IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране в акции - различни начини

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    А, да: ВИНАГИ съществува прилична вероятност да изгубиш в дадена сделка.
    ВИНАГИ.
    Mладши - само да добавим че това бе гледната точка на наблюдател, който вероятно го е лееекинко яд че тези де сме на борсата си удвоихме парите последните 2 години.

Също толкова е прилична вероятността от 5 сделки поне от 4 да спечелиш.
    Стига да си намериш своя път.
    Затова чети, образовай се и тогава.
    Решенията ще си ги вземеш сам, не чакай някой да ти налива акъл тука.
    А и поне 100 различни мнения ще чуеш и съвсем ще се опелтечиш.
    И не се доверявай на разни фондове. Никой не може по добре да се грижи за твоите пари от теб самия !

Коментар

• Казано е преди доста време че, щом се продават акциите на публичния пазар, купонът вече е свършил. Печеливши, в случая, са продаващите тези акции, а останалите, в една или друга форма, залагат /играят хазарт/. Ако можеш да се включиш, обаче, на етап стартъп в компания с добри пазари и продукти, от една страна, придобиваш осезаем контрол /елемент от собствената ти финансова сигурност/ а, от друга, отново, осезаем достъп до пазара и политиката на компанията.
      Да не се бърка с пирамидалните схеми, където, колкото повече народ завлечеш, толкова повече би могъл да намажеш...и толкова повече да те търсят да те бият - също.
      Та, индексни фондове и т.н. игрички са хазарт, колкото и добре да познаваш факторите в него.
      Ей нА: с точност до единица мога да се изчислят вероятносттите да улучиш 6-ца от тото 2 с каквато и да е комбинация но, гаранция кой ти дава?
      А, да: ВИНАГИ съществува прилична вероятност да изгубиш в дадена сделка.
      ВИНАГИ.
      Last edited by Pyramid; 22.01.2014, 14:22.

Коментар

• Инвестиране в акции - различни начини

Здравейте Обмислям инвестиция в акции на български компании и се опитвам да избера най-добрия за мен вариант. Реших да пиша тук, защото предполагам че има достатъчно хора с опит, които могат да ми помогнат.

Идеята ми е да инвестирам дългосрочно - да кажем за половин-една-две години (освен ако нещата не се развият крайно неблагоприятно и не изляза преждевременно). Целта не е спекула, за мен това няма да е нито основно, нито второстепенно занимание, така че няма да имам време да следя и анализирам пазари, компании, новини и т.н., просто искам да заложа на някой от основните индекси, например BGTR30 или нещо подобно. Вариантите за които се сещам са следните, ще съм благодарен ако споделите техните + и -, кой вариант смятате за най-подходящ, а също и ако се сетите за други варианти:

А. Купуване на дялове от индексен фонд, доколкото разгледах - има поне няколко такива
        - минус тук ми се струват таксите на фонда и липсата на "стопове"
        - има ли други минуси?
        - има ли плюсове?
        Б. Портфейл от акции на всички или част от компаниите, участващи в индекса
        - предполагам начинът е ползване на платформата на някой брокер, има ли други варианти?
        - кой брокер бихте препоръчали, Бенчмарк или...?
        В. CFD върху индекс
        - има ли CFD върху БГ индекси?
        - това удачен вариант ли е за дългосрочна инвестиция, по-скоро срещнах мнения че не е, но не разбрах защо

Благодаря предварително на всички отговорили
      Working...
      X