IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумът като средство за купи-нахвали-продай

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Горе долу единствената причина все пак да има някакъв оборот на нашата борса е точно този форум. Включително и емоционалните глупости в него. Една от основните причини българи да печелят много по-лесно на нашата борса и като практика да губят на чужди борси е отново този форум. Навън просто няма от къде да взимат такава смляна информация, дори и само емоционална такава.

Естествено че някой ще се опитва да си продава стоката скъпо, а друг ще се опитва да купува евтино. Но това не променя факта, че без такива "манипулации" 90% от дребните участници на БФБ изобщо няма да си имат представа какво се случва. Точно това което се случва като излезат навън. Почнат да гледат финансови телевизии и да четат финансови вестници и единственото което успяват да направят е да купуват на върхове и да продават на дъна.

Защото и да разчита човек на специализирани медии е същата работа. И там се повтаря само това което е очевидно, а то след като е очевидно значи е влязло вече в цената. И ако човек не разбира от финансови оценки, макро трендове или оценки на стратегически позиции това което му остава е технически анализ или хвалене на стоката от този или онзи, като само може да се надява, че стоката е достатъчно добра, че да си заслужава хваленето. но за да се разбере дали това е така се налага да има и противоположно мнение. Да се получава диалог. Ако няма диалог значи има нещо гнило.

Коментар

• Хората, които не могат да печелят пари от борсата, казват, че никой не може да печели пари от нея. Това обаче разбира се не е така. Те трябва да разсъждават по коренно различния начин, а именно:
      "Това, че аз не мога да печеля пари от борсата, не означава, че другите също не могат!"
      Наща борса си е мизерна, ама си е наща борса. И ако сравниш ръста на Софикс, с ръста на който и да е индекс на друг пазар на запад ще останеш изненадан, някои хора колко пари направиха тази година
      За някои Emerging market, за други Emergency market. Въпрос на усет и на личен избор
      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
      не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Има такова нещо - кръгът "Батя" срещу този на "Императорът"
        Кой към кой кръг се причислява???
        аз май съм си към моя кръг......

Коментар

• Това са глупости! Ако примерно преди 3 години си инвестирал в АТЕРКИ, то до момента си само на печалба. Ако си пазарувал и държал дългосрочно ЕНЕРГОНИ, тогава си на тотална загуба. Всичко е относително. Има хазартен елемент, но има и много публична информация за финансови отчети, профил история на пазара и прочее за всяка една компания. Голяма глупост е да се каже, обаче, че борсата е чист хазарт и печелели само посредниците.
          Миналата година купих непублични акции от голяма белгийска компания, която тази година даде чудесен дивидент в БГ. Да , да в БГ. Така, че не се изФърляйте като ....... на мокър песък.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
            е тогава как продължават да съществуват тия борси, като обирът на участниците в тях
            е сигурен?
            когато си държиш парите на депозит в банка какъв си, не се ли явяваш инвеститор за банката?
            Ми то глупаците нямат свършване и от там борсите.Да не забравяме че там едни хора харчат чужди пари.Печелят посредниците и голмите акули свързани с хората които вземат решенията.Ако не ми вярваш пробвай се и ти и теб да оберат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Не не са комарджии те са идиоти.При комара все пак има вероятност да спечелиш.На борсата мое само да те оберат.
              е тогава как продължават да съществуват тия борси, като обирът на участниците в тях
              е сигурен?
              когато си държиш парите на депозит в банка какъв си, не се ли явяваш инвеститор за банката?
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

И има една жестока битка между отделните лобита, кой повече баламурници ще хване и ще ги накара в кошарата на своите акции, съответно ще може да продаде на "сосни" цени.

Има такова нещо - кръгът "Батя" срещу този на "Императорът"
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                  Забелязали ли сте "рекламните агенти" по ликвидните позиции.
                  Действат по формулата на пирамидата, а именно купи-нахвали-продай на баламурниците

И има една жестока битка между отделните лобита, кой повече баламурници ще хване и ще ги накара в кошарата на своите акции, съответно ще може да продаде на "сосни" цени.

Грозна игра. Най-често не се дават факти в коментарите, а емоционални излияния.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
                  И на тоя нещо му стана!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Пич, май ти трябва почивка.
                    Не ти върви с коментарите последните дни.
                    Ето вчера нахока и Булстрад, а той днес продължава изригването.
                    Хима също е с яки бидове... ще видим как ще се развие, макар че според теб не заслужава да струва и лев...
                    Относно манипулирането на публиката. Аз като виден "манипулатор" да си кажа мнението:
                    Едно е да заблуждаваш хората и да ги подвеждаш, друго е просто да разкриваш ти в какво и кога инвестираш, защо така си решил и от там насетне всеки сам за себе си да си прецени...
                    Щото ако питаш тези които са се рарибили на "манипулациите" ми, когато се хвалех че купувам Гагарин на 33-35 лв. или пък ССВ на 58 ст. (макар Никола да нарече това малоумие) или пък избушеняци като Синергон на 60 ст., Зарнени на 22 ст., Билборд аколо 25-30 ст., Топливо на около 2 лв., Биовета на 5-6 лв.... да не продължавам. Ами те хората ще се окажат много доволни от това "манипулиране". Надали някой ще се оплаче че са го подвели да се вкара в инвестиция, която му е донесла +50-100% за кратко време...
                    Който не иска да се "подвежда" да си стиска ЕРП-та, Атери и куриери и да си чака Годо! Демократична държава сме, всеки има право на свободен избор!
                    много добре казано.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Много вярно. Ако повече хора следваха тази проста истина, щеше да има по-малко изгорели...и по-ниски спекулативни подскоци, респ. "милионери за един ден". Ала, доколкото на това разчита масата тук...да ми се сърди, който иска: Аз им казвам точно комарджии.
                      Не не са комарджии те са идиоти.При комара все пак има вероятност да спечелиш.На борсата мое само да те оберат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Tи чак сега ли откри топлата вода???!!!!!!!!!Ми то комар с такива дето ти знаят картите и могат да променят правилата по всяко време не се играе.Пари не се влагат в бизнес който не контролираш лично ти.Това е моето желязно правило и досега не ме е подвеждало.
                        Много вярно. Ако повече хора следваха тази проста истина, щеше да има по-малко изгорели...и по-ниски спекулативни подскоци, респ. "милионери за един ден". Ала, доколкото на това разчита масата тук...да ми се сърди, който иска: Аз им казвам точно комарджии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Едно е думата на пулю, друго - дума на Императорът.
                          Така де
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Ами има сякаш такова нещо... ама то зависи и чия дума колко тежи...

Едно е думата на пулю, друго - дума на Императорът.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• [QUOTE=Батя;1059505245]Пич, май ти трябва почивка.
                              Не ти върви с коментарите последните дни.
                              Ето вчера нахока и Булстрад, а той днес продължава изригването.
                              .........QUOTE]

Аз не съм казал, че разбирам
                              Просто си пиша, задавам си въпросите
                              Даже си позволих майтапа, че имам доходност от 700% за година и Лорда искаше да си реже главата

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Щото ако питаш тези които са се рарибили на "манипулациите" ми, когато се хвалех че купувам Гагарин на 33-35 лв. или пък ССВ на 58 ст. (макар Никола да нарече това малоумие) или пък избушеняци като Синергон на 60 ст., Зарнени на 22 ст., Билборд аколо 25-30 ст., Топливо на около 2 лв., Биовета на 5-6 лв.... да не продължавам. Ами те хората ще се окажат много доволни от това "манипулиране". Надали някой ще се оплаче че са го подвели да се вкара в инвестиция, която му е донесла +50-100% за кратко време...
                                Само не казвай, че преди да купуваш на тези цени си бил на 100% КЕШ
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X