IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данъци при търговия на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Прекрасна госпожице,
    от написаното съдя че имате златно сърце и дебел портфел.
    Може ли смирено да поискам ръката Ви.

п.п.
    Надявам се че не е проблем че вече съм женен .....

При над 700 000 лв приход и платени данъци от 70 К , направо се развеждам....

Коментар

• Първоначално изпратено от T.A.D. Разгледай мнение
      Точно тези бяха необлагаеми по Закон, освен ако съм пропуснал някаква промяна... Но според мен ИП нещо се е престарал, което не говори добре за тях!
      И аз мисля, че придобитите при масовата , не се облагат....
      При мен казуса е още по - объркан...Имах от МП и след това купих на пазар още ....
      При обратното изкупуване продадох всичките.....
      Когато имаме обратно изкупуване трябва ли да се декларират ?

пп За МДК става въпрос..

Коментар

• Първоначално изпратено от nikola66 Разгледай мнение
        Вчера ИП ми напомни, че през 2013 съм получил облагаем доход от продажба на акции. Акциите бяха на непублично дружество и са от масовата приватизация. Чудя се каква цена на придобиване да им пиша в данъчната декларация? И ако си измисля някаква цена, дали някой ще тръгне да я проверява? Защото нямам вече нито спомени, нито документи...
        Точно тези бяха необлагаеми по Закон, освен ако съм пропуснал някаква промяна... Но според мен ИП нещо се е престарал, което не говори добре за тях!

Коментар

• Вчера ИП ми напомни, че през 2013 съм получил облагаем доход от продажба на акции. Акциите бяха на непублично дружество и са от масовата приватизация. Чудя се каква цена на придобиване да им пиша в данъчната декларация? И ако си измисля някаква цена, дали някой ще тръгне да я проверява? Защото нямам вече нито спомени, нито документи...
          Last edited by nikola66; 02.02.2014, 02:27.

Коментар

• Данъци и дивидентни

Аз доколкото съм наясно, независимо какъв доход имаш, трябва да го декларираш, ако не е от трудов договор. От там нататък дали плащаш данък, ако вече платен незнам. Питай в НАП според мен.

Но пък последният коментар ми изглежда напълно логичен!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              Винаги съм се чудил за какъв х*й да декларирам нещо от което държавата няма да вземе нищо
              Доходите от дивиденти получени от Български юридически лица не се декларират от получатеря и то съвсем резонно защото платеца е длъжен освен да удържи и внесе 5% данък дивидент , в началото на следващата година да подаде декларация по чл.73 от ЗДДФЛ в коята се опоменава лицето, платения доход и удължания данък.

В тоя ред на мисли ако ти декларираш дивидента в своята декларация ще стане двойно деклариране.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от irena Разгледай мнение
                Аз съм на трудов договор, като миналата година платих и данък по чл.50 от ЗДДФЛ над 70 хил.лв. и по никакъв ДДС не съм се регистрирала.
                Прекрасна госпожице,
                от написаното съдя че имате златно сърце и дебел портфел.
                Може ли смирено да поискам ръката Ви.

п.п.
                Надявам се че не е проблем че вече съм женен .....
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Преди време имаше голяма дискусия относно регистриране по ДДС за ФЛ и така и неразбрах какво беше крайното становище на НАП.

Някой с повече яснота?
                  мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Аз съм на трудов договор, като миналата година платих и данък по чл.50 от ЗДДФЛ над 70 хил.лв. и по никакъв ДДС не съм се регистрирала.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      Винаги съм се чудил за какъв х*й да декларирам нещо от което държавата няма да вземе нищо

Коментар

• Винаги съм се чудил за какъв х*й да декларирам нещо от което държавата няма да вземе нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                          Хайде окончателно да обясня:
                          1. Под заплата нямам предвид възнаграждение по трудови или приравнени правоотношения /ако не съм се изразил ясно моя грешка/! Имах предвид съвкупността от доходи - граждански, консултански, за управление и контрол и др. + наеми + борса и т.н.

2. Наивник:

Сега бих ти пожелал ДРУМ в тази прекрасна снежна неделя!

Поздрави и успешна седмица на всички!
                          Ами, пак грешиш. Договорите за управление и контрол също са необлагаеми с ДДС
                          Ако погледнеш точно и ясно съм написал, кои сделки с компенсаторки са облагаеми.
                          Добре е самочувствието да има някакво покритие

Коментар

• Ок,

Бъди здрав и успешен!

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                              Хайде окончателно да обясня:
                              1. Под заплата нямам предвид възнаграждение по трудови или приравнени правоотношения /ако не съм се изразил ясно моя грешка/! Имах предвид съвкупността от доходи - граждански, консултански, за управление и контрол и др. + наеми + борса и т.н.
                              ..........................
                              Това вече е друго нещо Съгласен съм, без доходите от управление и контрол, защото те също са изключени от понятието независима икономическа дейност.

И пак повтарям, нищо лично, и не се заяждам. Съжалявам, че си го разбрал така. Човек трябва да е внимателен в този форум - много хора четат тук за да се информират по важни въпроси и лесно могат да изпаднат в заблуда от непрецизни изказвания.
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Хайде окончателно да обясня:
                                "Независима икономическа дейност е дейността на производители, търговци и лица, предоставящи услуги, включително в областта на минното дело и селското стопанство, както и упражняването на свободна професия, включително на частен съдебен изпълнител и нотариус. Независима икономическа дейност е и всяка дейност, осъществявана редовно или по занятие срещу възнаграждение, включително експлоатацията на материално и нематериално имущество с цел получаване на редовен доход от него."

Заплата
                                Тълковен речник:
                                Парична сума, която едно лице получава за един месец работене.
                                Синонимен речник:
                                (същ.) плата, надница, хонорар, възнаграждение
                                (същ.) доход, заплащане, отплащане, компенсация, обезщетение
                                (същ.) приход, припечелени пари
                                (същ.) доходи, приходи, печалба
                                (същ.) плащане, отплата
                                (същ.) наем, награда
                                Netware5, що се отнася дали си бил добронамерен, отговора е нЕ! На база самочуствието ти би трябвало и сам да го разбереш!
                                Защото заяждането на дребно, опитите да провокираш, да бъдеш назидателен, остроумен exc. е всичко друго но не и ДОБРОНАМЕРЕНОСТ и БОН тон!

2. Наивник:
                                Приходите от продажби на КИ и ИБ от техните първособственици /първоначално обезщетени собственици/ са ОСВОБОДЕНИ от данъчно облагане!
                                Облагат се при следващи препродажби ...
                                Сега бих ти пожелал ДРУМ в тази прекрасна снежна неделя!

Поздрави и успешна седмица на всички!

Коментар

Working...
                                X