IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данъци при търговия на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
    Не е точно така! На "Царо" тефтерчето с данъците тези дни нещо го размятаха и то - тези, на които е платил най-много - Цв.Цв. Аз по принцип правех сравнение между неплащане и недеклрариране, ама нейсе.

Поздрав за теб: За Милиони няма..
    Ооо поздрава беше железен, благодаря, особено певците бяха ебаси образите
    Ми именно няма нужда да се обявява и обяснява на НАП или на който и да било за някви си 2-3хил лв., не знам как стои въпроса ако търгуваш на БФБ и дали са вързани с НАПа моя брокер тъй или иначе не е в България и не търгувам Българската борса тъй, че данъци не ме вълнуват за сега, като направя 1 милион а това не знам кога ще стане тогава ще се притеснявам
    И аз не ги знам хората кво си мислят, слагат тая година спестени 5 хил. лв. и след 1 година ги вадят x3 ако беше толкова лесно никой нямаше да ходи на работа а само да си цъка на борсата като знам каква далавераджийска нация сме идеално би си пасвало за нас
    Last edited by michaelis; 26.01.2014, 16:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
      Уважаеми господине, Преди време Ви бях помолил ако имате проблеми с ПОЛЮЦИИТЕ си, потърсете КОМПЕТЕНТНА помощ. За съжаление виждам, че не сте ме послушали. Ако приемете съвет - то вземете си коте, не е сигурно, но може да Ви помогне.

Иначе Вие сте едно от съществата в този сайт, което ако използваме митологията не се свързва с нищо положително ...?!

След като изчетох темата Ви за смяна на ИП и се ОПИТАХ да Ви ПОМОГНА, установих: нямате проблем да НЕ търгувате дни, седмици и месеци. Че не познавате пазарните условия за търговия с ценни книжа?! Че не познавате елементарно ИП НА ПАЗАРА, техните ПЛАТФОРМИ и УСЛУГИ?! и т.н.

Но за сметка на ТОВА имате САМОЧУСТВИЕТО да ОБИЖДАТЕ без да познавате някого и СТЪПВАЙКИ на "фундамента" на знанията си получени от нета?! Искрено Ви се възхищавам на САМОЧУСТВИЕТО да сте компетентен по всяка тема и да се изказвате като ПОСЛЕДНА истанция?

сПОЛАЙ Ви!

P.S. Повече не смятам да отговарям, под достойнството ми е!
      "Консултанте",

Съвсем възпитано ти посочих, че не си прав относно задължителната регистрация на физическо лице, което получава повече от 50 000 лв СУМАРНО ОТ ЗАПЛАТА и други доходи. Толкова ли е трудно да признаеш, че си сгрешил? Или ако продължаваш да твърдиш, че си прав - да посочиш сериозни аргументи в подкрепа на тезата си по същество. В спора се ражда истината. Вместо това се хвърляш в обиди и коментари за неща, които нямат нищо общо със спора. Честно казано, шефът ми, който със сигурност получава повече от 50 000 лв годишно само от заплата, ще остане силно изненадан от факта, че трябва да се регистрира по ДДС . А той е на такава позиция, че НАП и Сметната палата денонощно му надничат в канчето.

Честно казано, дреме ми на сайдера за мнението ти за мен и дали ще ми отговаряш или не. Достатъчно отдавна съм в този форум и достатъчно съм наясно, че сериозните хора тук ме уважват. Твоето мнение няма никакво значение.

P.S. Що не пуснеш едно търсене в регистъра на лицата, регистрирани по ДДС да видиш дали лицата Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, Пламен Орешарски, Михаил Миков, Цецка Цачева и Димитър Токушев фигурират там? Всичките са имали в близките години или имат в момента официални доходи от заплата по-големи от 50 000 лева.И като видиш, че ги няма, да вземеш да пуснеш един сигнал до прокуратурата и НАП за това крещящо нарушение на ЗДДС. Да не говорим за неизвестния брой висши служители на трудови договори в банки и големи фирми.

P.P.S. Признавам, че част от посочените по-горе лица може и да не са направили все още 12 месеца с такива заплати, но Плевнелиев и Токушев със сигурност ги имат.
      Last edited by netware5; 26.01.2014, 17:22.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Здравей,
        Наистина колегата е прав има прекалено много информация и лесно можеш да си я намериш ..!
        Ако търгуваш като физическо лице, за всички сделки с ценни книжа /към тях са приравнени и компенсаторните инструменти/ на регулиран пазар на БФБ, доходите от продажба на дялове на борсата или при обратно изкупуване на ДФ и акции на ИД са 100% освободени от данъци.
        Ако получаваш дивидент, то данъка ти се удържа при ИЗТОЧНИКА!
        Дали трябва да се подава данъчна декларация, моя съвет е ПОДАВАЙ!

Ако търгуваш през юридическо лице ситуацията е подобна.
        Разликата е, че като получаваш дивидент то данъка не ти се удържа при източника!
        За обикновени компании не дължиш данък върху дивидента. Разликата е при АДСИЦ. За получения от него дивидент се дължи ДАНЪК тъй като по закон е освободен от корпоративен данък!

Сполай ти!

P.S. Да не забравя:
        1. Ако приходите ти като ФЛ /заплати + наеми + борса + ....../ минат на база 12 м. 50 000 лв. задължително се регистрираш по ДДС!
        2. Ако ИП ти олихвява свободните средства при него, трябва да получиш сл. бележка, да ги обявиш и в повечето случаи да платиш данък!
        Абе, ти консултираш ли някой наистина???? Какво ДДС на трудови възнаграждения??? И за капиталова за компенсаторки се дължат данъци!!!

Коментар

Баце,

МНооооооооооооооого помогна, ГоооооооооооооооооооооооуеМ си!

С други думи - нямате проблеми, но ако се появят ще си платите глобата и ...?!

Въх!
          Но за подаване с невярно съдържание пак е 500 лв, няма как са я попълниш правилно. Коментара е за такива с доходи и от други места, там е проблем, защо с бфб могат да минат 50 хил някъде във времето и да ги изгърбят лошо. А за такива като мен 500 лв. и то в най-лошия случай, защото ще обжалвам за несъщественост и ще падне

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
            .. Цар Киро за алкохола и т.н. мнооо са в big trouble дам само дет ги боли щеката и са с няколко мегальона напред
            Не е точно така! На "Царо" тефтерчето с данъците тези дни нещо го размятаха и то - тези, на които е платил най-много - Цв.Цв. Аз по принцип правех сравнение между неплащане и недеклрариране, ама нейсе.

Поздрав за теб: За Милиони няма..
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
              Ако не подадете какво ще се случи

В най-лошия случай да ви глобят 500 лв.

- В данъчната декларация не е възможно, просто не е направена адекватно и няма как да се отразят коректно тези сделки.. опитвал съм.. питал съм.. нап хал хабер си нямат..как.. те питам мен как

По отношение на Рег по ДДС, тук не е оборот, а печалба в размер на 50 хил, и пак същата работа , най-много да ви глобят, но трябва да установят, това не е никак лесно.

Проблем е, ако получавате и други доходи като физическо лице, тогава може да решат, че някъде във времето е трябвало да се регистрирате и да ви потърсят това ддс / ддс от наеми, граждански договори, дог за управление/, а то не е малко, двоен размер, лихви и т.н. Ако сте само на трудов договор и търгуватате няма от какво да се притеснявате. Заделете си 500 лв. за всеки случай
              Баце,

МНооооооооооооооого помогна, ГоооооооооооооооооооооооуеМ си!

С други думи - нямате проблеми, но ако се появят ще си платите глобата и ...?!

Въх!

Коментар

• Ако не подадете какво ще се случи

В най-лошия случай да ви глобят 500 лв.

- В данъчната декларация не е възможно, просто не е направена адекватно и няма как да се отразят коректно тези сделки.. опитвал съм.. питал съм.. нап хал хабер си нямат..как.. те питам мен как

По отношение на Рег по ДДС, тук не е оборот, а печалба в размер на 50 хил, и пак същата работа , най-много да ви глобят, но трябва да установят, това не е никак лесно.

Проблем е, ако получавате и други доходи като физическо лице, тогава може да решат, че някъде във времето е трябвало да се регистрирате и да ви потърсят това ддс / ддс от наеми, граждански договори, дог за управление/, а то не е малко, двоен размер, лихви и т.н. Ако сте само на трудов договор и търгуватате няма от какво да се притеснявате. Заделете си 500 лв. за всеки случай

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  Не се заяждам, ама май вече ти бях казал, че ника ти е неподходящ:
                  Уважаеми господине, Преди време Ви бях помолил ако имате проблеми с ПОЛЮЦИИТЕ си, потърсете КОМПЕТЕНТНА помощ. За съжаление виждам, че не сте ме послушали. Ако приемете съвет - то вземете си коте, не е сигурно, но може да Ви помогне.

Иначе Вие сте едно от съществата в този сайт, което ако използваме митологията не се свързва с нищо положително ...?!

След като изчетох темата Ви за смяна на ИП и се ОПИТАХ да Ви ПОМОГНА, установих: нямате проблем да НЕ търгувате дни, седмици и месеци. Че не познавате пазарните условия за търговия с ценни книжа?! Че не познавате елементарно ИП НА ПАЗАРА, техните ПЛАТФОРМИ и УСЛУГИ?! и т.н.

Но за сметка на ТОВА имате САМОЧУСТВИЕТО да ОБИЖДАТЕ без да познавате някого и СТЪПВАЙКИ на "фундамента" на знанията си получени от нета?! Искрено Ви се възхищавам на САМОЧУСТВИЕТО да сте компетентен по всяка тема и да се изказвате като ПОСЛЕДНА истанция?

сПОЛАЙ Ви!

P.S. Повече не смятам да отговарям, под достойнството ми е!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                    Някой съвети просто казват - ползвай адвокат+счети, а не форум.

Free - ако дължиш данък и не го декл. - big trouble!
                    Ако си си платил данъка и някой ти носи вода от н'ам къде да го декларираш,замисли се каква ще е санкцията...
                    като гледам всички мутри в България са в big trouble и са си плащали редовно данъците и за ембаргото в Югославия и за шмъркотиците и за рекетите които взимаха и за Софийски Имоти и Кремиковци и Черепа за Еврофутбола и черното тото, Цар Киро за алкохола и т.н. мнооо са в big trouble дам само дет ги боли щеката и са с няколко мегальона напред
                    Last edited by michaelis; 25.01.2014, 20:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      Абе толкова ли много печелите та и данъци искате да плащате
                      Ми и аз тва им бях написал ако е толкова голема постата на печалбите, че чак за данъци да се стигне да се наредим и аз на опашката да почна да печеля с пълни шепи. А данъчните ше ми върнат ли загубите, че не се сещам или тва не се брои ??

Коментар

• Абе толкова ли много печелите та и данъци искате да плащате

Коментар

• Някой съвети просто казват - ползвай адвокат+счети, а не форум.

Free - ако дължиш данък и не го декл. - big trouble!
                          Ако си си платил данъка и някой ти носи вода от н'ам къде да го декларираш,замисли се каква ще е санкцията...
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Здравей,
                            Наистина колегата е прав има прекалено много информация и лесно можеш да си я намериш ..!
                            Ако търгуваш като физическо лице, за всички сделки с ценни книжа /към тях са приравнени и компенсаторните инструменти/ на регулиран пазар на БФБ, доходите от продажба на дялове на борсата или при обратно изкупуване на ДФ и акции на ИД са 100% освободени от данъци.

Разликата е, че като получаваш дивидент то данъка не ти се удържа при източника!
                            [За обикновени компании не дължиш данък върху дивидента. Разликата е при АДСИЦ. За получения от него дивидент се дължи ДАНЪК тъй като по закон е освободен от корпоративен данък!

Сполай ти!

P.S. Да не забравя:
                            1. Ако приходите ти като ФЛ /заплати + наеми + борса + ....../ минат на база 12 м. 50 000 лв. задължително се регистрираш по ДДС!
                            2. Ако ИП ти олихвява свободните средства при него, трябва да получиш сл. бележка, да ги обявиш и в повечето случаи да платиш данък!
                            -това значи ли, че когато получаваме дивидент от АДСИЦ, неговият данък от 5% не се удържа при инвестиционният посредник, а ние трябва да го внесем лично
                            -или се удържа веднъж 5% при посредника и още веднъж ние трябва да внесем в НАП
                            -или нищо не дължим към НАП и всичко се удържа при инвестиционният посредник
                            Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !

Коментар

Здравей,

За обикновени компании не дължиш данък върху дивидента. Разликата е при АДСИЦ. За получения от него дивидент се дължи ДАНЪК тъй като по закон е освободен от корпоративен данък!

Сполай ти!

P.S. Да не забравя:

Не се заяждам, ама май вече ти бях казал, че ника ти е неподходящ:
                              Чл. 3. (1) Данъчно задължено лице е всяко лице, което извършва независима икономическа дейност, без значение от целите и резултатите от нея.
                              (2) (Изразът "както и упражняването на свободна професия, включително на частен съдебен изпълнител и нотариус" е обявен за противоконституционен с Решение № 7 от 2007 г. на КС - ДВ, бр. 37 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 108 от 2007 г., в сила от 19.12.2007 г.) Независима икономическа дейност е дейността на производители, търговци и лица, предоставящи услуги, включително в областта на минното дело и селското стопанство, както и упражняването на свободна професия, включително на частен съдебен изпълнител и нотариус. Независима икономическа дейност е и всяка дейност, осъществявана редовно или по занятие срещу възнаграждение, включително експлоатацията на материално и нематериално имущество с цел получаване на редовен доход от него.
                              (3) Не е независима икономическа дейност:
                              1. дейността, осъществявана от физически лица по трудово правоотношение или по правоотношение, приравнено на трудово;

.....................
                              Чл. 96. (1) Всяко данъчно задължено лице с облагаем оборот 50 000 лв. или повече за период не по-дълъг от последните 12 последователни месеца преди текущия месец е длъжно в 14-дневен срок от изтичането на данъчния период, през който е достигнало този оборот, да подаде заявление за регистрация по този закон.
                              Last edited by netware5; 25.01.2014, 15:42.
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                                Тук отговорът следва да се търси в посока:
                                - небанковите лихви винаги са били облагаем доход,
                                - банковите лихви бяха освободени изцяло до миналата година,
                                - при последната промяна, лихвите получени от отделни видове банкови продукти, станаха облагаеми.
                                +1

Коментар

Working...
                                X