивидент, рента - нещо такова и да си нащрек цял живот - пълно щастие няма, и от годишните доходи поне 50% отново в инвестиции - така долу горе ще изглежда стабилна схемата

къщата с колата беше след такива активи и то къщата не голяма, а колата до 20 хилки само - иначе пак работа до безкрай
    а добро утро!
    много се успа днес. хайде че си пиша тука сам....

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      И каква е тезата на повечето?
      че трябват между 500 000 и 1млн. вложени на депозит за да си отдъхнем в заслужена пенсия?
      Значи по хиляда лева на калпак, за мен и жената да си почиваме 30години демек до 70годишна възраст ще ми трябват 2 000*12*30= 720 000 и то без хипер инфлации, скъпи лечения(недай боже) и други катаклизми, ако се запазят сегашните условия - МНОГО ПАРА БЕ!
      Я жената да си работи пък аз спирам като направя половината 360 000 - трябва да има диверсификация!!!

е затова и аз продължавам да работя, не че от заплатата нещо ще направя, но по навик, въпреки, че идва момент, когато заплатата е едно нищо в сравнение с останалите работи
      обаче 1 мил лв на депозит не ти върши работа - инфлацията винаги ще ти е проблем
      трябват 2 мил лева в добри активи - дивидент, рента - нещо такова и да си нащрек цял живот - пълно щастие няма, и от годишните доходи поне 50% отново в инвестиции - така долу горе ще изглежда стабилна схемата

къщата с колата беше след такива активи и то къщата не голяма, а колата до 20 хилки само - иначе пак работа до безкрай

Коментар

• И каква е тезата на повечето?
        че трябват между 500 000 и 1млн. вложени на депозит за да си отдъхнем в заслужена пенсия?
        Значи по хиляда лева на калпак, за мен и жената да си почиваме 30години демек до 70годишна възраст ще ми трябват 2 000*12*30= 720 000 и то без хипер инфлации, скъпи лечения(недай боже) и други катаклизми, ако се запазят сегашните условия - МНОГО ПАРА БЕ!
        Я жената да си работи пък аз спирам като направя половината 360 000 - трябва да има диверсификация!!!
        Last edited by tony1975; 18.04.2014, 06:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение
          Гледай ся - няма такова нещо като бивш негър (разбирай и инвеститор/брокер/трейдър). Това за което говориш - колкото повече трупаш, за да се издържаш както казваш от лихвите и дивидентите, толкова повече работа ще имаш да си управляваш състоянието. Ако имаш 10 хил лв ще им отделяш 1 час сумарно в годината, за да мислиш какво да ги правиш. Не е така обаче ако имаш 1 млн. Този 1 час в годината ще стане 5 часа на ден и то, ако си намалил темпото.
          Пак да повторя - няма бивш инвеститор (освен фалиралия) Има само усилване и намаляване на темпото. Никой не дреме само на депозити и винаги едното ти око е хвърлено на пазара.
          ха ха ха - "няма бивш негър"!!! ХА ха ха
          как бе Джако бе бивш негър!

Коментар

• я каква интересна(за мен) тема и не съм я пуснал аз?!?!
            1000лв на член от семейството е добра цел...... хм още бая ще трябва да поработя

Коментар

• Ми кво да ви кажа.Я мое се пенсионирам след две три годин кога завърши щерката и си земе лебо у ръцете.Давам двеста декара земя под аренда и два апартамента под наем разпродавам инвентара и животните.Като прибавим и спестяванията мое си свирукам обикаляйки по света.Ма това значи да пукнем бръже и нема да стане.След някоя година възнамерявам да се откажа от земеделието но на работа че си одим.Връти ми се една идея примерно да наема някое семейство на което да дам един бон месечно плюс безплатна квартира и храна като си плащат само сметките и да остана само със животните като малко ги увелича.Земята под аренда Ма това е само идея.Не ми се вярва да си зарежа градинката.просто не моем без нея.Лятос идеш на двора а там домати васуль краставици чушки картофи моркови боб тикви сливи ябълки круши грозде праскови....Не моа го зарежа и у градо.

Коментар

• +1 за коментара на Carl Johnson - веднъж усетил сладостта(болката) на пазара - трудно се измъкваш. Иначе за пенсионерите - надявам се нашето поколение инвеститори/спекуланти, които влизахме 2002-2003 да сме първите, които ще се пенсионираме, ама пазара ще каже със сигурност - все пак го пожелавам на всички, които търгуват, независимо кога са влезли.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  Минимум 1000 лева на глава от семейството. Сам смятай колко пари трябва да имаш на годишен влог, за да печелиш от лихви такива пари.
                  Взех та се засмятах - едни петстин хилки, кво му плащаш.
                  Всичко това при двама, да не говорим ако си айляк ергенин.
                  Пък ако си и в "държавната" банка - 370.

Коментар

• Първоначално изпратено от анонимен1 Разгледай мнение
                    Здравейте
                    има ли вече пенсионирани инвеститори от доходи на БФБ-София?
                    говоря за такива, които са натрупали толкова много според личните им стандарти, че вече могат да живят само от лихвите/дивидентите/наемите на заделените настрана инвестиции?

Разбира се не е казано, че ще спрат да инвестират, а че няма да гонят максимума и дето се казва и на 5% годишно ще са супер доволни, защото пределната полезност на всеки слеващ милион намалява (законът за пределната полезност си е универсален) и ценността на първия 1 млн. би трябвало да е като на следващите 9 например.

Мислите, ли че може да има балансирани хора, които да кажат СТОП или вълната трябва да се язди докрай?

Поздрави
                    Гледай ся - няма такова нещо като бивш негър (разбирай и инвеститор/брокер/трейдър). Това за което говориш - колкото повече трупаш, за да се издържаш както казваш от лихвите и дивидентите, толкова повече работа ще имаш да си управляваш състоянието. Ако имаш 10 хил лв ще им отделяш 1 час сумарно в годината, за да мислиш какво да ги правиш. Не е така обаче ако имаш 1 млн. Този 1 час в годината ще стане 5 часа на ден и то, ако си намалил темпото.
                    Пак да повторя - няма бивш инвеститор (освен фалиралия) Има само усилване и намаляване на темпото. Никой не дреме само на депозити и винаги едното ти око е хвърлено на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                      Минимум 1000 лева на глава от семейството. Сам смятай колко пари трябва да имаш на годишен влог, за да печелиш от лихви такива пари.
                      съгласих се за дохода
                      след това умножаваш по 2, за да може горницата да реинвестираш
                      не съм съгласен за депозита и чаканата от него лихва
                      но при всички положения активите трябва да с над 1 мил лева

Коментар

• При мен ситуацията е подобна на maximilian. Като стане Софикс на около 750-800 ще съм на 0-ла от това, с което започнах през 2005 г.

Коментар

• Аз можех, ако краят на Седма бях продал всичко и купил златце (както впрочем си мислех), а началото на Девета пак си бях купил акции.

Но за злочестина не сторих туй.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Е, аз пък влязох на БФБ на 30 октомври 2007 година с основния си кеш, в следващите "допълвах и усреднявах",както казват битите. Толкова години бой, бой, по канчето. Но с много врътки и кеширане на 10, 15, 20 % успях да изтрия загубите до 80%.Но такъв кеф като последните 40 дена само знаех, че има- гледкаш си как портфейлът ти расте- незаменимо.
                            Last edited by maximilian; 28.02.2014, 19:48.
                            Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от никой. Разгледай мнение
                              Колко долу-горе според Вас трябва да е сигурният месечен доход, аз да се пенсионирате?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Не знам за какво пенсиониране говориш, но определено трейдърите трябва да се пенсионират като 1-ва категория труд. Когато за 10 секунди пазарът тръгне в обратната на твоята посока и си по бели гащи, ще ме разбереш за какво ти говоря
                                О много добре те разбирам

Коментар

Working...
                                X