IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране в акции - различни начини

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Стига с това доверително!!! Малко ли изгоряхте?
    Е, той човекът си го казва, иска на сляпо...

Коментар

• Първоначално изпратено от j.u.n.i.o.r Разгледай мнение

Още нямам отговор на конкретни въпроси:
      - съществуват ли CDF върху БГ индекси
      - CDF подходящи ли са за дългосрочни инвестиции и защо да/не; имат ли падеж или са безсрочни
      - ако въобще не смятам да следя пазари и трендове - кое е по-смислената опция или поне какви са + и - на всяка - индексов фонд, самостоятелно купуване на портфейл от акции отговарящ като структура на индекса, или CFD
      Няма CFD върху български индекс. Евробет опитаха да направят, но Комисията ги поряза
      CFD не са подходящи за никакви инвестиции. Обикновено са с лост и повечето са върху фючърси върху индекси.
      По 3 - нищо смислено.

Коментар

• Стига с това доверително!!! Малко ли изгоряхте?

Коментар

• Хора, предполагам съветите ви са верни и добронамерени, но не са това което търся... Казвате "не инвестирай в индекси", "избери компании плащаши добър дивидент", "дай парите на доверително управление и гледай как и къде инвестират, преди да започнеш сам" и т.н., но аз искам сляпо да инвестирам в индекс, без да анализирам, следя и т.н., вярвайки че индексът ще се покачи, пък ако ще и да загубя Помогнете ми евентуално да загубя по-малко и да е по по-"правилен" начин, пък каквото излезе

Още нямам отговор на конкретни въпроси:
          - съществуват ли CFD върху БГ индекси
          - CFD подходящи ли са за дългосрочни инвестиции и защо да/не; имат ли падеж или са безсрочни
          - ако въобще не смятам да следя пазари и трендове - кое е по-смислената опция или поне какви са + и - на всяка - индексов фонд, самостоятелно купуване на портфейл от акции отговарящ като структура на индекса, или CFD

Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
          оставви го BGTR30, ела в другия отсек на DAX, SP500 и DJ30 там бат Haho333 ще те научи как се търгува, само дълги и нема се плашиш
          Да, мисля го и този вариант, сигурно ще пусна тема с подобни въпроси и за щатските индекси, но първо се надявам да получа по-конкретни отговори за БГ

Коментар

• Ако имаш възможност за известно време вземи доверително управления, наблюдавай как се развива, опитвай се да управляваш някои позиции. Така се добива опит за самостоятелно участие.
            Разбира се, това е само една от възможностите.
            Last edited by sofiance; 22.01.2014, 17:48.

Коментар

Благодаря за отговорите, особено на по-смислените

Благодаря за съветите! Знам много добре че има риск да загубя. Знам също много добре и че с активно управление, много четене, опит, старание, късмет и т.н. може да се постигне по-добра доходност отколкото при залагане на индекс. Но както обясних нямам време да съм активен участник в този пазар. Искам просто да вкарам едни пари и ако след 1 година BGTR30 се е покачил с 20%, аз съответно да съм спечелил ~20%, ако е паднал с 30%, ще съм загубил ~30%. Приемайки това решение, наистина ще съм благодарен ако някой може да отговри конкретно на въпросите. Мисля че част от тях са общовалидни и при други инвестиционни стратегии, така че подобна информация може да е полезна и за други. Благодаря

P.S. Отговори с единствена цел заяждане не виждам на кого и с какво помагат, освен че развалят впечатлението от иначе не лошия форум... То е ясно че никой не им обръща внимание, та не разбирам защо е нужно хем пишещите ги да си амортизират клавиатурите, хем четящите да скролват излишно...
              оставви го BGTR30, ела в другия отсек на DAX, SP500 и DJ30 там бат Haho333 ще те научи как се търгува, само дълги и нема се плашиш

P.S. тази година не залагай ама на никакви индекси или акций, изчакай да изтръскат клона че много маймуни има на него
              Last edited by michaelis; 22.01.2014, 15:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от никой. Разгледай мнение
                Прегледах какво си написал в предходни постове.
                Не си добре с правописа - едни и същи грешки. Сигурно до седми клас не си ходил на училище.
                Може и от София да си.

спорет спорет спорет спорет ......................
                Не подценявай Martingale.Без да го познавам лично,той е от много дълго време във форума и е изключително икономически начетен....Голям % от тук четящите и пишещите съм убеден,че могат да научат много от него...А по каква причина,последните две-три или повече години,влиза в някоя тема,изплющява някоя щуротия и след това млъква,не мога да знам....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Младши:

Пръво - не залагай на индекси и не ги следи ного-ного. За мен значение има само един индекс - Имперският.

Второ - половин година - не е дългосрочна инвестиция. И една година не е.

Трето - докато още - не ного опитен - търси компании, които редовно раздават дивиденти - стреми се дивидентът да ти носи поне 8% годишна доходност, извън поскъпването на самата акция.

Четвърто - щом искаш да инвестираш и във фондове, направи го така, че още при внасянето на парите да си 10% напред - това е съвсем лесно.

Мъжка приказка. За разлика от онази на ханджията, 5 поста по-надолу. Последният, чувам, страдал, че не можел да пробута никому гнилите си панелки та, няма да му се връзваме. Пък, като гледам, той няма нужда точно моя милост да го обърква, сам е доста неадекватен. Ако и да се мисли за соушъл стронг
                  pipbelще те успокоя: Не ме е яд на "вас". Радвам се, че поне някой печели - друг въпрос, че печалбите са под възможностите на момента но, така сте решили, така да бъде. Единствено, пропомням, че медалът има поне две страни. За вероятността от 5 сделки 4 да са добри - така е, само че, си остава вероятност, без гаранции и с тук и там, по някой черен лебед, сещаш се. За четенето и образоването си прав, ала човекът все отнякъде трябва и да влезе в играта, опит се трупа лично. Пожелавам късмет на момъка.

Коментар

• БРАВО ИМПЕ ПИЧ СИ- ДОБРИ СЪВЕТИ КЪМ МЛАДИТЕ

Коментар

• Младши:

Пръво - не залагай на индекси и не ги следи ного-ного. За мен значение има само един индекс - Имперският.

Второ - половин година - не е дългосрочна инвестиция. И една година не е.

Трето - докато още - не ного опитен - търси компании, които редовно раздават дивиденти - стреми се дивидентът да ти носи поне 8% годишна доходност, извън поскъпването на самата акция.

Четвърто - щом искаш да инвестираш и във фондове, направи го така, че още при внасянето на парите да си 10% напред - това е съвсем лесно.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Благодаря за отговорите, особено на по-смислените

Благодаря за съветите! Знам много добре че има риск да загубя. Знам също много добре и че с активно управление, много четене, опит, старание, късмет и т.н. може да се постигне по-добра доходност отколкото при залагане на индекс. Но както обясних нямам време да съм активен участник в този пазар. Искам просто да вкарам едни пари и ако след 1 година BGTR30 се е покачил с 20%, аз съответно да съм спечелил ~20%, ако е паднал с 30%, ще съм загубил ~30%. Приемайки това решение, наистина ще съм благодарен ако някой може да отговри конкретно на въпросите. Мисля че част от тях са общовалидни и при други инвестиционни стратегии, така че подобна информация може да е полезна и за други. Благодаря

P.S. Отговори с единствена цел заяждане не виждам на кого и с какво помагат, освен че развалят впечатлението от иначе не лошия форум... То е ясно че никой не им обръща внимание, та не разбирам защо е нужно хем пишещите ги да си амортизират клавиатурите, хем четящите да скролват излишно...

Провери опцията за доверително управление, която предлагат инвестиционните посредници, проследявай как и къде инвестират, преди да започнеш сам...

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                          още един провинциалист
                          Прегледах какво си написал в предходни постове.
                          Не си добре с правописа - едни и същи грешки. Сигурно до седми клас не си ходил на училище.
                          Може и от София да си.

спорет спорет спорет спорет ......................

Коментар

• Благодаря за отговорите, особено на по-смислените

Коментар

Здравейте Обмислям инвестиция в акции на български компании и се опитвам да избера най-добрия за мен вариант. Реших да пиша тук, защото предполагам че има достатъчно хора с опит, които могат да ми помогнат.

Идеята ми е да инвестирам дългосрочно - да кажем за половин-една-две години (освен ако нещата не се развият крайно неблагоприятно и не изляза преждевременно). Целта не е спекула, за мен това няма да е нито основно, нито второстепенно занимание, така че няма да имам време да следя и анализирам пазари, компании, новини и т.н., просто искам да заложа на някой от основните индекси, например BGTR30 или нещо подобно. Вариантите за които се сещам са следните, ще съм благодарен ако споделите техните + и -, кой вариант смятате за най-подходящ, а също и ако се сетите за други варианти:

А. Купуване на дялове от индексен фонд, доколкото разгледах - има поне няколко такива
                              - минус тук ми се струват таксите на фонда и липсата на "стопове"
                              - има ли други минуси?
                              - има ли плюсове?
                              Б. Портфейл от акции на всички или част от компаниите, участващи в индекса
                              - предполагам начинът е ползване на платформата на някой брокер, има ли други варианти?
                              - кой брокер бихте препоръчали, Бенчмарк или...?
                              В. CFD върху индекс
                              - има ли CFD върху БГ индекси?
                              - това удачен вариант ли е за дългосрочна инвестиция, по-скоро срещнах мнения че не е, но не разбрах защо

Благодаря предварително на всички отговорили
                              още един провинциалист

Коментар

• Джуниър, на първо време не ти препоръчвам да прочиташ втория постинг, щото псайко елемент като пирамидата само може да те обърка, пък и той не е добър пример щото е соушъл слаб.
                                Ако ти е за средносчна инвестиция като за 2-3 години на БФБ , просто търси слабо волатилни компании с перспектива за ръст като лекарствени или земеделски.
                                Умишлено те съветвам да се абстрахираш от лузъри като пирамидата, щото подобни са агресивни мошеници и ще почнат на лични да те бомбандират с техните псевдопроекти неосъществими и натоварващи за нормалните хора! Успех!

Коментар

Working...
                                X