IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране в акции - различни начини

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето едни които са купили евтино и сега ще продадат скъпо.Явно са некадърници.Друго е да си в този форум и винаги да печелиш щото имаш знания.

http://www.investor.bg/evropa/334/a/...ikazka,165605/

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Аз не твърдя че някой насила кара някого.Просто ми е смешно че тук в този форум няма загубили.И всеки точно преди поскъпването купил и преди поевтиняването продал.Ти вярваш ли на тези лакърдии.И можеш ли да посочиш един човек на който парите в УПФ са повече от вноските?
      Не не ми се налага да вярвам, за мен по-важно е кой какво прави като идеи, кой колко печелил и колко загубил не ми носи никаква съществена информация и съответно не ме интересува.
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Който е почнал през последните две години - ДА.
        Но от началото НЕ.
        А и за новобранците във внасянето на осигуровки - има време да ги скупосат и тях спецовете в инвестирането от ПФ. Малко да изчакат
        Прав си. Така е.
        Днес съм в приповдигнато настроение. Имам едни пари във фиделити и ми се отчетоха годишно за 2013 с +20%. Доста доволен, очаквах не повече от 10-12%.
        За миналата година бяха на + 8, ама по миналата - 6 %
        Ала от септември имам възможност да си ги изтегля и няма им оставя и стинка.
        По добре от мене никой не може ми управлява парите !

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Съвсем всеки един, дето е почнал да се осигурява преди около две години.
          Който е почнал през последните две години - ДА.
          Но от началото НЕ.
          А и за новобранците във внасянето на осигуровки - има време да ги скупосат и тях спецовете в инвестирането от ПФ. Малко да изчакат

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Не ме лъжи

Коментар

И можеш ли да посочиш един човек на който парите в УПФ са повече от вноските?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                бат Пешо, наближава новия сезон (говоря за зеленчуокпроизводството и т.н.)
                правил ли си капково напояване, да кажеш някоя тънкост, струва ми се, че май ще тр., и аз да правя. Тази зима нема валеж, ни сняг, ни дъжд. Дано няма още засушаване
                Не съм правил капково напояване но се замислям.Селото ни е богато на вода.На 6.5м. вода колкото искаш.Все още съм на помпи маркучи и вади.На полето понеже земята ми е вътре в голям блок на арендатор гледам да се съобразявам с неговия сеитбооборот и му плащам поливките.Той досега поливаше но не капково.Тази година обаче викна фирма и направи сондажи решил е да полива капково целия блок.Та тази година или ще изчакам или ще слагам и аз.Дано пролетта да е дъждовна.Господ си знае работата да не се мешаме.Той винаги е добър към нас.

Коментар

Аз не твърдя че някой насила кара някого.Просто ми е смешно че тук в този форум няма загубили.И всеки точно преди поскъпването купил и преди поевтиняването продал.Ти вярваш ли на тези лакърдии.И можеш ли да посочиш един човек на който парите в УПФ са повече от вноските?
                  бат Пешо, наближава новия сезон (говоря за зеленчуокпроизводството и т.н.)
                  правил ли си капково напояване, да кажеш някоя тънкост, струва ми се, че май ще тр., и аз да правя. Тази зима нема валеж, ни сняг, ни дъжд. Дано няма още засушаване

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    Бат Пешо много си емоционален, никой не кара човека да инвестира на БФБ,
                    ако разгледаш какво има на запад може да забележиш, някой компании дето
                    имат история за раздаване на дивиденти от по 40 - 50 години без пропуск, вероятно
                    хората дето инвестират в тях също са комарджии и баламурници според теб.
                    Може да видиш и такива дето са обрали парите на инвеститорите като енрон, но света шарен. Всеки има различни потребности и склоност към риск, затова инвестиционните
                    инструменти не се изчерпват само с депозита.

Коментар

• Първоначално изпратено от j.u.n.i.o.r Разгледай мнение
                      Относно "кучетата" - точно твоята статия четох преди да пусна тази тема Всъщност защо инвестирането в индекс да е толкова различно от кучетата? На мен ми се струва че са близки - нали кучетата участват и в индекса, съответно ако се инвестира в него отново ще се вземе дивидент?
                      При индексите не всички акции дават дивидент - в България примерно 1 /3 от компаниите съставляващи индекса BGTR30 дават дивидент, при S&P 500 вече 4/5 дават дивидент.
                      Системата с кучетата се опитва механично да селектира най - подценените дивиденски компании от индекса и е първо приближение на към пасивен портфейл съставен от сравнително качествени и подценени акции. Те са сравнително качествени защото са успели да попаднат в индекс, което обикновено е атестат за размер и ликвидност. Второ, дават дивидент, което обикновено е атестат за платежоспособност. Трето, имат в момента висока дивиденска доходност което вероятно е пазарна анамалия при цената на компанията. И така вероятно имаме по -нисък риск спрямо средното и вероятна възможност за капиталова печалба спрямо средното - а средното е индексът.
                      Ще го визуализирам по друг начин - искаш да тръгнеш на дългосрочно финансово пътешествие еквивалентно да обиколиш Земята примерно 10 пъти - е с каква кола ще тръгнеш - с такава на 20 години горяща по 15 литра на 100 км, без никакви защити на пътниците, без навигационна система или с нова... И двете са КОЛИ , приличат си нали? Разликата е във доходността при различините подходи.

Мога да пиша много но трудно мога да дам просто и кратко решение. Трябва да се положат усилия, за да вникне в възможностите и ограниченията на инвестирането иначе се получава посредствен резултат.
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Брях мама му стара тука все разбирачи и все печелят...........
                        Бат Пешо много си емоционален, никой не кара човека да инвестира на БФБ,
                        ако разгледаш какво има на запад може да забележиш, някой компании дето
                        имат история за раздаване на дивиденти от по 40 - 50 години без пропуск, вероятно
                        хората дето инвестират в тях също са комарджии и баламурници според теб.
                        Може да видиш и такива дето са обрали парите на инвеститорите като енрон, но света шарен. Всеки има различни потребности и склоност към риск, затова инвестиционните
                        инструменти не се изчерпват само с депозита.
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Ако глобалната ти експозиция, т.е. не само изискуемия маржин, а цялата експозиция към пени сток е 20-30% в пени сток то за година, две сметката ще е профукана.

За да има шанс то пени сток не би трябвало да надминават 3-4%, като се вземе в предвид че ако се желае доходност базирана не само на чист късмет се налага да се държи доста диверсифициран портфейл от такива акции, да кажем 20 или 30 позиции и това вдига доста изискуемия размер на сметката. Което пък веднага води до това - защо човек да се забива в пени сток.
                          Penny Stock се води нещо което е под 5 рка в момента имам около 4 позиций с такива едната май изгоря, фалираха уж още не се знае, ама кво да направя са риск и тва е другите се държат за сега пък да видим ....
                          Penny Stock is Toxic Stock
                          Last edited by michaelis; 23.01.2014, 12:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            мммм не винаги да ти кажа, ако играеш all in тогава да сложи малко 200-300 (за акций от 1 - 2 цента стаа въпрос ) ако мине мине и станат по 2 или по 3 берекет версин, са ако слагаш десетки левове с цен да си купиш къща на Майорка за 5 дена тогава ще има фалит ...
                            Ако глобалната ти експозиция, т.е. не само изискуемия маржин, а цялата експозиция към пени сток е 20-30% в пени сток то за година, две сметката ще е профукана.

За да има шанс то пени сток не би трябвало да надминават 3-4%, като се вземе в предвид че ако се желае доходност базирана не само на чист късмет се налага да се държи доста диверсифициран портфейл от такива акции, да кажем 20 или 30 позиции и това вдига доста изискуемия размер на сметката. Което пък веднага води до това - защо човек да се забива в пени сток.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              пени сток с CFD си е пряк път към фалит
                              мммм не винаги да ти кажа, ако играеш all in тогава да сложи малко 200-300 (за акций от 1 - 2 цента стаа въпрос ) ако мине мине и станат по 2 или по 3 берекет версин, са ако слагаш десетки левове с цел да си купиш къща на Майорка за 5 дена тогава ще има фалит ...
                              Last edited by michaelis; 23.01.2014, 12:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                                Залужава си ако се играе на penny stocks да не буниш цените вътре ако си много, НО CFD траква не само цените, но и сделките и пак може да се наиграеш
                                пени сток с CFD си е пряк път към фалит

Коментар

Working...
                                X