IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бизнес начинания - научени уроци!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много обичам готовите отговори, защото са лесни за смилане.
    Но, за да вАжат във всек иконкретен случай, трябва да преминат през съзнанието и опита ти.
    Та, по темата:
    Най-важният урок, който научих, беше, започвайки бизнес,
    1.Да държиш КОНТРОЛА в свои ръце. Инвестиция без КОНТРОЛ, си е хазарт. А там печели основно и гарантирано този, който продава "услугата". Другите, често, губят.
    2.Да започваш при възможно най-малка и /или/ отсъстваща конкуренция в своя бранш или регион а, ако имаш - след като си се убедил в налични, на твоя страна, стратегически предимства.
    3.имам и други изводи, ала мнозина ще се засегнат та, тях ще ги премълча.

А кафенцето...къде се планира това? Ще прескачам. Тъкмо, от това, може да станете по-богати.

Коментар

• Следвай мечтите си и ако са полезни и смислени не само за теб, а и за повече хора ще успееш било то след година, 5 , 10 или 30 - 50г. Всеки бизнес изисква време да го разгърнеш.
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Няма ли бизнесмени да ни споделят научените уроци, все инвеститори ли сме тука?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          и все пак да не бягаме от основния въпрос!
          Видя ли, как всички тук подхванаха идеята и всеки се изказа положително? Не знам какъв е основният въпрос, защото той е различен за всеки. Бъди готов за провал, но се постарай да го избегнеш

Коментар

• Кафенето е с друга тематика,но идеята е същата.

Коментар

• [QUOTE=arneg;1059503258]
              Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              и все пак да не бягаме от основния въпрос![/QUПусни кафенето ,както го виждаш-предполагам ще успееш..Имам познат които отвори подобно кафене и мисля че нещата му потръгнаха.Вярно ,клиентелата е строго профилирана но се печели и от инфото.Ще работиш това което ти се харесва-много важно за един бизнес,да го работиш с мерак
              Това и на мен много ми хареса като идея. Понеже аз също имам идея да правя кафене в един квартал, но не тази година, си представих ако по един участник във форума направи такива кафенета в големите градове, а всеки "писател" във форума ползва примерно 15-20% унифицирана отстъпка във всички тези кафенета.
              Така ще е интересно старозагорските инвеститори на БФБ от кафенето на тони да посещават кафенетата в други градове и да се срещат с другите!

Коментар

• [QUOTE=tony1975;1059503251]и все пак да не бягаме от основния въпрос![/QUПусни кафенето ,както го виждаш-предполагам ще успееш..Имам познат които отвори подобно кафене и мисля че нещата му потръгнаха.Вярно ,клиентелата е строго профилирана но се печели и от инфото.Ще работиш това което ти се харесва-много важно за един бизнес,да го работиш с мерак

Коментар

Първият ми бизнес на 20 години беше да продавам захарен памук и палачинки в почивните дни защото работех 2/2 дни.
                  После дойде вестникарския бизнес. Там фалирах заради една общинарка.
                  Бизнес ако ще правя пак, съм решил да закупя задължително един бизнесимот и в него да правя каквото ще правя. Но ми се въртят в главата все неща от сферата на туризма- кафенета, хотел, къща за гости и прочее........Хиляда пъти по-интересно в момента ми е да наблюдавам БФБ и непублични акции.

Коментар

Здравейте,
                    така и не се престраших да започна някакъв бизнес. Все не ми достига куража - ту е криза, ту се местим със семейството, ту дядото легна на легло, все така се получава че няма време и средства(пък и идеи) за такова начинание.
                    Казват че 4 от всеки 5 стартирани бизнеса, хлопват кепенци до 5години!
                    Бих се радвал ако споделите тук вашия опит, трудностите и грешките които сте правили и възможностите които сте пропуснали.
                    Наскоро приятелка ми каза, че искали да пробват с магазинче на центъра на Стара Загора(най-лесното търговия), но като видели че им искат наеми между 1 500 и 2 000лв, като включили и разходи за режийни, заплати, стока и т.н. и се отказали. Мацката искаше да тегли заем 10К и да пробва, а аз се замислих я че аз ги имам тези пари на депозит и нищо не правя!

Коментар

ами това ме кефи де - да си цъкам в нет-а и да си бъбря с вас за инвестиционни възможности!
                      Значи правим сепаре БФБ и сепаре международни пазари
                      Точно! Има нужда от обмяна на информация на живо със сериозните по темата инвестиране. Иначе много чесане на езици из форумите. Ама трябва да има и CNBC & Bloomberg в кафето задължително + CCTV (китайската, не лондонските градски камери )
                      Lian4o Private Equity Fund

Коментар

• ами това ме кефи де - да си цъкам в нет-а и да си бъбря с вас за инвестиционни възможности!
                        Значи правим сепаре БФБ и сепаре международни пазари

Коментар

Значи казваш да направя едно кафе за инвеститори!!!
                          Ще си гледаме на големи дисплеи котировките, ще си пием кафенцето и ще си бъбрим за инвестиции - аз това харесвам!!!

п.с. Тотко ще идваш ли?
                          Това е екстра идея, Тони! Няма да е много доходна, но и аз за такова сборище си мечтая. Ще прескачам Балкана 1-2 пъти месечно за сводка
                          Lian4o Private Equity Fund

Коментар

Ще си гледаме на големи дисплеи котировките, ще си пием кафенцето и ще си бъбрим за инвестиции - аз това харесвам!!!

п.с. Тотко ще идваш ли?
                            Хм,не е лошо ,май!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                              Хубава тема, но обширна. Статистиката е още по-лоша, защото малък процент от оцеляващите бизнеси са успешни, останалите кретат някак.

Ако трябва да дам съвет той е да стартираш бизнес с това, в което си добър и което обичаш, а не като твоите познати просто с нещо, ако стане (и са се отказали на най-елементарното, пазарене на цена и избор на място за старт)

п.с. Тотко ще идваш ли?

Коментар

• Хубава тема, но обширна. Статистиката е още по-лоша, защото малък процент от оцеляващите бизнеси са успешни, останалите кретат някак.

Ако трябва да дам съвет той е да стартираш бизнес с това, в което си добър и което обичаш, а не като твоите познати просто с нещо, ако стане (и са се отказали на най-елементарното, пазарене на цена и избор на място за старт)

Коментар

Working...
                                X